Vadi mi jeho pokrytectvo. On tych ludi predsa klame. Z EU a NATO vo svojej retorike robi najvacsie zlo, aby si tym hrabal percenta, no potom jeho skutky nezodpovedaju jeho slovam. Len ono je to potom smutne, ked ho ludia volia, lebo si myslia, ze bude robit suverennu zahranicnu politku, ktoru ma realne uplne v pazi a jedine o co mu ide, je udelit amnestiu klanu Bodorovcov.
Izolacionistické sklony měl možná tak Trump…
Ale po nákladech a propadácích amerických válek v arabském světě to tentokrát deep state hrál jinak: za USA to má vybojovat Evropa a Ukrajina. Což se de facto také děje. V Americe nová intervence zase takovou podporu mít nebude.
A je tu ještě motiv. Amerika má také ekonomické a sociální issues. A už je nedokáže překrývat ekonomickým a vojenským drancováním jiných částí světa. Takže se zaměřila na svého evropského poskoka a využila válečný rámec, která pomáhala vytvořit, aby skrze sankce zasáhla také evropskou vazbu na ruské zdroje a donutila Evropu odebírat zdroje americké (například jejich LNG). Do značné míry jim to vychází, stejně jako lákání evropských firem do USA (= tvorba pracovních míst, pro každou administrativu v Bílém domě kritická otázka), v tomto s vydatným přispěním Green Dealu.
Amerika není pasivní, stále má svou dramaturgii. Celý narativ “my se jen bráníme v různých částech světa” je propaganda.
Ale jak jsem napsal výše, elitokracie různých bloků si navzájem vyhovují.
@rHapo za trefnou poznámku na adresu momentální hysterie. Ostatně Fico byl svého času v Bruselu pečený vařený (dokonce se mohl stát předsedou EP, pokud se nemýlím) + stále tam má řadu kontaktů. A složení EP se může po letošních volbách změnit.
Ono aj protizapadny narativ v Rusku riadne fici, Putin o nom uz dlhodobo pise ako o skazenom. A nehovoril som len o retorike, Putin tu vojnu aj viedol sposobom, z ktoreho bolo evidentne, ze nepocita zo ziadnou intervenciou Zapadu. Vojenska pomoc zapadnych krajin (vratane USA) ho prekvapila a bol vyslovene nepripraveny, v dosledku coho Ruska najma na zaciatku absolutne nedokazalo naplnit svoje ciele a strategicky zlyhalo. To mi chces tvrdit, ze keby si Putin realne myslel, ze Zapad na cele s USA bude intervenovat, tak by zautocil takto nepripraveny?
Tak tu sa názorov rozídeme no.
Mne je tak nejak uprdele čo rozpráva do médii a barzkde a či je pokrytec. Ak jeho zákony, dohody a čojaviemčo prospievaju mne (a teda krajine) tak kľudne nech aj každý pondelok má tlačovku a kecá tam bullshit.
Lenze aj jeho retoriku v zahranici nejak vnimaju. Tam nesedia nesvojpravni ludia, ktorym je jedno, co Fico povie. Ved to aj sam vidis, on nas dostava do izolacie. Zapadne krajiny, ktore by mali byt nasimi partnermi, uz s nami prestavaju komunikovat, Fica a spol uz prestavaju pozyvat na dolezite konferencie. To len Fico je taky naivny, ze si mysli, ze moze hovorit cokolvek a nikoho to nebude zaujimat. Zapadni politici ale nezeru seno.
Ne nechybí, protože jsi psal jen o USA a přijde mi to mimo s tím, co Rusko / SSSR dělalo.
je rozdíl oproti
ale to není vůbec pravda, snad každý si umí udělat obrázek o tom co se ve světě dělo.
Jenže to byl jeden z názorů. Já si to teda nemyslím. Co se týče spojenců Putina, tak ale to není nic nového ne? jak se říká vrána k vráně sedá, tak proč by diktátoři nebo vůdci, kde nejsou lidská práva nebyly pospolu. Wágnerovci v Africe operují přes 15 let, mají od tam nejvíce žoldáků, není to vůbec nic nového. A co se týče spojení, tak zrovna Afrika není partner, který by ekonomicky ani vojensky pomohl, co si budeme povídat. Co se týče Číny a Indie, tak ty se staví proti Západu a USA dlouhodobě, protože chtějí vytvořit “silnější blok”, jenže fakt je ten, že o enormním ekonomickém růstu Číny čteme už 20 let, ale stále nejsou nejlepší, něco tam zřejmě úplně nejde tak, jak si často i někteří politici představovali. A co se týče úrovně ekonomik, technologií a vojenské oblasti, tak bych řekl, že v tomhle Západ stále jasně vede, proto se vede válka na Ukrajině a nerozšířila se dál, zatím.
tak ja som si to zbezne precital a ta rekonstrukcia sa vyrazne opiera o Putinove vyjadrenia, ze zavery rokovani boli anulovane Ukrajinou na ziadost zapadu. Ja si o tom este nieco nastudujem a okomentujem .
