LIVE: Veľká cena Eifelu 2020 | F1online.sk

Po upršanom piatku a obavách z toho, aké podmienky budú na Nürburgringu vládnuť po zvyšok víkendu, sme sa dočkali slnečnej soboty a polooblačnej nedele s veľmi nízkou pravdepodobnosťou dažďa. Pre uskutočnenie dnešných pretekov je to skvelá správa, no z pohľadu napätia si zrejme budeme musieť opäť raz vystačiť so suchou traťou. Štart je naplánovaný na 14:10 nášho času.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/13048/live-velka-cena-eifelu-2020

No Leclerc slusne divebomby, kebynespolupracoval aj Raj ajVet tak kolizia. Pretek nuda ako v cele zas bolo rozhodnute, ked odstupil Bottas

Renault konecne! Zasluzene

Forza Hamilton, Grande Mercedes…

Vettel klasika spinnow, gratulacia RIC, slusne HUL…

1 lajk

Celkom pekný závod, lepší ako som čakal.
Smoliar dňa určite Bottas. Na štarte to Hamiltonovi nedal zadarmo. Titul už je však “definitívne” preč. Jediné čo by mu ešte dalo šancu, je Hamiltonove nakazenie sa a keby vynechal aspoň dva víkendy. Ale opäť sa nevyhol ani chybe, kvôli ktorej sa prepadol. Hamilton bezchybný výkon, gratulácia k dorovnaniu rekordu MS.
Najzaujímavejšia udalosť je určite pódium pre Renault. Ricciardo jazdil super a konečne im aj okolnosti zahrali do karát, vypadnutia, SC v závere.
Max dal maximum čo mohol. Zo začiatku sa pekne držal, ale potom celkom odpadol, to som až tak nečakal. Albon sa ukazuje ako jeden z najslabších v poli.
Hulkenberg jazdil tiež dosť dobre. Keď zoberiem do úvahy, že jazdil len včera pár minút, tak by s dalo povedať aj veľmi dobrý. Rozhodne mu však pomohli odstúpenia, minimálne 3 by pravdepodobne boli pred ním.
Vettel sa tiež celkom pekne ukázal. Predviedol pekné manévre, aj keď len hlboko v poli. A ako bonus dal aj svoju klasickú oslavnú otočku. To už podľa mňa oslavuje odchod z Ferrari.

Si trápny ako dnešná formula s tou taliančinou.

1 lajk

Ja som sa dnes cely cas pri sledovani zavodu zamyslal nad tym, ze co kazi tu F1 a robi ju takou nudnou. Ci je to ta komplexnost aut, dominancia Mercedesu a mne pride, ze bohuzial velky vykonostny rozdiel medzi timovymi kolegami. Ham-Bot, Ver-Alb, Lec-Vet, Ric-Oco, Gas-Kvy, Per-Str, Rus-Lat… asi jediny kto to ma trosku vyrovanane je Mclaren.
Bohuzial nevidime ziadne interne suboje, lebo tie rozdiely su privelke.
Inak Ricimu prajem aby v buducnosti mal sancu v boji o titul a Niko, no napada ma hned par mien ktore by mohol kludne nahradit.

Podla mna sme dnes videli celkom pekny zavod.
Gratulacia Hamiltonovi k zasluzenemu vyrovnaniu Schumacherovho rekordu v pocte vitazstiev. Bola to sice len otazka casu, no aj tak je to velka vec. Pred par rokmi sa to zdalo nedosiahnutelne. Neskutocny vykon.
Muzom dna za mna Hulkenberg, uplne bez pripravy takto zvladnut preteky po starte z posledneho miesta je velmi dobry vykon. Myslim, ze by si este urcite zasluzil svoju sancu v F1. No nemyslim si, ze ju dostane.
Dnes ma samozrejme potesil aj Ricciardo, podium si zasluzil hadam najviac z celeho startoveho pola a podciarkol dobru vykonnost Renaultu. Myslim, ze je skoda, ze odchadza. Sancu v top time uz podla mna nedostane.
Leclerc a Verstappen tiez zase raz predviedli maximum.
Skoda Norrisa, dnes mohol ziskat podium. Slabsia faza McLarenu bohuzial pokracuje.
V poli porazenych dnes Bottas, Albon a Vettel. Prvych dvoch menovanych od dalsej blamaze zachranila technicka porucha, ktora ich katastrofalne zlyhania aspon trochu zamaskovala.
Na Vettela sa tiez neda uz pomaly nic povedat, snad len tolko, ze donekonecna sa jeho mizeria sucasnymi okolnostami ospravedlnovat neda. Beriem, ze urcite nie je v pozicii, z ktorej by mal podavat optimalne vykony, no ak to so svojim pokracovanim v F1 mysli aspon trochu vazne, tak by mal zacat predvadzat aspon nieco trochu slusné. A nerobit uplne skolacke chyby.

1 lajk

Dnes či virtual safety car alebo normálny bol zbytočný akurát ten virtuálny pomohol Lojzikovi, aspoň sa nebude sťažovať, že robia všetko aby nevyhral. V moto GP zatiaľ sedem rôznych víťazov a tu vždy rovnaká ohrata pesnička.

Ja si myslim, ze Ricciardo uz sancu v top time nedostane. Mozno keby sklonil hlavu a vratil sa do Red Bullu, tam by ho podla mna brali vsetkymi desiatimi. Ale svojm odchodom do Renaultu podla mna zahodil svoje sance. Asi dufal, ze Vettel uz s Ferrari nema buducnost(co sa potvrdilo) a on ziska jeho miesto(co sa nepotvrdilo). Ked Ferrari zobralo Sainza, Ricciardove sance sa zrutili. Teraz by podla mna bolo z jeho strany najlepsie zostat v Renaulte a dufat, ze sa raz zlepsia. Ale pekne to ukazuje, aka mimoriadne tvrda konkurencia je na spicke.Ricciardo je bezpochyby fantasticky jazdec, no na to, aby mal niekto sancu presadit sa v top time, niekedy ani to nestaci. Niekedy treba byt jednoducho uplne najlepsi zo vsetkych, co Ricciardo nedokazal a musel odist.
Co sa tyka Hulkenberga, zo zaciatku som zastaval nazor, ze jeho odchod po desatrocnej kariere netreba prilis oplakavat. No jeho vykony v troch pretekoch tuto sezonu ma prinutili tento nazor prehodnoti. Sancu v F1 by este urcite mal dostat, najma ked sa tam tlacia jazdci ako Nikita Mazepin alebo Mick Schumacher. Myslim si, ze su aj timy, kde by Hulkenberg mal moznost ist. Problem vsak je, ze Hulkenberg nechce ist niekam ako Alfa alebo Haas, kde by len elegantne odisiel do dochodku. Podla mna Hulkenberg patri do Renaultu, je pre mna lepsia volba ako Ocon a Alonso. Vsetok respekt k Alonsovi, ale bude mat 40 rokov a dve sezony mimo, neverim, ze dokaze byt este konkurencieschopny.

A ten nevirtuálny mu zasa nepomohol.

A vysvetli mi ako mu pomohol? Bottas vypadol, takže je úplne jedno, či by vyšiel pred alebo za ním. A Max na to nemal, tam by ani undercut nepomohol. Hamitlon by dal rýchle kolo alebo dve a mal by pohodlný náskok. Práveže skôr pomohol viac Maxovi, keďže išli do boxov naraz a Ham musel čakať, kým Max prejde, takže stratil nejaké 2s a vyšli tesne za sebou.
Celkovo by to možno vyriešili aj počas dvojitej žltej, ale VSC im asi prišiel bezpečnejší. A ten SC pred koncom bol len pre potenciálnu dramatizáciu, keďže sa to aspoň spojilo.

Ak by Bottas nevypadol a to nemohli vedieť čo bude, tak počas virtuálneho by Lojzikovi pomohol, keďže bol rovno pred boxami a Bottas by musel spomaliť.

Čoby, keby…

Ak by som mal milión, tak…

Treba vyzdvihnúť aj výkon podceňovaného Grosjeana. Zajazdiť na tom príšernom aute bodovaný výsledok ešte k tomu so zlomeným prstom je paráda. V f1 sa jeho čas už kráti, ale verím, že nájde svoje šťastie napríklad vo WEC s Peugeotom.

Hülkenberg opäť ukázal svoje neskutočné kvality. Jednoznačne si zaslúži miesto v f1, ale neverím, že ho dostane, keďže sa tam tlačí x rôznych platičov a jazdcov z akadémii.

Takže aspoň jedno pódium má tento rok už 7 tímov.Aj keď tento rok Hamilton bez ťažkého boja výhra titul tak sezóna 2020 sa zapíše zlatými písmenami do histórie práve týmto.

:clap: :clap: :clap: :joy: :joy: :joy: :rofl: :rofl: :rofl: A kde ? Ja som nic nevidel :joy:

Aby sme boli zase ferovi, tak si treba priznat, ze predosle 2zavody Hamiltonovi dost tvrdo pokazili hlupe tresty a to dorovnanie a preskocenie uz mohlo byt na predoslej VC…
Takze to stazovanie by aj mohlo byt opodstatnene… Aspon ja by som to bral dost osobne, aby dostal 2zavody po sebe smiesne tresty, len aby nedorovnal toho Schumiho v taliansku…

Opytaj sa Fetela, ake tazke je jazdit v tej istej stani 6rokov, lebo stale citame ze mu nesadlo to a to…
Takze ak to zvladol nemajster a nulovy vitaz Hulk tak slusne, preco to nezvlada 4nasobny majster sveta a je tu kazdy vikend ospravedlnovany timovymi vojnami, sabotazami a bez motivacie ?
dost pekny priklad ten Hulk vs Fetel :sunglasses: