LIVE: Veľká cena Veľkej Británie | F1online.sk

No ale je to tak, z minulosti sa žiť nedá. Aj Hitler mal zaujímavý sociálny program, len to potom pokazil tou vojnou. Neprirovnávam VET k Hitlerovi (to len aby sa diskusia neobrátila týmto smerom) :slight_smile:

Dnes bez reportu, závod jsem neměl možnost sledovat :slight_smile:

Ale vyhrál jsem kilíčko za safety car!

Teď s to zabil, člověče.

Zděšený smajlík.

Už teď se klepu strachem, že v dalším závodě se Vettel objeví na startovním roštu v tanku (tým Panther).

Horšie než v tom tragickom aute z tohto roka by to asi nebolo. Plus, tanky nie sú tak náchylné na roztočenie v zákrutách. A keby štartoval na soft pásoch, predral by sa do čela raz-dva.

:slightly_smiling_face:

“Když se ale trápím tolik kol v závodě, tady to bylo od začátku do konce, pak je tu zřejmě něco, co tady nesedí.” Sebastianův komentář k dnešnímu závodu.

Zbytek si doplňte sami.

Kdybych já startoval do závodu v tanku, stoprocentně by na stupních vítězů mohl stát jediný vítěz. Mrtvoly na druhém a třetím místě by mohly jedině ležet. A soft pásy bych k tomu nepotřeboval.

Ukľudní si hormóny, na f1.sk si pľul síru a teraz si prišiel trepať sem. Mňa trápi čo má trápi Copy Point ide dole a tvoje názory sú pre mňa vzduch.

1 lajk

Trochu si vo svojej analyze zabudol na Renault, dnes zo stredu pola najlepsie zvladol manazment pneumatik, aj maj LT tak si videl, ze Ricciardo by dal Sainza aj bez defektu. Obe zlte auta v zavere lietali. buduci vikend budu mat auta o stupen maksie zmesi takze to bude este zaujimavejsie.

SV nic nenajazdil v treningoch, pri starte v strede pola je to narocnejsie. No nic, on vo Ferrari uplne vyhorel. Leclerc ma IMO ovela vacsie sance vo Ferrari uspiet pretoze tam ma svojho pitbula, ktoreho sa v Maranelle boja.

Takže odpisované a kritizované Ferrari opäť na bedne👍…Kde sú tie ostatné teamy,čo sa akože tak radikálne zlepšili?
P.S. a Mercedes fans…nezabudnite doma večer pokľaknúť…:-1::rofl::rofl::rofl:

Tolik radosti za třetí místo, ještě se štěstím díky defektu Bottase…

Tiež si myslím, že mal zamieriť do boxov. Minulý rok práve Lewik vehementne nadával na Charlesa, keď mu odletelo zrkadlo. Jemu teraz mohlo odletieť aj celé koleso… ale jednu penalizáciu už dostal, takže zbytok sezóny je chránený…