A já čekám, kdy mi napíšeš
Ale yebe vam? chodte si spamovat inde alebo si založte vlako o politike
Tak dej něco k F1. Budeme růže mezi trním.
Ale ano, Putin hraje svou cynickou hru, to jsem napsal výše. On ví, že Amerika má momentální limity. Ale jak jsem napsal, USA dělaly všechno proto, aby ta válka nastala. Počítali s ruskou slabostí - Rusko zaútočí, zdiskredituje se (body pro americkou propagandu), prohraje, Amerika si zahraje na morálního vítěze, přičemž mrtvé budou počítat Ukrajinci a Rusové a EU přejde na model ekonomické závislosti na amerických zdrojích. Pro Ameriku nízké riziko a velké zisky.
A ty zisky také mají, jen se v důsledku vývoje války začínají potýkat se sekundárními důsledky.
Putin jinak není velký stratég, myslím, že vycházel z představy o bleskovém vítězství. Ale v těchto bodech se uměl přepočítat i militarismem posedlý Hitler, takže bych nevyvozoval zpětné závěry z jeho strategické naivity.
Také bych řekl, že zaútočil relativně “nepřipravený” proto, aby předběhl Západ, dobu, kdy bude Západ připraven. Zaskočen některými prvky nebyl jen on, ale i sám Západ, jak vidíme dnes.
Ad izolace SR: vůle Západu není morální etalon. Stačí se podívat, co ve Švédsku napáchal jako premiér arogantní mamlas, který stojí za vyloučením Smeru z frakce PES v EP. Kromě jiného šel po krku jednomu policistovi z Malmö, který na sociálních sítích uveřejnil příspěvek o jedné typické noci policisty v no-go zóně. Fica nemusím, ale tady má u mě plus, že umí říct “ne” těmto zdegenerovaným idiotům, kteří provozují doktrínu západní nadřazenosti a nulové sebereflexe. Naši oslové jim bohužel jen poklonkují.
Tento clanok mi usiel, ale vies preco? Lebo tie prispevky boli schvalene v prvej polovici marca, takmer vsetky media informovali o tom 14.3. Kde bol Dennik N vyse dva tyzdne pri tejto pomerne zasadnej informacii?
Informoval o tom az 2. aprila, ked uz to nikoho nezaujimalo, lebo vsetci o tom vedeli a na hlavnej strane to teda nejako extra viditelne nebolo (narozdiel od ostatnych medii, ktore to mali 14.3. pripnute na hlavnej strane skoro cely den).
Nemam ho predplateny, takze neviem clanok docitat do konca, ale uz len ten titulok je kritizujuci, co odkazuje na to, ze tato medialna zumpa je len propaganda PS na urovni Zem a Vek (to je jej hlavny ucel).
That’s all.
Tak co, jak to šlape v hospodě?
Ja uz sa chystám spať lebo dnes sme mali zvracaci den a chcel som si nieco prečítať zaujímavé, no ale toto se.riem fakt…
Uplne suhlasim. A verim tomu, ze obaja suhlasite so mnou, ze rovnako nebolo v poriadku dosadenie odsudeneho politika Lipsica za specialneho prokuratora, pri com boli porusene snad vsetky standardne procesy a pravidla.
Skoda sa bavit, sektarsky PSkar s patentom na pravdu a obrovskym komplexom zo Smeru, ktory zatiahne do kazdej debaty uplne odveci. To sa ani inak opisat neda tie tvoje komentare. Velka podobnost s Jehovistami. Simecka je spasa a od Smeru a Hlasu je zle absolutne vsetko, aj to, ze pre ucitelov spravia za prve mesiace tolko, co by SaS nespravila za 10 rokov.
Minule si pisal ze neurážaš nikoho okrem “Alzákov” tak prečo to robíš teraz keď ti v politických názoroch niekto oponuje a nehodí sa ti to do krámu?
Asi všechno pohoda. Mám se krásně.
Len vyjadrujem svoj nazor na jeho politicky nazor. Neposielam ho do pi.ce.
O F1 alebo hocijakej inej teme si nemam problem s nim kedykolvek pokecat. Nesudim ho ako cloveka na zaklade toho, ze ma diametralne odlisny nazor na politiku. Politika je jedna vec, F1 ina atd.