Moje hodnotenie je v tomto jednoznacne. Uz len to, ze Max do posledneho vikendu v tom boji je a straca len 12 bodov je pre mna historicky vykon a dosledkom toho, ze Max v drvivej vacsine pretekov dosiahol vysledok, na ktory papierovo nemal. Som absolutne presvedceny, ze hocijaky iny jazdec v sucasnom startovom poli a pokojne aj za poslednych pat rokov by sa nevedel takym vykonom ani len priblizit. Uplne iny level oproti zvysku sveta. To je celkovy kontext, ktory podla mna treba vnimat.
That being said, Barcelona bola z Maxovej strany uplna hlupost, myslim, ze to aj sam spravodlivo zreflektoval (co je tiez jeho silna stranka, akokolvek posobi “sebavedomo” a absolutne presvedceny o svojich kvalitach, Verstappen vie velmi dobre vnimat svoje slabiny a ucit sa z nich). V tomto smere to nemozno ospravedlnovat. Verstappen ma jednu slabinu- horuca hlava. Vo vacsine pripadov aj toto vie kontrolovat a najma v situaciach, kde na tom naozaj zalezi, je psychicky mimoriadne odolny a emociami sa nenecha ovladnut (ako priklad mozu sluzit posledne dva rocniky VC Brazilie). Ale niekedy sa uplne pod kontrolou nema a vyusti to do chyb (ako naporiklad minuly rok v Mexiku, alebo v Singapure 2022).