LIVE: Veľká cena Japonska 2026 | Magazín F1 - F1online.sk

vsak aj v MotoGP by to vraj prospelo zavodeniu, keby sa osekali. Na druhej strane pri motorkach to nie je take citelne.

Ja som pisal o tvojom prehanani iba k naskoku, nic ine. Cize tvojimi slovami, mozem prdiet na tvoje ine obkecy k tomu, 6 minut naskok je kolosalne prehananie…

1 lajk

Však se to změní. 2029 nebo 2030 budou V8, V10, a všichni budou spokojeni.
Na světě jsou horší věci než to, že někdo nemůže mačkat plyn v zatáčce.

Ono respektive může, nikdo jim to nezakazuje, ale nevyplatí se to.

vsak mne to pisat nemusis :smiley: mne je to tak jedno, ale myslim si, ze tak by to bolo lepsie.

sam si sa raz vyjadril, ze ta nebavia GTcka lebo to vyzera ako spomaleny film. Lenze prave v GT mas jazdu naplno a vdaka aeru dokazu jazdit v tesnom zavese.

Absolutne mozes, ale rozhodol si sa reagovat.

1 lajk

Pretoze som ocakaval, ze uznas svoju blbost o 6 minutach, ale ty namiesto toho trvas na tom, ze neprehanas a je to realita, tak prepac, ze som mal vyssie ocakavania :slight_smile:

ok, v pohode, nestracaju 6 minut, ale o tom nebola debata. Alebo takto sa ta spytam - Je tvoj nazor taky, ze je vsetko OK, pretoze maju porovnatelnu rychlost ako minuly rok.

Nie, nie je. X krat som sa vyjadril aj kriticky a este viac krat, ze zmeny su potrebne.
Ale vidim aj potencial a nadej a neplacem tak a minulorocna Suzuka bola uplna nuda vlaciku kamionov bez akejkolvek akcie a predbiehania, co dnes neplatilo…

No to je prave ta podstata. Debata nas dvoch bola prave a iba o tom, ale vpoho :slight_smile:

nebola. potreboval si si dupnut. Helmutko sa v niecom sekol. nedostali by 4 kola, ale iba dve.

Nebudem stracat cas dokazovanim evidentneho faktu, ze som na teba reagoval ohladne prehanania s naskokom a ty si reagoval, ze je to realita, pritom nie je.
V tomto vlakne sme my dvaja pravidla neriesili, ale ten 6 minutovy naskok a uz by sme sa opakovali…

Samozrejme nie je spor v tom, ze Max by s minulorocnym monopostom vyhral s velkym naskokom (teda ak by nemal take “vydarene” starty ako v Australii a Cine), ved to by bola aj hanba (pre kohokolvek) ak nie, kedze spomalenie sa pre vyrazne znizenie pritlaku ocakavalo, mozno az okolo 3s na kolo, ale realita bola dnes cca polovica… :slight_smile:

Já jsem se díval, ale bohužel musím konstatovat, že motorky umřely zároveň s dvoutaktními motory.
Na Moto GP se dnes nedá dívat a už pomalu elektronikou zabíjejí i Superbiky. :neutral_face:

asi britske superbiky smykaju najviac, alebo toto (spomaleny zaber na konci)

I pravidla maji svuj vyvoj, tak to ber.

1 lajk

Dělat z jednoho uklouznutí na barvě zázračné dílo bych si nedovolil. Stejně to nesrovnal jezdec, ale elektronika.
Ty kufry za sedlem vypadají mimo Dakar poněkud směšně.
Sice jezdím do Brna na motorky každý rok, ale pouze kvůli partě, motorky tam jsou už bohužel nepodstatné.

a pamatam si spravne, ze preferujes formule bez kridel alebo som ta nepravom obvinil?

Pamatuješ si to správně. Mi ale vadí především přemíra deflektorů.
Třeba zadní rotační křídlo Ferrari se mi líbí moc i když v jeho úspěch moc nevěřím a křídlo Alpine taky oceňuji.
Velkově ale tvrdím, že současná F1 má přítlaku až moc a pro očo diváka by stačila klidně i polovina přítlaku.

1 lajk

Ale vždyť je jedno jaký by ten náskok byl. Problém je ten co jsme tu několikrát řešili a ten clipping natož super clippping do F1 prostě nepatří. Vytváří to nebezpečné situace a souboje na trati nejsou, máš podobný princip jako tankování, kdy si čekal, kdy soupeř zajede tankovat, aby si se před něj dostal, tady čekáš na vybití baterie. Je mi jedno jestli jsou 2s od PP co se jelo loni nebo budou 8s, tady ten gap navíc stáhnou vývojem aera a šasi, ale nechci vidět to, že jezdec je objet, protože nemá baterii, kterou sám ani nemanaguje, vždyť uznej, že je to nejvbětší úlet a nechápu, že FIA na tenhle návrh vůbec přistoupila

3 lajkov

A ja som reagoval o tomto Helmutkovi?
Absolutne nie.
Pisal som, ze prehana k naskoku a to riadne.
Vsetko ostatne mimo tohto moze byt sice pravda, ale na uvedenom nic nezmeni, chapes?

A presne aj toto je problem dnesnej spolocnosti. Ciernobiele videnie, hyperbolizacia vsetkeho, stale len kritika a frflanie, utoky a podstata je vyhrat debatu a nie hladanie pravdy a riesenie problemov, sama negativita a prekrucanie. Toho sucastou je aj taktika zmenit temu a ignorovat fakty, len aby sa neuznala chyba a pravda oponenta…

Kebyze niekto bude pisat, ze Fernando v AM straca na kolo 12 sekund, nebude to nezmysel a prehananie, ked potom zacne pisat (uz pravdivo) ako zle (a preco) na tom Aston je? Ale skoda reci…

Promiň, ale nějak nerozumím tvé reakci. Helmutko přeháněl s tím náskokem, ale zároveň ukazoval na to co chce “prokázat” a o tom je celá ta debata - současné motorové pravidla.

Nezlob se na mě, ale co chceš najít na pozitivum, řešení současné situace v F1? Ano bavíme se hlavně o motorových pravidlech, ale těch nefuknčních věcech je tam vícero viz FIA a jejich přístup k některým týmům, vždyť uznej že toto nemůže být nastavený proces, aby některé týmy měly lepší zacházení, než jiné. Nebo samotné vymáhání pravidel. Ukazuješ na to, že společnost vidí vše černobíle, jen se kritizuje a frflá, ale není náhodou tvůj přístup v tomto podobný? Nekritizuješ tu společnost právě za toto?

Já myslím, že zrovna komunita F1 dokáže ocenit to, co se povede a kritizovat to co se nepovede a psal jsem to předtím, věcná kritika je důležitá k posunu věcí směrem k funkčnosti, ne k prospěchářství některých.

1 lajk