Nahodou dve zastavky v boxoch priniesli nevidane napatie… V druhej polovici pretekov som cely cas bol v napati, ci nahodou nebude havaria a cervena vlajka, ktora by prihrala vitazstvo Verstappenovi, tak ako minuly rok v Brazilii… nebyt dvoch pitstopov, mali by sme od zaciatku nudnu procesiu, ale pitstop tsunodu, a potom strategicky pokus hadjara, prinutil top jazdcov, ist rychlo uz od zaciatku. A ano, na konci to bola procesia, vsetci sme vedeli, ze Verstappena nik nepredbehne, takze ak pride cervena vlajka, tak vyhral, alebo pojde do boxov, a vyhral Lando… Ale aspon cosi, na rozdiel od predchadzajucich rocnikov… Ale aj tak hlasujem za zrusenie velkej ceny Monaka… Sorry… Napatie nemoze byt o tom, ci rpide cervena vlajka, ktora prihra vitazstvo niekomu, kto si to vlastne nezasluzi…
A aj tak nepredbehol lidra, co sme vsetci vedeli, cize nuda… Sorry, mne to pride ako naivna tuzba, ze sa stane nieco co je realne nemozne… V monaku sa nikdy nestal predbiehaci manever v suboji o vitazstvo… To je uplne jedno, v ktorom roku, a ci boli auta velke, alebo mensie…
Byla nádhera sledovat jak jezdci projíždějí zatáčky driftem a skákali přes horizonty.
Dnes je i malé probrždění neštěstí a všichni si pak na jezdce ukazují prstem, že si zničil pneumatiky, tak se nedivme, že jezdí jako připosraní.
Mel jsem v povedomi ze Mansell prisel o titul 86 v posledim zavode, ale on ho taky v uvodni Brazílii hned v prvnim kole poslal do spinu a mimo trat Senna, nebyl v tech letech zrovna gentleman, mel tam toho vic.
Už si nepamatuji jestli jsem ten závod viděl, nebo jsem byl v práci. Tehdy jsem dělal na směny, tak mi hodně závodů uniklo.
Co se týče tvrdého závodění, tak jezdci k sobě byli mnohem ohleduplnější než dnes a to z obou stran.
Tehdy by si Emil své oblíbené sáňkářské " Pozor jedůůů" dovolil maximálně jednou.
Ja se tak zpetne vzdelavam v historii, zjistuji a potvrzuji co vim a v cem jsem mimo, zajimavy. Vsechny zavody jsou na Youtube, dnes zacinam rok 1987.
Dříve se závodilo trochu jinak. Nejlepší byly souboje dvou vyrovnaných vozů. Taky starty byly mnohem tvrdší než dnes, protože týmy měly v záloze náhradní vůz.
I když se nic nedělo, tak byla radost sledovat samotnou jízdu. Samozřejmě hlavně proto, že vozy kromě krátké éry takový přítlak jako dnes.
Éra ground effectu byla nuda.
Nouvelle by sa dala vynechať, pokračovalo by sa po tej momentálne výbehovej zóne na pravej strane, kde pokračuje cesta a šikana by sa posunula bližšie k Tabac. Tam už by sa s DRS dalo predbiehať ale stále mi to príde málo
Mas to cele dopletene.
to skor tie dnesne su prilis dobre. vtedajsi aeropack nebol tak ucinny ako ten dnesny. Jazdit v zavese bolo vyhodne. Dnes to znizi pritlak a odnesu si to gumy.
Rozdiely boli vacsie, medzi pilotmi, autami, okruhmi. Bolo to viac o inzinierskej a jazdeckej intuicii. Dnes to maju vyratane na milisekundy. Je to proste ine.
Snad Ti nemusím rozepisovat co je na současné F1 špatně a brání závodění.
to naozaj nemusis, pretoze to aj tak nevies.
Když nemyslíš.
Odkial mas tieto data / grafy / tabulky prosim ta?
Taky chybi faktor manualniho razeni, pilot vepredu byl pod tlakem, prisel utok, obrana, spatne zarazeny stupen a klidne propad o dve pozice atd.
Predbehnout sikovne dva soupere behem jednoho manevru nebylo nic vyjimecneho, kdyz prisel propad diky pneu a navrat po pitstopu na trat tak litali neskutecne…
Ofiko DHL
Jde o to ze vsichni vi jakou pozici ma v serialu Monaco, ale nikdo nejevi zajem z toho udelat zavod, je fajn ze se pokusili resit to pitstopy, ale jaky je problem odjet virtualni zavod a chtit po pilotech a tymech at se to snazi oyebat a tim tu zmenu vyladit tak aby to melo ucinek…
Neviem co s tym, som presvedceny, ze nech by v Monaku spravili co by chceli, lepsie ako v Imole to skratka ohladom predbiehania nebude… Do zakruty Tabak sa proste vo vyssej rychlosti ist nemoze, takze sikana nikdy zrusena nebude, navyse pri jazdcoch ako Max by sa tam nedalo predbiehat ani tak, staci drzat vnutornu liniu… Nech by aj skusili celkom inu trasu, investovali by do toho miliony, stale si myslim, ze to predbiehanie nezmeni. Nemam jednoznacny nazor na to, ci by malo monako ostat v kalendari. Kedysi som bol za vyradenie, ale na druhej strane treba uznat, ze je to trochu ina sutaz, s vadomim, ze na kvalifikacii brutalne zalezi…
To už by bol aký blb keby to povedal do vysielačky a čo iné ako akceptovať trest mu zostávalo? Je to môj názor len, tak kľud