Chceš nereagovat, tak nereaguj, bobe.
Taky si psal, že Vettel půjde do Racing Pointu pouze dočasně a bude čekat na místo v Mercedesu, což je tedy čistej rozmar na entou…
A jen pro tvojí informaci, bob je zkratka jména Robert, v mém případě neznačí zvířecí trus, jak se tady docela pravidelně snažíš demonstrovat u mých komentů, které ti nevoní, vždy za čárkou, Brentixi.
Čekal bych, že nebudeš reagovat. Názor, že Vettel jde do RP pouze dočasně, prezentoval tuším “Unleash”, nikoli já (naopak, v tomto jsem mu oponoval). A pokud jde o nick, replikuji ho v podobě, v jaké sis ho vytvořil, tedy s malým písmenem. Zdrobnělina jména Robert je “Bob” a souvislost s bobkem mě nenapadla, takže mi ji nepodsouvej.
A teď bychom na sebe už opravdu nemuseli reagovat.
Hledat ti to nebudu, každý kdo tě čte ví, žes psal, že by Vettel mohl jít do Racing Pointu čekat na místo u Mercedesu.
Každý kdo tě čte taky ví, že se snažíš občas něco zatajit, zalhat, pozměnit atd.
Jo, a s tím bobem jsem tě dostal že , uvedeným rozdílem v písmenku b nebo B ses dost ztrapnil…
Bobe nebo bobe, ještě jednou, zkusme na sebe nereagovat. Jen zbytečně zahltíme fórum.
No tak na mě nereaguj, proč to děláš…
Jenže Bob má pravdu, tak jsi to tvrdil.
Každý môžeme mat svoj názor na všetko zbytočne sa hádate alebo hádame medzi sebou niekto mu verí niekto nie ajtak sa to každý z nás dozvie až o rok alebo o 2 roky či to bolo správne alebo nie ja mu verím a som rad že ku nám ide tak isto ako je rad fanusik renoultu za alonsa to je celé uvidíme čo ukáže čas potom to môžme ohodnotiť
Ja netvrdím že sú tie štarty ideálne a ak nejakú slabinu ma tak je to práve toto… Ale ze by to bolo až na takýto silný komentár to ozaj nie… Katastrofa to rozhodne nie je a mame tu expertov co toto dokážu aj na lepsiom aute. A TEN Williams tu tomu nepomohl a nepomáha… Kubica jazdí v tohtoročnom Williamse? nejazdí… Navyše Williams sám tvrdil čosi iné túto sezónu ale ty to asi vieš lepšie ako oni co spôsobuje ich problémy na štarte.
Williams je podstatne horšie auto ako Alfa to ukázala aj Monza… Možno nie v čistej rýchlosti to ukazujú Quali lebo Motor Mercedes ale start je práve o tom ako to auto sedí na trati. A Williams to teda moc dobre nerobi pozri si aj dnešné onboardy kde to vidieť. Alfa aj Haas tento rok sú na tom ako auto výrazne lepšie (alfa možno lepšie ako Ferrari) takže to ze predbehli Williams mi až ako taká hanba nepríde. Nemať motor Ferrari Williams bojuje naďalej o 19-20 aj v Quali. A bojoval by o ne aj nemať pilota ako George.
Môžeš o mne povedať hocičo… Ja vôbec nie som zaľúbená fanúšička len mi je ľúto chalanov a týka sa to aj Albona kt. majú talent a napriek tomu nemajú šancu. (aj na a Albona dnes mnohí poviete ze to bolo šťastie ale nebolo to bolo len o tom ze je Šikovný). A áno dnes tu bola ale to nebolo len o pilotovi za tým si ja stojím. A aj za tým ze na inom aute by sa to nestalo o tom má nepresvedčíš…mne nie je jasné najmä to ako sú štarty v iné tu oproti nižším seriam práve tá procedúra sa nelíši… A tam si GR vedel miesto nájsť vždy a vyhnúť sa aj kde jakým melam. Neberie mi rozum že to zrazu zabudol…
A znova sa pýtam kto by to podľa vás dnes dal lepšie? Nemám stále odpoveď.
Je asi logické že mi je to ľúto nie? Nemám dojem ze by to bola neadekvátna reakcia… Neviem komu fandis ty ale asi ta tiež neteší keď sa trápi a nie tak celkom svojou vinou nie? Lebo inak dnes išiel bez chyby to si priznajme a do toho 3 štartu nikto z vás nepochyboval že dnes má body. Takže asi išiel dobre a najmä konštantne nie? Ani to Ferrari na neho nemalo. A minimálne to je stále lepšie auto ako Williams o tom sa snáď hádať nejdeš. Rovnako po tom 3 štarte išiel zle? Nie ale pozri sa ako sa správal ten Williams a aký bol nestabilný. Tak o com to cele je o ňom ci o tom ze mu nepomáha technika?
Russell šancu predviesť sa zatiaľ nedostal a tie čiastkové ako dnes prichádzajú tak málokedy a v takej technike ze je ozaj zložité sa ich chytiť. Šancu v dobrom aute reálne nedostal.
Ja si ale myslím ze toto boli jeho najlepšie preteky v F1 a co si myslite vy je mi už asi aj jedno. Nemám na toto silu ale presne toto som čakala. Takže OK… Už je tu hate, a pomaly už by mal skončiť v F1.
Prečo nikto nekomentuje keď Leclerc príde o pozície? Lebo auto… Lenže nie vždy to platí… Ako vidím. Ja som zvedavá ako toto bude o rok o takom čase v tom aute zvládať on a co poviete potom. Túto diskusiu si asi uložím…
Russell odjel v celkovém měřítku velmi slušný závod a objektivně vzato, ztratit jednu pozici při třetím startu v průběhu jednoho závodu není žádná jezdecká katastrofa. Tady se ukazuje, jak přísně jsou hodnoceni někteří piloti, zatímco jiní nikoli. Sergio Perez v Malajsii 2012 propásl zbytečnou chybou jedinečnou příležitost získat vítězství, Nico Hülkenberg podobně v Brazílii téhož roku, a přesto je komunita fanoušků, co si pamatuji, kvůli tomu neodepisovala. Hülkenberg přitom závod ani nedokončil a ještě poslal mimo trať i Hamiltona. Russell dneska žádnou podstatnou chybu nevyrobil. A i kdyby se dejme tomu u něj rýsovala dílčí slabina, pokud jde o starty, odepisovat kvůli tomu pilota jako celek? Tak ať se někdo podívá, jaké měl problémy se starty Ricciardo v Red Bullu.
I v takovém případě to GR prostě vyřeší. Tvrdit kvůli tomu, že nemá nárok postoupit do dobrého týmu, je přehnané.
Russell je v podstate ako Vettel… Ci treba alebo nie je to v očiach niektorých komentujuúcich idiot. Keby predviedol neviem co. A vlastne ani neviem co v podstate dnes čakali. Lebo podľa mňa by aj tie body boli v tom aute len o pridanej hodnote pilota nie o aute ktoré riadi.To ze ich mal blízko je iná vec a práve za to si zaslúžil pochvalu nie toto. Ja stále len nerozumiem čím si Toto vyslúžil… Mal v juniorkach horšie výsledky ako iný? Nie práve naopak… Jazdí v F1 pod možnosťami auta? tiež nemám dojem. Lenže to vzniklo práve vďaka autu ktoré riadi a z toho ze proste rok a pol nemá šancu na výsledky…a tak vidno len chyby. Tam ale ide auto skôr proti pilotovi ako v jeho prospech v oboch prípadoch. Rovnako ako je to u Vettela kde nikto nechápe že toto kde on je jazdecký a mentálne je aj vďaka “podpore” timu v kt. Preteká a vďaka jeho funkčnosti. My bohužiaľ ale zjavne ocakavame od Leclerca na Ferrari rovnaké výsledky ako od Russella na Williamse (najmä minulý rok to bolo na zamyslenie a aj je ze ich na základe toho porovnavame) alebo od výhodného Vettela rovnaké ako od jeho protazovaneho kolegu… Zaujímavá logika len neviem ako by sa to stalo. Niektorí zjavne nepochopili že toto nie je F2 kde majú všetci rovnaké auto a len iné schopnosti. Ja už nemám kapacitu na toto. Akurát mi to nedá lebo mi je to hrozne ľúto.
russell pri poslednom starte z 9.miesta na 12.miesto, toto nieje akoze ziadna velka chyba?
mohol mat kludne 2 a mozno aj 4 body lebo rychlost na to mal aby udrzal za sebou alfu a aj ferrari takze ak by nepokazil ten posledny start tak by williams mohol byt zrazu na 8.mieste v PK
kedy sa to stalo obcas, ale on ma tie starty pravidelne zle a potom je nalepeny casto krat do pol sekundy za druhym autom a marne sa ho snazi predbehnut
russell nema proste instinkt hodit to auto do spravnej medzery aby vytazil zo startu
Podívej se, pokud není část problému v autě, potom George Russell ví, kde je jeho slabina. Zapracuje na ní, časem ji odstraní - a co zůstane? Slabý pilot?
Navíc mu trochu chybí něco, co Williams objektivně nenabízí - prožitek úspěchu. Prožitek úspěchu se promítá do sebevědomí, dělá strašně moc. Z tohoto hlediska je ale Russell opravdu v nevýhodě.
Zdá se mi zvláštní odepsat mladého pilota, protože… nevozí body ve Williamsu. Zvláště když tu jsou známky toho, že jinak si s vozem umí dobře poradit. Lance Stroll při svém debutu - rovněž ve Williamsu, lepším Williamsu než je ten momentální - měl co dělat, aby to auto vůbec udržel na trati. Dneska je to konsolidovaný pilot, určitě se někam posunul. A určitě se posunul právě kvůli tomu, že zažil i dobré závody s bodovou odměnou, přičemž tady se nebavíme o bodu v závodě, kde vypadla třetina startovního pole.
Opäť raz sa pýtam… Ako je možné že niekedy ho mal a zrazu nemá a podla mňa práve to ze si našiel miesto ho v minulosti X krát a aj dnes zachránilo od vypadnutí.Navyše toto je vec v kt. sa pilot Russellovych schopnosti vie zlepšiť s že on ucenlivy je to ukázal Xkrat. Len si nie som istá ci co Williamse sa to udeje. …A iné jazdecké problemy ja u neho nebadam. A už vôbec nie take aby hneď niekto označil jeho dnešný výkon plošné za zlyhanie alebo ako nekvalitný a to sa tu udialo. A navyše si uvedom že až do tohto roka bolo jediné auto pred kt. Štartoval auto tímového kolegu… Asi trosku iné ako keď máš za sebou 5 iných nie? A áno niektoré reflexy bohužiaľ ak nepretekas strácas…ale to nie je o ňom znova raz.
A keď sme pri tom predo nikto nekomentuje Bottasa? Nevidím tu takéto komenty ako to znova posral.
Žeby dvojaký meter.?
A on to vie… Sám povedal že inak ma zo seba dobrý pocit ale ze vie ze tie štarty by mohli byť lepšie a myslím ze postupne aj sú. A podla mňa ale sám ešte nevedel istú dobu co to je ze s nimi mal zrazu problém. A chvíľu minulý rok bol z toho zjavne sám v šoku a nevedel úplne co s tým. Ale mam pocit ze na to prišiel a robí na tom… Lebo reakcia samotná problém nebude problém bude inde. Lenže mnohí nechápu že je to aj o aute aj keď ako píšu asi nie len. Ale keď je toto jeho najväčší problém tak to sa ako píšeš dá odstrániť len neviem ci vo Williamse. Lenže to oni nevidia.
Navyše by som potom chcela vedieť preco by to aspoň čiastočne zobral na seba Williams ten problém… Keď hatu za to co postavili za auto majú sami dosť. Ale ani to mi nevysvetlil. Stále čakám.
A podľa mňa aj to sebavedomie mu stále nechýba a ukázal to aj dnes a nato kde je to zvláda veľmi dobre a nemám dojem ze by prepadla viditeľnej frustráci tak ako mnohí iný by v jeho pozícii prepadli. To je ale o tom ze on ma vlastnosť sústrediť sa sám na seba a nie na veci co nevie zmeniť. A navyše ho podľa mňa stale poháňa vidina toho ze ma na viac a ze kompetentný to vidia a čoskoro ak bude vo výkonoch pokračovať ho z tej situácie zachránia. A preto vie ze si nedať to v hlave nemôže dovoliť. Okrem toho on v kariére mal zopár veľmi ťažkých momentov keď to vyzeralo s nim veľmi zle a to mu tiež pomáha.
Osobne si ale myslím ze pre Russella by bola vzpruha aj takto získaný bod.
K tomu Strollovi… Amen! Lenže na to každý zabúda. V tom Williamse by nezaziaril nikto a Lance ukazuje ze je Šikovný chalan stačilo odísť z Williamsu.
P. S vďaka za ten koment opäť raz si to vysvetlil veľmi rozumne.
nie nieje problem v aute. to, ze je auto pomale neznamena, ze musi na kazdom starte stratit
auto je ± na urovni alfy a haasu, teraz aj na jednom ferrari
aj jazdec na zlom aute moze mat dobre starty, proste treba sa vediet rychlo zorientovat v tej trme vrme a hodit to do spravnej medzery a samozrejme treba vediet rychlo reagovat na zhasnutie svetiel a mat dobry odpich ale to je zas len o jazdcovi
v minulom roku to bolo presne to iste, kvalifikacii vzdy porazil kubicu, ale po starte bol pravidelne za nim,mal snad kubica lepsie auto? asi nie
prozitek uspechu - a snad by to nebolo pre neho ako vyhrat ak by s takym autom ziskal 4 body a skoncil pred oboma ferrari? nie kazdy moze sediet v top aute a ak ma problem sa motivovat tak naco liezol do williamsu? ved si tam podal powerpointovu prihlasku po kastrofalnej sezone ktoru williams prekonal
stroll debutoval v 2017 a vtedy williams urcite nemal nemal problemy s udrzanim auta na trati, to si pleties s rokom 2018 kedy naozaj mal williams problematicke auto, ktore pri zatoceni kolies malo nepredvidatelny pritlak, raz ho malo dobry a pri uplne rovnakom prejazde v dalsom kole zrazu prislo ku strate pritlaku, lenze to auto bolo vtedy horsie ako je to dnesne a dnes s tym williams problem nema tak neviem co to sem vytahujes a co to ma spolocne s pokazenymi startami
ale ak si to myslel tak, ze stroll mal problemy s jazdou zatial co jeho timovy kolega nie, tak to tiez nieje pravda, lebo v pretekoch mal stroll velmi dobre tempo uz v prvej sezone, jeho problem bol v kvalifikacii a to mu ostalo dodnes, tam este stale ma co zlepsovat
Lebo vyhral F2 a inam nebolo kam? Žeby? Asi lepšie a Williams ako DTM nie? Lebo z Williamsu cesta niekam viesť môže z DTM už do F1 asi ozaj nie.
Že by nemal zrovna motiváciu tiež nebadam. Ale ok.
Bretnix nadväzoval skôr na to ze auto ako Williams nemá potenciál ukázať schopnosti pilota tak ako to bolo u Lanca. Ze by zrovna dnes bol Williams stabilné auto tak to sme videli na konci od Russella asi iné kola ale ok.
Kubica mal Skúsenosti… Russell prvú sezónu v F1 a 21 rokov. A prečo sa to dialo som odôvodnila hore. Je to aj o ňom (priamo o reakcií ale isto nie to ak by si ho sledoval tak vieš) avšak opäť sa pýtam prečo Williams sám priznal že ten problém má ak by ho nemal? Ci chceš povedať ze nie je možné že ma monopost problém sa odlepit?
A znova pozri sa na Monzu ktorá je najlepším meritkom a povedz mi kde skončili Williamsi? A kde pravidelne konci Lattifi? Tak je to aj o pilotovi ci nie? Mimo to Alfa je konštrukčné možno lepšia ako a Ferrari a tváriť sa že nie je lepšia ako Williams co bol minulý rok worst car desaťročia a nebyť motora Mercedes až tak sa zas neposunul je ozaj na zamyslenie. Mimo to aj z tým kde Williams je aspoň v Quali je skôr Mercedes aj technický aj personálne (motor a a Russell) ako inžinieri z Grove.
bottas pokazil 1 start dnes z 3 pevnych, zial ten posledny kedy uz nebolo miesto na opravu
prvy start mal velmi dobry, druhy bol dobry nespravil v nom ziadnu chybu a reakciu a rozbeh mal rovnako ako lujzo, ale proti tej rychlosti ktoru ziskal lujzo vo slipstreame sa branit nedalo
posledny start pokazil to je jasne a moze ho to riadne srat
a u russella su aj ine jazdecke problemy, velmi lahko sa da predbehnut aj auto ktore je bud len velmi mierne rychlejsie alebo dokonca je pomalsie a to sa mu stalo uz viac krat hlavne v prvych kolach resp. v kolach po restartoch
ja viem, ze zacnes pisat, ze alfa a haas su rychlejsie auta, ale realne to nieje pravda lebo keby boli rychlejsie tak hned po predbehnuti russella mu utecu lenze russell sa ich vacsinou dokaze velmi dobre drzat takze maju bud podobnu rychlost alebo je dokonca williams rychlejsi, ale co z toho ked na starte russell pride o vsetko co ziskal dobrou kvalifikaciou, nasledne v prvom kole este pride o par miest a potom sa cely pretek snazi predbehnut auta ktore mal na starte za sebou
Strollův debut v Austrálii, to bylo docela silné kafe.
Ale jak říkám, dobře, Russell má dejme tomu jeden problém, který musí vyřešit. Pokud jde o prožitek úspěchu, v autě, které potřebuje výpadky řady soupeřů, aby se dostalo do pozice, kdy může získat 1, 2, 4 body, to moc nepřijde. Stroll se třeba dostal k některým bodům i se štěstím, to bylo i jeho první pódium v Azerbajdžánu.
Ale tady nejde o to, že bych pro GR reklamoval pozici “nejlepšího pilota”, “supertalentu” apod. Jen nedělím piloty na “supertalenty” a “losery”. A myslím, že ani Kiks nebude nic namítat proti názoru, že George Russell je disponovaný a perspektivní pilot, který má co nabídnout i silnějšímu týmu než je Williams. Disponovaný a perspektivní neznamená v každém ohledu dokonalý.
I tomu Strollovi, kterému jsem v minulosti moc neodpustil, letos přiznám, že jezdecky roste. Navzdory tomu, že na Monze vyhodil ven z okna pravděpodobnou výhru. V podobné situaci jako dnes GR - při restartu závodu. Ale dneska Lance odvedl dobrou jízdu. A věřím, že v silnějším týmu jezdecky vyroste a předvede se i Russell.
To isté čo si hore napísal platí aj na Russella tiež to nevyšlo najmä v poslednom štarte a nedalo sa opraviť… Okrem toho ja nevravím o dnešku ale celkovo ze je v F1 8 rokov a v top tíme a štarty stále katastrofa. Minimálne tento rok.
Ja netvrdím je Alfa je rýchlejšia to nie je… Len ze je to lepšie auto a to je rozdiel. Mimo to to prečo sa to deje ma tiež dôvod a znova sme pri tom ze rok to nerobil… A pri tom ze na aute nejde len o rýchlosť to by taky technický inžinier ako sa tu vyhlasujes že si mal vedieť. Mimo to Russel mal aj kopec pekných súbojov tento rok určite viac ako tých kde rupol. Takže tolkl k tomu.