Já mám dojem, že Ferrari a Alpine by letos nesouhlasili
Nejspíše poukazuješ na Gaslyho vůz, který flambováním hned někde na začátku roku přišel o celou motorovou jednotku. Jenže i tak si vystačil s motory až do konce roku.
Ferrari je jiný případ. Tam motory rozbíjeli jezdci, né poruchy.
Nemáš pravdu, Leclerc dostal pencli za baterii už v Saúdské a nemohl za to, u Alpiny je škoda slov s tou spolehlivostí, to se s nima tahne
Leclerc dostal pencly, kvôli zlému zapojeniu a to, že zničili CE a obidve baterky v prvom závode. Nebyť toho tiež dojazdí bez pencle. Vpodstate Ferrari na obidvoch autách malo 1x +10 za baterku. Ako zvýšili počet motorov každému to stačí
Dobře, jenže i tak se jedná o vyjímečné případy, že ani nestály za to, aby weby pravidelně uváděly aktualizované tabulky jak si kdo s komponenty stojí.
A tak to má být, nebo chceš verzi Hondy z 2015 až 2017, kde davali dva motory každý druhý víkend? A stejně nedojeli
U Hondy se jednalo o vývoj, který byl hodně limitovaný pohlupavými žolíky.
Teď se mi jedná o to, že se žádné hranice už nahoru neposouvají.
Tak je zmrazeny vyvoj, může se jen upravovat pro spolehlivost, já myslím, že tohle zarovna není něco špatného
Nejedná se pouze o zmrazený vývoj. Velkou roli hrají rozpočtové stropy, kdy týmy raději uberou 20% na výkonu, jen aby se motor náhodou nerozsypal.
To samé je se všemi ostatními komponenty.
O tom už diskuze byla, týmy dělají “na sklad” i tak a jde to do cost capu
Jenže tam určitě budou jiné počty, když je tým nepoužije.
Vlastně stačí si motor za nějaký drobný poplatek zapůjčit s možností, že ho vrátí v případě nepoužití.
Jinak motory pod cost cap nespadají, takže jsou to náklady mimo
“Lewis is obviously very clever and understands the sport really good and has a lot of experience but I have more.”
Nespadají pro výrobce motorů. Pro týmy ano. Jen se koukni na Vegas jak tam kanál sešrotoval Ferrari. Však se Vasseur pořádně čertil, že přišel o celou pohonnou jednotku a jak jim to nabourá rozpočtový strop pro další sezónu.
Jj, zahrál si politicky, ale tam šlo o podlahu a další díly, než PJ
Jenže podlaha nestojí 15 mega.
Tak někdo politicke divadlo musí delat
Není divadla bez kouska pravdy. A že došlo k fatálnímu poškození jsme viděli všichni. Teď už jen záleží na tom jestli se lidé dívají otevřenými očima.