1 lajk

Podľa mňa to boli nudné preteky zo zaujímavým koncom. Čo sa týka Hammiltona …ok možno mal ísť do boxov ale zase ak bola šanca, že dôjde do cieľa je logické že to skúsil keď vedel kde je Max. Šanca robí pretekára a práve to že ju dokázal využiť potvrdzuje jeho kvality. Preto je majster sveta lebo takto dostať auto do cieľa na 3 gumách je teda frajerina. Bottas (bez ohľadu na defekt ) sa nedá zhodnotiť on je nijaký. Nedokáže nič navyše, čím by potrapil LH alebo ohúril nás a presvedčil, že do Mercedesu patrí právom (titul je utópia). Valteri patrí schopnosťami a výkonnostné niekde do Renaultu zvyšok je autom. Kvality má a určite aj talent, ale tých šancí čo dostal a stále nič je priveľa. Bohužiaľ zaberá miesto šikovným chalanom ako Esteban a najmä George. A to všetko len vďaka tomu, že neukáže nič extra dotiahne auto ktoré je ďaleko pred zvyškom sveta na 2 miesto a drží s prepáčením hubu a krok. Smutné, že to takto funguje a že v pozícii v ktorej Mercedes je a keď absolútne dominuje nemá odvahu. Lebo verím že GR by im tú dôveru vrchovato vrátil. (Aj keď porovnávať sa v LH by bol masaker a možno je Williams na úvod (ak pozrieme na Albona) najlepšie čo sa mu mohlo stať. Má možnosť bez tlaku popracovať na detailoch a zlepšiť sa ako pretekár aby bol 100% ready až šanca príde čo AA nebol.)
Red Bull je v prípade 2 miesta bohužiaľ na maxime. Max ako vždy pekne, viac bohužiaľ urobiť nevie ani keď ma LH defekt. Trošku mi je ľúto chudáka Alexa ktorý robí čo môže, a som rovnako ako Horner presvedčená že má svoje kvality aby bol aspoň šikovná 2 za MV …bohužiaľ má ten chalan hrozne moc smoly víkend čo víkend (nezavinenej) a je porovnávaný s Maxom. Bola by škoda ak by mu to zničilo kariéru lebo vždy bol rýchly a talent určite má (opäť raz sa ukazuje že top tím na úvod nie je vždy výhra).
K Ferrari ja už nemám slov čo dokazujú …tieto preteky Vettela sú len odrazom 6 rokov jeho pôsobenia …Ferrari nie je a nebolo schopné technicky ho zabezpečiť a podporovať v tom čo robí. To auto malo rozhodne poruchu a nešlo na 100%. Keď už došlo k verejnej kritike tak muselo byť zle. Bohužiaľ nedalo sa dostať z toho viac pri štarte z 10 (spôsobenom autom a poruchami). Realita je že nemajú na to predbehnúť RP,Renault ani MClaren. Charles išiel síce dobre a dosiahol na pekné miesto ale k pódiu mu pomohol defekt Bottasa, a reálne nebojoval v podstate s nikým, ak by došlo na súboje s pretekármi čo boli za ním tak dnes je okolo 7 miesta. Na viac proste Ferrari nemá konečne si to priznajte. Fascinujúce ale je, ako niektorí ohýbate fakty len aby ste si kopli. Keď podal skvelý výkon Vettel tak to bolo šťastie a nič výrazné neukázal lebo nikoho nepredbehol (citujem klasika Maxa z tejto diskusie ). Ale keď to isté správy Charles a má aj šťastie tak je to skvelý výkon. Keď ma poruchu CLc alebo mágovia z Maranella dokašlali stratégiu tak to bola ich vina (navyše do stratégie vie zasiahnuť do techniky nie), ale ak zlyháva technika celý víkend a tím ako Ferrari to nie je schopný opraviť tak to je vina Vettela :see_no_evil: (reči že Ferrari už na neho kašle sú mimo -predsa len sú to aj ich výsledky určite sa snažili auto opraviť nepodarilo sa). O tom kde Ferrari je svedčí aj to že ich skoro prekvalifikoval aj Russel na Williamse v Štajersku (ak sa nemýlim že to bolo tam). Akokoľvek šikovný by GR bol za normálnych okolností nemá nárok sa k nim ani priblížiť.
Trošku ma mrzí že sa tu zabúda na Renault …obaja Ricciardo aj Ocon dnes pekné preteky. Takto vysoko už dlho neboli. Som rada, že to chlapci trošku pomiešali.
Lando zašiel svoj štandard na dobré výkony už sme si zvykli…na to kde je Mclaren v poli s ním dosahuje víkend čo víkend pekne výsledky. Chalan konečne ukazuje, aký veľký je talent. Prekvapivo dáva aj Sainza, ktorý ale tiež nejazdí zle. Chili mal dnes brutálnu smolu na ten defekt inak mohol byť výsledok pre MClaren skvelý. Je fajn vidieť ich znova sa vraciať tam kam patria …do čela. Verím, že ak sa tím ešte zlepší Lando nám ešte ukáže v budúcnosti (má aj na to byť lepší ako Ricciardo) …
Súboje Norris, LeClerc, Max, Russell (možno aj Albon a chalani z F2 ak budú všetci v top/konkurencieschopnom tíme) by ma o 5-10 rokov brutálne bavili :pray: Taký pretlak talentu sme podľa mňa už dlho nemali a môže to byť brutálna éra.

Hrozná škoda Hulcka ten chlap je proste smoliar a pritom je to skvelý pretekár …trošku dúfam, že dostane šancu aj o týždeň ( aj keď verím, že SP bude čoskoro ok). Stroll ukazuje, že má aj talent aj niečo v ňom je ale zároveň aj aký je nekonzistentný a ako robí chyby. Lebo to auto rýchle je a na tak rýchlom okruhu nič moc neukázal. Vie mať dobré dni, ale aj tak sa nálepky povolanie syn nezbaví nech by jazdil v čom koľvek.
Druhý z tejto skupiny je Lattifi. Ten chalan má rýchlosť, bohužiaľ kopí neskutočne jazdecké chyby, čo by sa nemali stávať ani v F2/3 a nie to ešte v F1. Občas je nebezpečný aj sám pre seba a nie to ešte pre okolie. Na druhej strane Russell ide skvelý rok a ukazuje čo v ňom je. Tie jeho kvalifikačné kolá sú vzhľadom na možnosti auta jednoducho Wow (škoda tej chybičky včera na žltých vlajkách -ako inak spôsobených Lattifim). Williams priniesol nejaké vylepšenie a ono funguje …zrazu sa zdá že sa vedia ako tak vyrovnať Quali výkonom. Ale treba počkať ešte na budúci týždeň, či to potvrdia. Hrozne má baví na to pozerať, a je super že ten tím pomaly sa vracia tam kam patrí… hrozne im fandím. (Aj keď určite pomáhajú aj výkony Alfy a Haasu). Za mňa je to hrozne sympatický tím. Vďaka tomu, že sa posunuli dokázal GR dostať to auto z 20 na 12 priečku, čo môže byť výkon sezóny pre nich nakoľko nechať za sebou 6 áut je pre nich momentálne ako vyhrať . Aj keď stále dúfam, že pri priaznivých okolnostiach aspoň ten bodík tento rok príde. Som aj rada, že konečne má Russel aspoň akú takú šancu ukázať čo v ňom je, a podľa mňa ju chytil za pačesy celkom výrazne.
Pekne jazdí aj Gasley …bohužiaľ podobne ako Albon zjavné nezvládal tlak. Plus tá jeho povaha. Lebo výsledky má momentálne výborné a aj Tauri odvádza, s výnimkou porúch čo mali, celkom dobrú prácu.
Haas a Alfu to netreba ani komentovať to je trápenie. Oni sú na tom asi tak ako minuloročný Williams akurát že ešte majú aj motory Ferrari. Celé zle.

No opat dalsia mimoriadne “dramaticka” velka cena. Smutny pribeh. Ak niekto ma defekt a dokaze este vyhrat s tak velkym naskokom. Na jednej strane ok klobuk dolu pred MB to auto je fakt ina liga. Na stranu druhu tato situacia robi z F1 budny vlacik bez ziadneho napatia.

Acccchhhhhh. Mne ide o to že s poškodením autom sa nevrátil do boxov ale pokračoval v jazde do cieľa. Ako som už písal ide tu o nedoriešené pravidlo na ktoré by sa mala FIA kuknúť. Ja som si svoj názor povedal, viacej ma netrápi mam čisté svedomie. Závod som si užil a už sa teším na ďalší Dohodneme sa že sa nedohodneme a bodka.

No veď o to mi ide. O bezpečnosť len niektorí ma tu nechápu a idú si svoje. Ale kašlal som už večer na to, ma to už nebavilo s nimi a šiel som radšej na pivo😁

Uz prosim nejaku novu rozpravku, lebo si tu uz iba na smiech :rofl:
take KO****NY, ake ty pises to nevymyslia ani v SCIFI filmoch… Cameron by mal z tvojich scenarov radost :nauseated_face: :money_mouth_face: :face_vomiting: :scream: :alien: :alien: :alien:

Pozri sa na to zjednodusene… Hocikedy dostane niekto defekt presne za BOXAMI a musi prejst cele kolo do boxov… podla tvojho tvrdenia, by mal jazdec odbocit vedla trate a odstavit to, lebo je nebezpecny… Hamilton siel do ciela, je jedno ci uz isiel posledne 2zakruty po ceste, alebo cez boxy, pretoze bol koniec zavodu.
Casti pneumatiky odlietavaju vzdy dokonca niekomu roztrhana guma robije cele zadne kridlo… potom pride SC, alebo cervena ako to bolo v Kimiho pripade, ked mu rozbilo cele zadne kridlo a bolo to po trati… takze jazdci idu vzdy do boxov, ale len koli vymene, nie koli tomu, aby nesposobili niekomu nieco na trati, lebo ako som uz pisal, je to bezny jav a ak jazdec ohrozuje niekoho za sebou, komisari upozornia tim, aby siel do boxov… Hamilton koncil zavod a siel pomaly, cize kazdy monopost co by ho obiehal by ho minul s prehladom a dost velkym oblukom… Cize tvoje reci by mozno sedeli, ak by sa to Hamiltonovi stalo 1cele kolo pred cielom, alebo dva kola :slightly_smiling_face: