Pokud vím psalo se o UK ne o Evropě… British-built Nissan Qashqai confirmed as UK’s best-selling new car of 2022… …First British-built UK best-seller since 1998 …
Za takovou nezaměstnanost by vám v Německu zulíbali ruce je to 5.8%
Jenom tak že 2020 byl zrovna Covid a zavíralo se propouštělo.
Možná byste se měl zamyslet proč tak najednou EUSoudruzi začali mít starost o výšku příjmu řidičů když jim to bylo 20 let jedno. A proč jen řidičů? Šlo čistě jenom odstranit konkurenci z nových členských států. Třeba zavedli povinnost se po několika dnech vrátit zpátky na východ. Nesmí spát v autě.
Účelem je aby si řidiči z východu nevydělali, protože tím o peníze připravili ty na západě.
Tak to se ti nedivím, že se ti jeho názor líbi, ty si určitě souhlasil i s privatizací co řídil Klaus se Zemanem
A o volicoch SMERu si to nemyslis?
Proč se domníváš, že jsem privatizaci schvaloval?
Protože to Klaus použil stejnou myšlenkovou mapu u toho, jako tady u té odpovědi. Mimochodem ten Klaus byl sám součástí Aspen Institutu. Bylo tam nejvyšší vedení ANO včetně Babiše, byly tam i poslanci SPD. Teď se z toho dělá satanistická organizace, přitom jediný co se tam probírá je rétorika na dnešní ekonomické fungování v rámci mezinárodního obchodu. Možná kdyby Klaus nekradl pera na náštěvách a neustále neškemral o pozornost, tak by mu lidi dávali větší pozornost, takhle je to jen zapšklej dědek, kterej nechce upadnout v zapomnění
Vážně bylo ANO u privatizace?
Pokud vím, tak ANO vzniklo zhruba 20 roků po privatizaci.
Postih bude. Od 2012 Slovensko padlo na dno EU takmer vo vsetkych ekonomickych ukazovateloch a este to nie je u konca. Samotna rola prezidenta v tom nehra velku rolu, ale toto je potvrdenie, ze 53% volicov je uplne imunnych voci akykolvek faktom, takze zlocinecka druzina okolo sefa si moze robit v podstate co sa im zapaci bez akychkolvek konzekvencii. Nastane dalsia emigracna vlna a este vacsi posun na periferiu EU.
Na urovni? Ved tie jeho prazdne a bezobsazne frazy by vygenerovala aj ktorakolvek umela inteligencia. Ten clovek sa neda pocuvat, sluha bez nazoru, nic ine. To nie je ziadna uroven.
Hm, naozaj vyzera byt voci Ficovi velmi posilneny, hlavne, ze za nim musel po volbach doliezat ako taky psik, aby dostal aspon nejaku funkciu a to aj napriek tomu, ako cely cas tvrdil, ze sa s nim ludsky rozisiel. Este aj prezidenta z neho musel urobit Fico, keby ten na neho ukazal prstom a povedal, ze ho ludia nemaju volit, tak je dnes cely Pellegrini v Hundekugeln.
@Ferda píšu o Aspen Institutu. Ale jo vedení včetně Babiše bylo i u privatizace, ty snad nevíš, co udělal s Unipetrolem? který pak hezky koupili Poláci?
Ty snad necakas, ze si Ferda overil nejake taraniny co tu verklikuje?
Pravda, my bad tohle očekavat
Nie uplne suhlasim. Ked tvrdis, ze ti ludia su imunni voci faktom, tak to pre mna implicitne vyjadruje, ze sa nechaju manipulovat a klamat. Podla mna oni nie su manipulovani, naopak, presne vedia, co volia, im to len vyhovuje. Ako dnes povedal v rozhovore Michal Vasecka, to su ludia, ktori vedome obetuju slobody za misu sosovice. Nemali by problem s tym, aby sem prisiel Putin a narobil “poriadky”, hlavne je, aby sa aj vsetci ostatni mali tak zle ako oni.
Rovnou můžeš napsat, že privatizaci podporovali všichni kteří v té době už žili. Včetně dětí.
Ještě jsi zapoměl zmínit Koženého, Havla a další podvratné živly.
-
Krásne ukazuješ komplex zo smeru a Fica. Alebo ako to vy zvyknete nazývať, ačohentizmus ako z učebnice. Čo s tým má Smer? Hovoril som o PS, lebo PS bolo veľmi aktívne v tejto kampaní a jeho voliči sú aktuálne tí, ktorí majú obrovský problém rešpektovať názor väčšiny.
-
Áno, myslím si to aj o väčšine voličov Smeru, ale pre túto diskusiu je to irelevantné. Keď budeme riešiť niekedy Smer, tak potom bude táto otázka relevantná, ale v názoroch na Smer sa predpokladám z veľkej časti zhodneme.
-
Ja sa nepozerám na to, či je to Smer, PS alebo ktokoľvek iný. Pre mňa politika nie je náboženstvo, že je jeden boh a ten čo v neho neverí je zlo. To je to čo ľudia ako ty nedokážu pochopiť. Pozerám sa na obsah a na to aké majú daní politici názory a návrhy. Keď dá dobrý návrh Smer, pochválim Smer, keď PS, tak pochválim ich. Aktuálne môžem pochváliť ministra školstva za regionálne príspevky pre učiteľov, ktorých mal plnú hubu Matovič, Sulík a Truban v roku 2020 a SaSkársky kaderník za 3 roky učiteľov akurát obral o 20% platu. Drucker je tam pár mesiacov aj s cestou a vyriešil to jednoducho a dobre. To by si ale musel žiť na Slovensku a čítať iné médiá ako Denník N, lebo ten to veľmi takticky zamlčal, aby si o tom vedel, že táto vláda popri negatívach robí aj nejaké pozitíva.
Tym by som si nebol taky isty. Vacsina volicov smeru harabina ci kotlebu nema mentalnu kapacitu analyzovat srajdy ako “politika na vsetky svetove strany” v kontexte toho co sa realne deje. Im vobec nedochadza, ze pofiderne dosadenie takeho Gaspara mladsieho do kresla sefa SIS nie je s kostolnym poriadkom a je krajne podozrive. Takisto sef policajnej inspekcie, ktory sa pred trestnym stihanim “schovaval” v bielorusku. To nie je OK. Zasahy do prokuratury, trestneho zakona… To vsetko je velmi velmi znepokojujuce.
A ešte citát z článku:
Jednoznačne treba oceniť, že sa ministerstvo školstva rozhodlo riešiť regionálne rozdiely v nedostatku vyučujúcich. O téme sa diskutuje už dlho, no žiaden minister či ministerka zatiaľ nenabrali odvahu čokoľvek spraviť pre vyriešenie tohto závažného problému. Ide totiž o veľmi nepopulárnu tému.
Ešte nejaké faktické výčitky? Postoje si samozrejme maj podľa uváženia, to je každého právo.
Velmi pekne dakujem za zaujimave citanie. Ak bol Tvoj ciel rozsirit mi perspektivu a prinutit ma zamysliet sa, tak si to urcite dosiahol.
Obsahovo do velkej miery suhlasim, teoreticke okienko mi pride presne, cize tam nemam co dodat. Najviac ma zaujala tato pasaz:
Bez hanby sa priznam, ze ja som mal tendenciu, pricom svoju ulohu asi zohrala aj frustracia z volebneho vysledku, volicov vladnej koalicie a Petra Pellegriniho velmi tvrdo odsudzovat, ale myslim si, ze miera pochopenia, ktoru tam vnasas Ty, je dolezita a budem sa ju snazit do buducna praktizovat aj ja. Aj ked si myslim, ze iste veci vnimas prilis zhovievavo. Ked polemizujes, ,ci uz to nie je prilis extrem" a ,ci sa nebude vylievat dieta aj s vanickou", tak ja som si uplne isty, ze to prilis velky extrem je. Myslim si, ze uz v sucasnosti to predstavuje zasadny problem pre slovensku demokraciu a vzhladom na absolutnu polarizaciu a rozdelenie spolocnosti je naruseny pre mna absolutne esencialny princip, ze vacsinovo zvoleni predstavitelia musia nejakym sposobom reprezentovat vsetkych obcanov. U nas sme sa dostali skor do situacie, kde sest vlkov a styri ovce demokraticky rozhoduju, co bude na veceru.
A rozhodne sa netesim na to, co nas caka. Je to zacarovany kruh, bez lepsieho vzdelania sa v tomto smere nikam nepohneme, zvlast v case socialnych sieti, no naco by nasi sucasni politicki predstavitelia investovali do lepsieho vzdelania, ked prave to by bolo ich koncom?
Ja Druckerovi gratulujem, ked tu Smer popritom vsetkom zdevastoval pravny stat, tak je to v podstate aj dost jedno, co nejaky Drucker robi. To je asi take, ako keby som postavil lietadlo bez kridiel a motorov a ty by si tvrdil, ze je to dobry stroj, lebo ma pekne potahy na sedadlach. Ak nevies o politike rozmyslat v suvislostiach, tak je tvoj pohlad jednoducho obmedzeny.
Jsem nevěděl, že takhle budeš obhajovat Klause a Andreje
Ja sa obavam, ze do desiatich rokov zo Slovenska bude ruska gubernia.