LIVE: VC Veľkej Británie 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

Prave si potvrdil, ze je to vsetko subjektivne. :slight_smile:

Mozes si ty povedat, ze tato pesnicka je kvalitnejsia ako ina, ale ked to bude hodnotit iny, tak moze mat opacny nazor a sme spat pri jednej z definicii, ktoru som dal vyssie:

No a ja mam presne opacny nazor. A to je to, ze kvalita sa v hudbe neda objektivne definovat.

Zase subjektivne. Ja si zas myslim, ze neplati, ze kvalitny umelec vyprodukuje vyznamnejsie dielo, ale prave to, ze pre niekoho je dane dielo vyznamne, tak preto je pre neho autor diela kvalitny.

Len tak z prvej mi napadne Elan. Elan bol bezna kapela akych su na Slovensku desiatky az kym nevydali par songov, ktore sa ludom pacili (mali pre nich vyznam, vedeli sa s nimi stotoznit), a s ktorymi prerazili, a preto zacali Elan povazovat za kvalitnu kapelu, ziskavali popularitu atd. Tiez ich povazujem za jednu z top CZSK kapiel, ale niektore albumy (najma novsie) boli totalne sra.cky (opat subjektivne).

Rovnako tam mozme zhodnotit akukolvek inu kapelu/umecla. Dalsie co mi napadne je Levels od Aviiciho. Obrovsky vyznamna a da sa povedat prelomova skladba pre EDM komunitu, ale keby sa jednotlivych ludi opytas na kvalitu, tak ti mozno povedia X pre nich kvalitnejsich pesniciek.

Vsetko je to subjektivne. :slight_smile:

az take subjektivne to nie je. V prvom rade si netreba zamienat popularitu s kvalitou. Aj ten tebou spomenuty Elan mal svoje dejiny, historicky kontext a ludi, ktori v tom kontexte tvorili. Ma to svoje priciny preco jedna cast tvorby je hodnotena vysoko ina je hodnotena nizko. Ty to tu prezentujes ako nejaku nahodu a subjetivny pocit. Nazor, ze nejakemu nahodnemu tajtrlikovi sa zrazu podari spravit spolocensky vyznamny umelecky kus je vyslovene naivny.