LIVE: Veľká cena Belgicka 2020 | F1online.sk

Úlohy komisárov budú tento víkend plniť Garry Connelly, šéf Austrálskeho inštitútu bezpečnosti v motoršporte a člen Svetovej motoristickej rady FIA, Walter Jobst, člen Komisie národného okruhového pretekania a Komisie FIA pre preteky kamiónov, za bývalých jazdcov sa predstaví Johnny Herbert, víťaz troch veľkých cien F1 a 24-hodinovky Le Mans. Belgických komisárov bude zastupovať Yves Bacquelaine, zástupca komisií FIA pre cestovné a historické autá, a rovnako tak stály komisár šampionátu WEC.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/9242/live-velka-cena-belgicka-2020

Sainz má nějaký problém ještě před startem. Něco se z jeho auta zakouřilo. Potvrzeno že neodstartuje do závodu.

No to je humus tato F1 este aj rezia na nic.Neukazali ani ako predbehol Leclerc Pereza, len potom ako ho obiehali, politika Usa.

To Ferrari je cista tragedia. Oni nie supripraveni absolutne na nic.

Su pomali na trati co bolo jasne od Rakuska kde dostavali sekundu a pol od medaku, este aj v pit lane spia.

tak na williams plati porekadlo “na posrateho aj hajzel spadne”
toto je neskutocna smola, ale zas si za to moze russell svojim zlym startom a zlym prvym kolom

Strategovia Ferrari by mali okamzite dostat hodinovu vypoved. To je sabotaz, co uz riadnu dobu predvadzaju.

No Leclerca dnes prezuvaju na paradu, ach tam nefunguje nic tento vikend.

driver of the day u mna Gasly. Skoda, ze mu dosral strategiu vyjazd SC.

Renault klobuk dolu…pecka

Přál bych si ještě pár kol do konce, Ricciardo by si je hodně užil :wink: Renault skvělý výkon. Opakem je Ferrari které předvedlo velkou ostudu, ještě se měli jezdci vyřadit aby to bylo i s třešničkou.

Dnes to bola nuda. Ak sa cloveku nechce donekonecna komentovat mizeriu Ferrari, tak sa k dnesnemu zavodu moc povedat neda.
Snad by som len vyzdvihol vykon Renaultu a najma Ricciarda, dnes to bolo velmi dobre.
A aj mladici potesili- Norris, Gasly.

Ani nie v polke som prepol na záznamy jázd Petry Vlhovej na trojke. Prestal som pozerať tréningy ešte preteky a kvalifikáciu pozriem zo zvyku, ale neviem na ako dlho. Ferrari sú v prdeli, ale aspoň si ma do koho kopnúť každých desať sekúnd pán Eisele. Tak nech si kope, keď mu to robí radosť a nech každú nedeľu híka ako osol nad fenomenálnym Hamilton.

Ferrari budúci týždeň :sunglasses:IMG_20200830_165249|690x422

2 Likes

to už aj teraz :joy:

Dnešných 18 kol šprintu F2 bolo aj s tými dvoma výjazdami SC daleko zaujimavejšie než toto 90 minutové krúženie vláčikov. Ricci zajazdil skvele, Gaslymu prišiel SC v absolutne najhorší moment inak podal taktiež 100% výkon ale okrem pár drs predbiehačiek to bola neskutočná nuda

1 Like

Mimo topic. By ma zaujimalo by či robil Hamilton nejaké gestá aj keby zomrie bliely herec. Už mi fakt lezú na nervy tie jeho prejavy. Jediný ( aspoň v Barcelone alebo Británii to mal dneska som si nevšimol ) má black lives matters a ostatní race as one. To ako na “žltých” čínaňoch nezáleží ?

Ale pretek ako nuda celkom no. Čakal som že Max ich potrápi viacej. Hádam Taliansko bude iné… či už monza alebo Mugello

1 Like

Hamilton si ide štandard…on snáď nemôže urobiť chybu a ten tím funguje bezchybne. Dnes nič nepokazil ani Bottas takže OK aj keď začína byť značne frustrovaný a začína si zauíjmavo vyskakovať vo vysielačkách a aj v postrace rozhovoroch. Čo nerobí dobre ! Toto Toto od neho nechce …Valteri Valteri !

Dnes absolútne nevýrazný RP ani neviem ako vlastne išli. Na to čo majú za auto je to čoraz väčšia bieda.

RB dnes dosiahol maximum. Max si zašiel štandard a dopadlo to tak ako by malo vždy (nebyť VB). Hoci nakonci mal Ricciarda veľmi blízko takže sa asi aj zapotil. Dnes treba pochváliť Alexa zašiel pekné preteky…výsledok znova o tom vôbec nehovorí (ako už X krát v jeho kariére) ale odviedol dobrú robotu. Takže dúfam že znova nedostane hate a blame. Toto je presne to čo HM hovoril.

Renault dnes zašiel fantasticky …mali rýchlosť a všetko fungovalo (u nich výnimočne). Obaja Ricciardo aj Ocon veľmi pekné preteky. Až som mu priala to tetovanie pre CA. :smiley: Tam bohužial tomu aby išli hore bráni to vedenie.

AT dnes obe pekne ale Gasley ozaj lietal po tej trati. Zaslúžene Driver of the day. Škoda len, že do RB už asi cesta zarúbaná v momentálnej forme by to mohol pekne rozprúdiť. Chalan sa ukazuje vo výbornom svetle. Snáď si cestu v F1 do lepšieho tímu ešte nájde …to čo ukázal v RB jednoducho nemohlo byť maximmum jeho možností v top tíme. Lenže u neho je to bohužiaľ aj o psychike.

Ferrari to je zlé auto, zlý tím, zlá stratégia, zlé vedenie, zlé pitstopy …jediné čo je tam dobré sú jazdci. To už je originál hanba čo predvádzajú že bojujú s Alfou a Haasom. :hear_no_evil: Ja sa seziózne začínam báť aby v Monze nedostali od Alfy, Aj Haasu a nedaj bože ozaj aj minimálne jedného Williamsu. Lebo oni čo preteky to ďalší prepad.

Haas si ide svoje tam sa nedá nič výrazné povedať.
Alfa romeo ale dnes mohla mať ozaj pekný výsledok a Kimi ho aj zašiel. Škoda toho čo tam vytvoril Giovinazzi mohol mať tiež šancu na pekný výsledok.

Williams sa nedá zhodnotiť …Latiffi si išiel štandardne aj keď mal svetlé záblesky. GR odpálil AG a to ešte môžu obaja ďakovať bohu že sa vyhol ako sa vyhol lebo to mohlo dopanúť aj omnoho horšie. Či už tým kde letelo to koleso alebo tým kde letel Russell lebo stočiť do do druhej strany napáli to priamo do auta AG a boh vie čo by bolo. Dovolím si povedať že ich to dnes pripravilo o pekný výsledok lebo Russell naň mohol dnes mať ( cháp tak že u nich je úspech aj 14-15 miesto).
Z toho roztrepaného auta asi nebudú mať v ich situácií radosť ale čo už nedá sa nič robiť a môžu byť radi že sa ozaj nič nestalo.

Inak dosť nudné preteky o šetrení gúm, kde jediná akcia bola tá nehoda, a potom trio Albon-Ocon.Norris na konci.

Dnešná Spa ukázala, že ani tie Tilkeho okruhy, nemôžu za tú nudu ktorá je v F1, lebo obé preteky v F2 boli omnoho lepšie ako tento pretek.

Uprimne ta prosim, netahaj sem zbytocne tieto temy. Toto je forum o F1, nie je tu na to priestor. Ak sa chces ist hadat o BLM odporucam ti stary web f1.sk, tam najdes kopu “odbornikov”, ktori sa o tomto s tebou budu bavit od rana do noci.

2 Likes