LIVE: Veľká cena Francúzska 2022 | Magazín F1 - F1online.sk

Pérezovi už chybí pouze sedm bodů na Pedálistu.

Tak.od Pereza sa neocakava nic extra od Leclerka ano

Perez - Bottas II mizerný štart,slabšie tempo a školácka chyba pri VSC…je naozaj,len čistou dvojkou v Red Bulle…

Leclerc si to posral sám nebo se něco stalo?

Přiznal se, že chybu udělal sám.

Tak to bude mít dneska hodně špatnej spánek.

Obávám se, že moc dobře nevyspí po zbytek sezóny.
A samotné Ferrari taky né. V tomhle týmu určit jedničku musí být pořádný bolehlav.

To teda áno. Ešte po 1/3 sezóny by tou jednotkou bol určite Leclerc, teraz už je to na zváženie. Každopádne, Ferrari nebojuje o titul, takže oni taký bolehlav mať nemusia. :wink:

Ferrari, Pedál i Sainz si letos každý může připsat svůj vlastní třetinový podíl chyb.

Už hodně dlouho jsem nezažil tak rovnoměrně vyrovnaný tým. :rofl:

Leclerc to dal dneska na Sennu z Monaka 88.

Mne to velmi pripomina sezonu, tusim to bola 2018, ked sa Vettel vysypal v Nemecku. Ferrari podla mna chyba pokoj na pitwall. Presne to co dosiahol Redbull. Pripada mi to, ze po kazdom pistope Redbullu vo Ferrari vypukne chaos. Sa stavim, ze keby bola situacia otocena, tak Verstappen ide do boxov prvy. Oni zvyknu pokryt undercut. Aj ked to niekedy nevyzera ako najlepsia strategia, idu si svoje a mozno to je z dlhodobeho hladiska lepsie. Riesit strategiu ked pilot potrebuje carovat kvalifikacne kola na znicenych gumach evidentne nie je najlepsie riesenie.

1 Like

Vytlačil ho ?

A Perez teda minule nevytlačili jeho ?
Tam to bolo za 5 sekun ! Tu úplne robnako malo byt !

A navyše Perez zase zavrel akoby tam bol sám.

Okrem toho na trať sa vrátil absolútne nedovolene.

@Lacike82 teba by už nevytocil ? Toto Robí Perez neustále ak niekto išiel ako bez mozgu tak Perez a opakovane. Nie nie každý mu bude uhýbať ! Russell bol popredu ak ste minule o tom argumentovali - toto nebolo ine !
Takisto to bol racing incindent ! Problém bol, že sa po súboji Perez vrátil kam chcel a ako chcel ! Preto mal vrátiť pozíciu !

Dnes ho vytočil do biela ako som dlho nevidela u Russella- ukludnil sa do konca kolá relatívne rýchlo - len v prenose máš rozťahané vysielačky ! A ako vidis následne ho predbehol a aj udržal.

Ked už Marshali zase rozhoduju absolútne ako chcú!

Dnes si Perez kompenzoval svoju frustráciu na oboch Sainzovi a aj tu - nie jedna takáto akcia. Lebo proste nestíha !

Perez si dnes výkonom pódium nezaslúžil ani náhodou!

Klasicky ,divebomb" zo strany Russella, nemam k tomu viac co povedat.

2 Likes

Zo strany Russella to bolo úplne v poriadku !

Bez mozgu jazdi Perez a v takých veciach je stále zapletený - a stále robí toto iste !

Problwm je, ze ho za to netrestaju !

Russell mu neurobil nič- citujem klasika krídlo mal už o minimum vpredu - kde je 5 sekúnd ?

Predbiehanie z vnutra je vzdy narocna tema. Aj pravidla su v tomto smere nejasne a nehovoria nic o predbiehanom monoposte, jedine, co tam najdes je, ze predbiehajuci nesmie vyjst mimo trat, nic sa teda nespomina o tom, kolko miesta treba nechat.

Podla mojho nazoru vsak nesmies pri predbiehani z vnutra vytlacat z trate a to dnes Russell urobil. Netvrdim, ze to bolo na trest, ale urcite si nemohol narokovat vratenie pozicie, ked Perez musel vyjst mimo trat, aby zabranil kontaktu.

Pre mna je to zrovnatelna situacia ako medzi Hamiltonom a Verstappenom v Abu Zabi 2021, kde si Hamilton tiez skratil trat, lebo by inak doslo ku kontaktu a poziciu vtedy tiez opravnene nevratil.

O jazdeni Pereza bez mozgu neviem, mal nejake tvrde manevre, no nevsimol by som si u neho pravidelne spinave pretekanie.

Túto sezónu ? Veď vkuse je v niečom Perez. Silverstone mal dostať trest, minule v tom tiež nebol nevinne. Teraz takisto - 2x ho tam zavrel tak nech sa nediví ze skončí mimo trať.

Perez X krát proste ide! Russell ho z trate nevytlačili bez pričinenia Pereza samotného. To je stále to iste od Pereza keď sa vedľa seba ocitnú.

Keď sa trestalo minule tak tu sa rozhodne malo. Rozdiel v tom moc nebol. Russell bol o čosi vpredu asi tak ako Perez minule.

Ja úprimne nerozumiem o čo sa stále pokúša Perez.

Toto súhlasím nebolo na trest a asi ani na vrátenie pozície ale nebola to rovnako ako minule iba chyba Georga.

Ak mas pod minule namysli Rakusko, tak to predsa nemoze predstavovat ziadny precedens pre dnesne potrestanie Pereza.

Zakruta bola uplne ina, trest vtedy dostal zvnutra braniaci sa Russell (suhlasim, ze nezasluzene) a Perez bol dnes na vonkajsku.

Môj problém je tá uzastna konzistencia.

Dnes tam vypenil kvalitne až nečakane - píšem to aj v inom vlákne že dnes som mu vynadala aj ja nech šoféruje a ne**cuje ze v tom prípade to musí v pohode dat. Ale myslím, že to bola pod emóciami celkom logická reakcia - ako mnoho krát V takých prípadoch. Každopádne na tom musí popracovať, aby to dokázal schladiť rýchlejšie a nepindat. Stáva sa mu to našťastie málokedy a Našťastie potom celkom rýchlo vychladol. Dobra práca aj od múrika.

Na jeho obhajobu vysielačky boli dosť rozťahané v prenose. Až tak dlho to netrvalo.

A pódium si dnes zasluzil. Perez dnes nulovy a trosku si vykompenzoval čo nemal na oboch Sainzovi aj Russellovi podľa mojho názoru.

Konzistencia v rozhodovani je podla mna velmi komplexna tema, mas pravdu, ze je niekedy nedostatocna, no podla mna to moze priniest aj vyhody. Dava to komisarom viac slobody posudzovat kazdy zavodny incident individualne a niekedy rozhodnut aj v zaujme atraktivity, co nemusi byt vzdy zle- F1 je predsa o zabave.

Co sa tyka vysielacky, myslim si, ze jazdci maju jasne instrukcie stazovat si co najviac, cim vedia psychicky ovplyvnit komisarov. Treba to teda brat trochu s nadhladom, jazdci casto nehovoria to, co si realne myslia.

Podium si zasluzil Russell viac ako Perez, ten isiel dnes velmi slabo. Hlavne, ze pred vikendom avizoval boj o titul.

Perez myslím že z boja o titul je viac ako mimo a ak budú takto jazdiť Mercedesy tak o chvíľu aj z akéhokoľvek boja okrem toho že ho dajú oni v duopaku každé preteky a možno coskoro už v Q raz za čas !

Dnes z neho nič - ani len povestný tyre management nedal. Akonáhle pridal gumy niekde.

Akurát stúploval Russella ktorý bohužiaľ na rovinke šancu nemal akokoľvek sa priblížil takze nemalo to moc zmysel. Aj keď tým vlastne keby o niečo na cele išlo, by aj pomohol- len Max bol na rozdiel od neho iná liga takze ho vôbec nepoteboval. To je jedine Perezove šťastie dnes.

1 Like