LIVE: Veľká cena Abú Zabí 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Ano, některé Maxovy rané excesy byly opravdu excesy, to přece nikdo nepopírá. Absenci sebereflexe v jeho raných letech jsem zmínil výše. Ale i to je důvod, proč se s MV v té době nedá operovat jako s dnešním MV.

Já nevím, je nutné snižovat kvalitu jakéhokoli jezdce “první třídy”, neřku-li mistra světa? Žádný další jezdec tím svoji kvalitu neposílí.

3 Likes

No Masi no párty :stuck_out_tongue_closed_eyes:

No vidíš, že se nakonec shodneme :handshake:

Každý pilot v F1 předvedl svoje kvality a na co měl, žel lidé (oběcně) rádi srovnávají, i když v F1 to jde velmi těžce, skrze rozdílnost techniky, i když samozřejmě vnímání výkonu v dané technice je vždy na místě. Proto debaty, kdo byl letos nejlepší jsou zbytečné, Lando má titul a tím to končí, nic víc není potřeba řešit

To rád slyším, protože souhlasíš s přesným opakem toho, co jsi původně napsal.

Nikoliv, ale nebudu se tu hádat, hezký zbytek dne

“More”, nie nehejtujem ho 24/7, mam akurat poznamku ked niekto tu ide kritizovat Norrisa a tvarit sa ze je slaby WDC zatial co sa tvari ze Leclerc je lepsi, napriek tomu ze nic tomu nenasvedcuje :wink:

Zatial co Verstappen mal kolegu ktory mu zobral presne 0 bodov, tim ktory je kompetentny a vie riadit strategie ako top tim a ziadne mechanicke DNF/DSQ ktore mal len Norris.

Silné slová @Daaviid23 @Hedgehog @forzaferrari1
Takže fakt 2026 jr asi rozhodujúci či Charles odíde z Ferrari

3 Likes

No, jen věcná poznámka pod čarou: Yuki sice Maxovi nedokázal brát body, ale také o žádné nepřipravil jeho soupeře.

Zmysluplná odpoveď ako vždy keď si v koncoch.

1 Like

V mnohych sezonach su nejake “klucove momenty”, no tato sezona bola extremne bohata na “ak, tak je majster ten druhy/treti”.

Keby Oscar nedostal od komisarov pochybne tresty ci od timu nevyhodne strategie, mal by o cca 40 bodov oproti Landovi viac a ma titul on… Plus jeho vlastne chyby.
No Landovi zas jedinemu odisiel motor, nestastna dsq, jeho chyby atp.
Max si moze hovorit, keby ma nezostrelil Kimi, alebo keby vedel kolko mu McLarenaci ako celok pocas sezony “daruju”, mozno by si ustrazil psychiku, tak tych 9b zo Spanielska, ci chyby v Silverstone atd.

A mnozstvo dalsich prikladov, ale zbytocnych.
Lando ma titul doma, z jeho strany ferovo a zasluzene, zavrel usta pochybovacom, o internej politike timu sa da nekonecne, ale ine som chcel:

Naozaj ma tesi, ako pocas oslav a v rozhovoroch, k sebe vsetci vyjadrili, podla mna uprimny vzajomny respekt a pochvalu a bolo by super, ak by sa aspon cast z toho preniesla aj sem :slight_smile:

A zaverom:
Bola to napinava sezona, plna necakanych zvratov, ako jazda na husenkovej drahe, nakoniec ziadna “oranzova nuda” a to je super - urcite atraktivnejsie ako sezony dominancie Mercedesu a RB predtym - kto v 23 predpokladal, ze dalsie sezony budu mat bez zmeny pravidiel takyto priebeh a v 25 bude poslednu VC trojsuboj? :slight_smile:

Treba si to uzit a vazit, je to pomerne raritne a uz sa mozeme tesit (alebo sa obavat?), co prinesie dalsia sezona a nove pravidla :slight_smile:

4 Likes

To je druhý extrém. Dobrá dvojka dokáže zaskočit i za jedničku, když té se zrovna nedaří. To byl třeba Bottas, pro Hamiltona optimální dvojka. Takže ano, taky to byl jeden z faktorů. Ale jenom jeden, celý výsledek každé sezóny je skládačka a takhle vyrovnané už vůbec. Však myslím v RB dobře vědí, že tady mají problém. Nicméně příště se jede s novými auty, takže to může vypadat zase úplně jinak.

1 Like

Samozřejmě. Jen jsem v reakci na @Donnie_Darko poznamenal, že každý “obchodní” model má své výhody i nevýhody, takže ten u Red Bullu neznamená jen samá plus pro Maxe.

1 Like

nemal 17 mal 18-20 rokov ked snim prehral a nieje ricciardov problem, ze maxa tak skoro tlacili do f1

a ked uz tvrdite, ze ved odvtedy sa zlepsil, nuz ale aj norris zosmiesnil ricciarda ked sam bol len 3 sezonu v f1, maxo svoju tretie s ricciardom prehral
dnes by norris po tom ako sa casom zlepsil(snad ma narok sa zlepsovat aj iny jazdec nie len maxo) dal ricciardovi este vacsiu nakladacku :slight_smile:

len ci to bolo zo strany vsetkych naozaj uprimne alebo niektori to len hrali pred kamerami
nieje podstatne ako sa spravas ked je uz jasne, ze si prehral a chces pred kamerami vypadat, ze si nad vecou a prajes vitazovi. dolezite je ako sa spravas pocas samotneho boja v tom jeden z nich ma nonstop krvave oci a spravi kazde svistvo ake sa spravit da. jedine co ho obmedzuje a aj to nie az tak ako druhych su komisari
umyselny naraz do supera pre neho nieje problem, ved je to za smiesnych 10s ako v akcii specialne len pre neho

kazde preteky co si tu precitam diskusiu, tak tu len vypisujes ako leclerc vie len burat do muru, pritom realne sa mu to v pretekoch stalo mozno jeden krat a aj to pred 4 rokmi pomaly, este aj dnes namiesto toho aby si si uzival ze lando zasluzene vyhral titul tak tu len vypisujes aky je leclerc slaby a kto vsetko je od neho lepsi bez akehokolvek relevantneho porovnania na zaklade timovych kolegov :smiley: kazde jedny preteky prisaham bohu odkedy sem chodim normalne, pritom realne jedini jazdci s ktorymi sa lec da ferovo porovnat s hamilton a sainz, a zajazdil oboch jednoznacne

a potom tu ides poucovat o hejte a konspiraciach xd

to nemohol predpokladat nikto lebo sa to nikdy este takto nezvrhlo, ze by totalne dominantny tim z roka na rok prisiel o svoju dominanciu
treba sa podakoval hornerovi, ze vsadil na vacheho a nepocuval neweyho a vdaka tomu prisiel v priebehu 24 ten prepad z ktoreho sa dostavali viac ako rok
no a vdaka mu aj za dicpic aferku a definitivne vystvanie neweyho

som fakt zvedavy co rb predvedie buducu sezonu. mnoho klucovych osobnosti ktore stali za tymto autom su prec a koncept auta prvykrat nebude navrhovat newey
no a potom tie ich nove motory
fakt by som si rad pozrel maxa niekde v tretej tretine startoveho pola, ze ako by to zvladal psychicky.