LIVE: Veľká cena Japonska 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

No s Karolínou lítáte venku a na mě si čas nenajdeš …

To ani neskusaj porovnavat Lipsica s hentou arogantnou bodorovskou podrztaskou. Lipsic bol jedno velke stastie, najlepsi specialny prokurator, akeho sme kedy mali, a to nie podla mna, ale najma podla jeho kolegov. Az pod nim ta institutcia konecne zacala poriadne fungovat a spravodlivost dobehla aj sv.ine z najvyssich poschodi. A presne preto ju aj museli zrusit.

2 Likes

To samozrejme ano. F1 a politika sú diametrálne odlišné veci a alebo aj nie. Veď to poznáš a vieš čo myslím. Ale PSkársky sektár atď. To je asi v tomto prípade cez čiaru nie? Ale ok. Tvoj boj✌️

2 Likes

Porovnavam tie dve nominacie. Tak ako Gaspar nema co robit v SIS, tak Lipsic ako byvaly politik, navyse odsudeny (hoci za nehodu) a este duplom k tomu bez previerky (ziskal ju totalne smerackym sposobom) absolutne nemal co robit na mieste specialneho prokuratora.

Ale je mi jasne, ze Lipsic je spolu s Simeckom tvoja modla. U mna je to rovnaka svina ako taky Kali napriklad. Rovnake praktiky, rovnaky smrad, len Lipsic nemal taku prilezitost si nahrabat, lebo sa spojil s blaznom Matovicom. :slight_smile:

1 Like

Citas tie jeho nazory? :smiley:

To sa inak opisat ani neda. Minule tu zo mna robil ficovolica, lebo som si dovolil kritizovat PS a o Smere nikto nenapisal ani slovo. Uz mame za sebou par diskusii o politike, takze preto PS sekta za mna. :slight_smile:

Pozerám, že víťazom VC Japonska sa stal P. Pellegrini :slight_smile:

10 Likes

Však jsme ti říkali ať přijedeš, ale ty jsi ze zatáčky před Vídní, tak nemáš čas. :stuck_out_tongue: :smiley:

Ak si si to všetko odfiltroval a si v pohode si frajer :slightly_smiling_face:

2 Likes

Nevim. Zakony se prijimaji v prubehu casu. Nevim, myslim ze do roku 1990 a neco, tusim. nevim presne. Nemel cesky zakonik paragraf na znasilneni zeny jejim manzelem. Proste to neexistovalo. Manzel podle naseho prava, nemohl znasilnit manzelku. Takze kdyz zena rekla manzelovi ne, tak mela smulu. Chlap, pokud byl silnejsi, proste udelal co chtel. A nase pravo na to? Nic. Holt vsechno ma svuj cas.

Je to tvuj nazor. Myslis si, ze to bude lepsi bez EU, v pohode, tvoje vec. Myslis ze cesky manazery, podnikatele, politici jsou ferovy kluci, kteri to s tebou mysli dobre. Fajn.

Ja jsem presvedcen, ze zivotni uroven a obecne zivot na zapade je lepsi nez zivot na vychode. Muzeme se bavit o treti ceste. Nevim jake. Nevim jestli poskomunisticke zeme umi vytvorit system, ktery je vstricny k vlastnim obcanum. Treba ano. Uvidime.

Myslim, ze stejne ten svet, tak jak ho zname poslednich tricet let, konci. Rusko, podle me vyhraje valku na Ukrajine. Zabere Ukrajinu a vytvori tam loutkovy rezim, posleze pripoji Ukrajinu k Rusku po referendu. Po smrti Lukasenka, coz si myslim ze bude brzy po dobyti Ukrajiny, probehne referendum v Belorusku a bude napadeno, dobyto a obsazeno Pobalti a Moldavsko.

Madarsko vystooupi z EU a NATO, stejne jako Slovensko. Madarsko se stane spojencem Ruska a jih Slovenska dostane autonomii a po referendu se pripoji k Madarsku. Vychod Slovenska bude obdobne pripojen k Ukrajine, posleze Rusku.

Cesko, nevim. Tipnul bych ze Sudety pripadnou Nemecku a Rakousku, ale nevim. Spis budeme jen loutkovy stat. Takove neutralni nic mezi Ruskem a Nemeckem. Vubec bych se nedivil, kdybychom tu nemeli volby, nebo mistni asi jo, ale vedeni zeme by bylo schvalovano v Moskve a Berline.

Myslim ze Rusko jde nahoru a jeste pujde. S valkou se vyporadalo nad ocekavani dobre.

Takze ve finale muzes byt v klidu. Myslim ze uz moc dlouho EU existovat nebude. A NATO bude taky o dost mensi. Postkomunisticke zeme, s vyjimkou Polska, tam uz taky dlouho nebudou.

2 Likes

Konecne niekto, kto naozaj ma nacitane ako to bolo a nie je obmedzeny ani z jednej strany. Dohoda bola na stole, ale Boris Johnson presvedcil Zelenskeho, ze je superhrdina a slubil mu obrovsku podporu zapadu. A tak sme tu o dva roky a Rusi su v tejto vojne silnejsi ako kedykolvek predtym.

Ale nepisal to Dennik N, tak vidis, ze podla miestnych politologov je ta dohoda uplny vymysel. :clown_face:

1 Like

Škoda toho Landa, mal ísť opačne ako Charles. Kto to tušil, že bude na jednej zastávke. Klobúk dole no.

A čo sa týka filtrovania, nechce sa mi do toho pú■■■■. Niektorí ľudia si nevedia objednať pizzu online, ale nájdu celosvetové sprisahanie na Facebooku. Na toto nemám mentálnu kapacitu :slight_smile:

3 Likes

Toho blba by mali z múriku MCL vykopať. Chyba za chybou už tretia veľka cena. Landa zarezali ako prasa. Bohužiaľ :face_with_raised_eyebrow:

2 Likes

Podla mna sa dnes McLaren trapil skor s autom ako so strategiou. Co mali podla teba spravit inak?

McL měl dnes nejhorší degradaci na medium

Presne tak, to im pri planovani strategie dost zviazalo ruky.

1 Like

Nabuduce sa nechajú ťahať Fernandom v DRS obaja :sweat_smile:

1 Like

Sorry Ja neviem. Nie som stratég. Ale určite sa dalo spraviť viac. Rýchlosť samozrejme ešte nemaju ako Ferrari. Ale Landa na 3 mali uhrať. Tempo mal dobré. Druhý pit bol úplne zlý a skoro. Naopak prvé pitnutie trafili super. Moj názor a netvrdím že je správny. A strašne ma to mrzí.

ta paralela s Leclercom nabera pozvolna hrozivejsie kontury, co

2 Likes

Jaj tak potom rado sa stalo. :slight_smile: Ešte som to ako som sľúbil aspoň mierne štylisticky doladil, hoci by to vzhľadom na komplex témy chcelo aj viac.

Takto, ešte raz zdôrazním aby to bolo evidentné - takisto vnímam voličov Pellegriniho ako protivníkov - veď nimi aj sú, ich záujmy sú v čoraz väčšom rozsahu opačné voči mojím a hodlajú ich presadzovať
Naschvál som dal slovo protivník, “nepriateľ” už by bolo asi príliš…aspoň dúfam.
Na čo nabádam je len to ako hovoríš - chápať to. Čo je nie práve ľahké. Kdekade nájdeš odporúčanie “nesmieš nenávidieť svojho nepriateľa” ale je to veľmi zložité. Je prirodzeným inštinktom skĺzať k negatívnym emóciám, lebo je to holt niekto kto ide proti Tebe. Vyžaduje to väčšiu mieru sebaovládania a je to do značnej miery neprirodzené. Ale za tie roky som zistil, že to je jediná cesta vpred.
Biblické “miluj svojho nepriateľa” už ale teda nedávam vôbec. :slight_smile:

A ani pochopenie nevyhnutne hneď neznamená lepšie vzťahy - ver tomu, že keby si väčšia časť voličov Pellegriniho prečítala miestne príspevky a dáko by zvládli požuť aj tie moje pôvodné, ich prvotná reakcia voči mne by ľahko mohla byť agresívnejšia a tvrdšia než oproti tomu ako reagoval napr. @helmutko , kde ich zvozil teda dosť. Ľudia vcelku pochopiteľne niekedy radšej zoberú nadávanie (hlavne ak je jasné, že je to z hnevu a sklamania) ako pochopenie.
Ale bez ohľadu na obe veci - aj to, že neskĺzavať k prehane negatívnym pocitom je náročné, aj to že ich prvotná reakcia bude paradoxne opačná - aj tak sa mi tento postup osvedčil najviac. Minimálne v snahe zabraňovať ďalšej eskalácii. Tam kde sa dá, to časom môže vytvoriť aspoň rešpekt - čo je maximum, čo medzi protivníkmi môže byť.

Tu Ťa možno prekvapím, ale keď sa bavíme o Slovensku, tak máš zrejme pravdu a súhlasím.
To čo som písal predtým platí pre Slovensko, ale tieto problémy s čoraz väčšou polarizáciou a dosť proti-systémovými voličmi sú teraz na Západe dosť rozšírené a tam to platí viacmenej rovnako. Na Slovensku je to ešte viac vypuklé.

Je to niečo podobné ako som teraz napr. videl video o novom administratívnom hlavnom meste v Egypte.

Niečo je len o tom meste, ale cca druhá polovica tuším rozoberá situáciu v Egypte, ako je tam populácia ťažko udržateľná, obmedzený priestor, rolu armády, korupciu, spoliehanie sa na zahraničnú záchranu - v podstate ak nebudeš celé pozerať, je tam nevyhnutná degradačná špirála, kedy okolnosti a správanie aktérov všetkých ženie do väčších extrémov, do väčšej nezodpovednosti, odsúvaniu problémov, spoliehaniu sa že “nejako bude” a bohvie ako to dopadne, ale dobre sotva.

Slovensko je bohužiaľ zdá sa na hrane veľm podobnej trajektórie - vízia ako pohnúť dopredu žiadna. Už predtým sme mali pre tých 55% problém dvojitej periférie. Čiže nielenže sa tých 55% necíti uspokojených kvalitou života a spoločenským postavením voči tých 45%. Ale aj celé Slovensko je de facto perifériou EÚ, čo logicky znásobuje celý pocit. U iných krajín si síce doma môže pripadať na okaji či ako lúzer, ale môžeš vycestovať inde v rámci priestoru, ktorý považuješ stále za +/- relevantný a zrazu si KING.
Naši ľudia by tiež teoreticky mohli, ale kvôli dobrému pocitu asi nebude cestovať do Moldavska či Albánska. Zdôrazňovanie ako patríme k TOP 20% bohatých krajín sveta, čo je inak samozrejme fakt, tomu ešte vôbec neprispieva keď všetci s kým by sme sa chceli porovnávať sú na tom podobne alebo lepšie.

Do toho samozrejme konštatný brain-drain, údery COVID a vojny na Ukrajine na psychiku spoločnosti, štátny rozpočet a v podstate neochotu s tým niečo robiť a je zarobené na zlú špirálu.
Ak príde ku cross-defaultu, najviac doplatia na to 55% a koho asi tak obvinia?

Na druhej strane cestou z toho sú veci, o ktorých 55% tiež nezdá sa, že chce veľmi počuť - napr. centralizácia EÚ a tým väčšia priamejšia starosť o regióny. Alebo prijatie Ukrajiny (ktorá je ale pre väčšinu aj tak stále ďaleko než aby si tam chodili pripadať dobre)

Čiže áno, rúca sa to…ale ako som písal, navzdory všetkému nepovažujem za intelektuálne poctivé, správne a ani konštruktívne sa tváriť, že to je len nejakou zakonšpirovanosťou a zaostalosťou.
Celkom dobrú prácu v tomto odvádza výskumnik na SAV Dominik Želinský, ktorý sa snaží publikovať aj populárne a napádať tam tézu, že to všetko je len akousi genetickou zaostalosťou Slovákov a tým ako sme dlho žili. Že zase tak výnimočný nie sme a problém - centrum vs periférie - sa nás týka rovnako ako iných.
Ja by som dodal, že áno - to je jadro. Nad to je nabalené aj kopec blbých konštruktov a vyslovene škodlivých dezinformácií, resp. dezinfopresvedčení. Ale to jadro tam je a bez toho sa to nedá realisticky adresovať podľa mňa. Hlavne keď to centrum - periféria dnes treba vnímať vo všetkých rozmeroch.
Nie je to len doslovné Bratislava vs zvyšok, mestá vs vidiek. Je to samozrejme aj príjmová nerovnosť. Ale aj spoločenské postavenie či atraktivita - život 25 ročného ajťáka v korporáte či 20 ročnej influencerky má úplne inú kvalitu (hlavne tú navonok prezentovanú) než veľa iných ľudí aj keď na tom možno finančne nie sú tak hviezdne. Ale vek, zážitky, kruhy známostí - všetko.

Občas keď si čítam doslova hate na facebooku z druhej strany tak lustrujem profily - mladého, atraktívneho človeka s úsmevom žijúceho plný život som tam videl snáď raz za uhorský rok. Nie tým nevravím, že sú takí ľudia “lepší” - ešte raz - takí ľudia z väčšej časti majú šťastie a MAJÚ SA LEPŠIE. Veď dobre pre nich. Ale to je to centrum - a zvyšok je viac alebo menej periféria. Ako som písal dvojnásobná.

1 Like

Bol skoro, pretoze pneumatiky uz boli v zlom stave.