infografika je uplne vporiadku. prezri si to este aj 5x ked potrebujes.
10 aut je vpredu, potom je 50m medzera a potom zaspaty George, ktory sposobil tuto nehodu.
Williams mal dnes príležitosť získať body 1x túto sezónu. Haas ich ma defacto vďaka podvodu a Komiho Alfa je z nich reálne o dosť najrýchlejšia v pretekoch a dáva aj Ferrari. Žiadnu inú šancu tento rok nepremrhal tak to zase nedramatizuj ako keby mali mat body pretek co pretek a nedal to Len Russell. A ono aj to ze tých šancí je ako šafranu spôsobuje že je problém ich využiť.
Ten Hockenheim to ti neberiem to bol prúser čo si spôsobil sám… Ale kedy inokedy sa pripravil o body že ho ideš porovnávať s Wehrleinom. Leclercov Sauber bol za mňa lepšie auto ako tohtoročný Williams a aj tých šancí mu ponúkol viac a netvar sa že nikdy nič v tom Sauberi a koniec koncov aj vo Ferrari nepokazil. Tiež mal zopár krát šance co premrhal aj tento rok svojou chybou. Už dokonca aj odstreli kolegu. Lenže u neho potom prídu preteky kde skončí 4 u Russella nie to je ten zásadný problém.
Ja si na rozdiel od vás stále myslím ze v pretekovom tempe nie je Williams ako auto lepšie ani ako Alfa ani ako Haas je len rýchlejšie v čistej rýchlosti ale to nestačí to sme videli v Monze. To stačí max v Quali.
Ja nepopieram že dnes mal tie body mat ale zase sa netvárne ako keby pilotoval Renault ci alfa Tauri a ušli mu tie body 8x z 9 pretekov. On pilotuje Williams a to je teda stále dosť zle. Minulý rok to bolo bez šance niečo ukázať a tento ako tak ale ono to z ďaleka nie je ono. Ak zrazu pretekáš po roku s 6 autami keď si doteraz pretekal s Kubicom nemôžeš čakať ze zrazu to pôjde ako po masle… To je presne to na co ja poukazujem…ze Williams síce neublizi Russellovi v iných aspektoch ale jazdecký určite môže…a mal aj pekne súboje to musíš uznať rovnako ako preteky kde vytiahol to auto vyzsie ako na to kde malo byť to ze to stačilo tak na 15 miesto uz je vec iná.
Prepáč ale Ja to na tom videu co si poslal nevidím že by bolo jasné kto tam zbrzdil… Čisto teoreticky tak môžes kľudne povedať ze aj Bottas (nie nevinim ho z toho len pre ujasnenie) A to hore je fotka odkiaľ? Lebo na tom videu co si poslal tak daleko od áut pred ním rozhodne nebol. Ale ok idem si to pustiť ešte raz
Prilezitosti boli aj v Monza a na Hungaroringu a aj v Rakusku, kde startoval jedenasty. Body nepriviezol ani raz, naopak utkvela mi v pamati skor skolacka chyba v Rakusku. Aj vcera v kvalifikacii to nebola ziadna slava, ked sa vlastnou chybou pripravil o Q2. To si jazdec, ktory ma ambicie sediet v Mercedese jednoducho dovolit nemoze.
Mozno su Alfa a Haas v pretekovom tempe lepsie auta, ale urcite nie su pre Williams neporazitelni a tym padom by ich Russell mal byt schopny porazat. Od toho je predsa dobry jazdec, ze sa vie postarat o rozdiel, ci?
Na Monze mal šancu Latiffi ale Russell ozaj nie. Ostal zapichnuty za RG a predbehol ho tuším 8 krát auto mu ani raz neumožnilo ujsť mu. Na Hungaroringu… Sak tam skončil s kolom 18ty. A minimálne na 13 Norrisa by nemal a ani na 11 Leclerc a tam ozaj o body nebojoval. Po Quali mal reálne pred sebou Richarda aj Gaslyho a ak by aj Gasly vypadol co aj tak bolo tak na Renault ani náhodou nemal. Takže body by nemal ani náhodou aj keby tu pozíciu udržal na štarte. Zároveň mal lepšie auta aj za sebou. Podla teba bojoval o body všade kde sa dobre kvalifikoval podľa tejto teórie ale reálne je faktom že väčšinou keď sa posúval po štarte vzad mal za sebou aj reálne výrazne lepšie auta. Ako RB, Renault ci AT.
Áno tam chybu urobil včera to sa nehádam ale tak to vyšlo zo snahy ťahať auto vyzsie… Mimo to je menej vidieť keď toto urobíš na dobrom aute. Ako keď na Williamse lebo tam to ma fatalny dôsledok =nepostup do Q2. To je presne ten rozdiel že v inom aute by aj to kolo na Q2 stačilo. Mimo to bola to snáď jediná takáto chyba tento rok v Quali tak co… Iným sa nestáva? Navyše bolo to v ten deň jeho 3 kolo.
Už to ze za nimi je je to extra lebo Lattifi tam nie je a on je vo väčšine reálny obrázok toho kde je Williams. Rozdiel ozaj robí s tým autom už teraz.
V rakúsku vyletel… Ale to sa stalo aj Maxovi a nebyť mechanikov pokazil preteky a aj Leclerc ovi tento rok. Tak o com je rec?
Takže toľko k tomu.
Pustila som si v čase keď auta za ním začali brzdiť a narazili Russell už bol na boku v inej stope a pred sebou mal Magnusen miesto… ale tie auta sú tak daleko na tom videu ze by bol potrebný onboard od Magnusena aby sa to dalo určiť. A osobne si myslím ze toto spôsobiť a pokračovať tak komisári by trestali… Lebo toto by nebol racing incident ale ozaj jeho chyba.
Tak jasne ako to prezentujes to ale určite nie je z toho videa.
Vďaka. OK z tohto pohľadu je jasné že tomu minimálne tiež pomohol. Teraz už sa nehádam. Ten problém bol komplexnejší a možno to bola aj zhoda okolností kde ako je to aj povedané vo videu zvyšok možno mohol reagovať lepšie…spustilo to čelo poľa a aj jazdci za Georgom… avšak priznávam že tomu pomohol tu zhodu okolností odštartovať aj George. Z tohto pohľadu je to jasné že na tom podiel viny mal tým že spomalil…čo ale nerozumiem prečo sa vlastne stalo keď pred sebou mal tu dieru. Nedáva to celkom logiku prečo to urobil . Z toho prvého co poslal Helmutko to ale jasné nebolo. Ja nemám problém priznať že toto bola minimálne z časti jeho chyba keď to je jasné vidieť na videu. Tu sú argumenty viac menej jasné…že v tom nevinne nebol.
Mňa Štve keď sa tvárime ako to pokazil len vlastnou vinou… Keď na to dôkaz nie je … A často nie je dôkaz napr ze to bolo len o ňom= ako dnes pri štarte 3 kde evidentne došlo ku kontaktu s Kimim. Z toho zatiaľ video nemáme. Alebo keď sa tvárime že niečo pokazí pretek co pretek, čo nie je pravda… Lebo bez neho by ten Williams nebol ani tam kde je a niektorí sa tvária ako keby bol on dôvod prečo Williams nemá body … s tým mám problém.
Véd preto ti vravím že tomu určite pomohol ale nebola to znova len jeho chyba. A ze tu to bola vína aj NL a celkovo okolností co sa zbehli. Počnúc čelom poľa končiac jazdcami čo sa zrazili.
A je to celkom logické aj prečo Bottas reštartoval tak ako to urobil… V tomto to až tak jeho chyba tiež nebola aj keď tomu asi tiež trošku pomohol.
A tu jeho mieru viny mu dala karma zožrať vrchovate.
Tí, čo porovnávate výkony Charlesa a Sebastiana, nezabudnite, že Seb absolvoval 6 “pit stopov” a Charles iba 5.
prvych 10 je na sebe. potom mala medzera a potom Russel. Ten bud zaspal, alebo jednoducho chcel vyuzit situaciu a v momente restartu byt rozbehnuty za Oconom, lenze sa preratal a musel brzdit. Za nim Magnussen Latiffi Giovinazzi uz nasledovali auto pred sebou.
V poslednej zakrute pred restartom a na rovinke sa uz zbytocne nebrzdi. Je to asi iba v medziach dzentlmenskej dohody, to neviem, takze dostat za to trest asi nemohol.
George Russel moholl vcera niekoho zabit. Dufam, ze si to vezme k srdcu…
Připisovat v této situaci chybu primárně Russellovi je přehnané. Tady bych dal za pravdu analýze Tomáše Richtra na gpf1.cz: https://gpf1.cz/analyza-pricin-a-urceni-viniku-havarie-pri-restartu-gp-toskanska/
De facto je to kolektivní vina všech pilotů kromě první a poslední trojky.