LIVE: Veľká cena Monaka 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Za mna to bolo ozivenie, neviem kto a preco od toho naivne cakal zazraky a dramu, ked vieme, ze problem je inde…

Ale ja som sa pytal preco to bolo zhorsenie, nie ci to nejak extra pomohlo :slight_smile:

Myslis si, ze bez zmeny pravidiel, by tato trocha zabavy nastala a Max by takto viedol VC?

Myslím, že ano. Vloni jsme viděli, že není problém odjet celou GP na jedněch gumách a není důvod si myslet, že nemohlo nastat tohle rozložení sil. Takže Max nebo někdo jiný v téhle pozici mohl klidně natahovat stint do konce, čekat na SC/RF a pitnout na poslední chvíli s tím, že se zařadí tam, kam reálně patřil. Proč ne.

Ja si myslim, ze ak by sa slo len na 1 pit, skor ci neskor by museli reagovat, inak by hrozila aj strata 4. miesta (napokon tak to bolo aj pri prvom pite, kde uz bol Lewis blizko) a hlavne neviem z coho mam vychadzat, ze vsetci pred Maxom by sli na zastavku pred nim a on nie, ak by neboli povinne 2 zastavky, to by bol podla mna iny priebeh…

Kam přemístili?
Mládež se bude učit a příští týden jedou dodělat zkoušky.

No domů, nebo jste ještě na chalupě? Pak sorry, jsem zmatená. Ale ležím dnes celý den s horečkou, tak mě to snad omlouvá.

1 Like

Každý závod se nějak vyvíjí, takže je těžké říkat co by kdyby. Vycházím z toho, že natažení stintu je snad nejběžnější strategický tah a může se hodně vyplatit, tak proč ne.

Ráno jsem jel na kolo do Finale Ligure a už jsem zpátky.
O víkendu přijede ségra a příští týden jedeme domů.
Dodělají zkoušky a mají prázdniny.

1 Like

To suhlasim, len zo skusenosti nepredpokladam, ze Max by vobec bol prvy po tom, co by ostatni stint nenatahovali lebo to nevedia a on ano (skor verim na pokus o undercut ak by tam bolo okno) a zaroven ak ano, riziko straty pozicie by bolo nemale, kdezto teraz neriskoval nic, mohol len ziskat a to pochybujem ze by tak bolo bez zmeny pravidla…
Ale hej, zbytocne spekulovat, kazdopadne tu v Monaku okrem havarii su prave pitstopy jedine strategicke ozivenie zavodu, preto ked porovnam pocet zastavok dnes a pred rokom, nechapem hodnotenie, ze je to zhorsenie, ale mozno sa neskor dozviem ze v com :slight_smile:

Rychle se uzdrav. :muscle:

1 Like

Dík! Jsem Železná bába a něco vydržím :smile: !

2 Likes

Pokud budeš porovnávat letošek a minulý rok, tak se to nedozvíš nikdy. Loňský rok byl extrém i na Monako a karikatura závodu. Proti jiným “běžným” letům to ale zlepšení nebylo, změna pravidel nepřinesla žádný rozdíl. Takže pokud někdo po změně čekal srovnatelný závod s jinými okruhy, byl pravděpodobně zklamán. Za mě asi tak.

Když vidím výsledky jezdců Rubidia a porovnám s Tsunodou a dalšími dvojkami RB, tak se to zdá jako hotová věc.

1 Like

V tom případě pouze oživuješ imunitu. :slightly_smiling_face:

1 Like

Moc okate, meli by dostat nejaky postih, zavodit smerem dozadu hmm.

Jeste jak Yukimu na dva kola vymenili pneu to bylo dobry :slight_smile:

Uprimne, ak toto niekto ocakaval, tak nemam slov… Na to sa skor hodi smajlik s vybuchujucou hlavou :joy:
A viac krat som pisal, ze kde je to zhorsenie, nie ze vdaka tomu bola VC nejaka super.
Absolutne si nemyslim, ze s menej zastavkami by to dnes bolo lepsie ci “zivsie”, to je asi vsetko uz k tejto hypotetickej teme.

Rychle uzdravenie prajem aj ja :wink:

1 Like

Je to jejích právo, ale určitě se nejedná o sportovní jednání.

1 Like

Minuly tyden jsem si dal cele sezony 85 a 86 full races, koukal jsem na Sennu v Lotusu, Mansella Rosberga Williams a Prosta Mclaren, to byly manevry neskutecny. Zajimavy bylo ze tam rozestupy 10s nehraly velkou roli, po pitstopu byl pilot behem tri kol za leaderem a sel do boje o win…

1 Like

Nešportové to určite je, ale tak sú nastavené pravidlá a tímy sa rozhodli to využiť.

Téma je ale iná - tvoja slepá obhajoba Russella.

Sám sa nepriamo priznal, nič proti trestu nenamieta, nikde sa nevyhovára, že to nechcel tak spraviť, ale ty ho budeš aj tak brániť. Tak len pokuzaujem na to, že keby to isté spravil Max, tak píšeš úplne inak.

Tehdy bylo výhodné držet se v aeropytli za vozem. Dnes to především kvůli sračkoídním gumám není možné a navíc mají jezdci pohodlný DRS, tak proč by se namáhali.

Ten rozdil v zazitku je nesrovnatelnej.