Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8111/live-treti-trening-pred-vc-spanielska
Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8111/live-treti-trening-pred-vc-spanielska
Tentokrát je ten rozdíl mezi SV a CHL trochu nepříjemný. Uvidíme v kvalifikaci, ale jako fanoušek SV jsem trochu nervózní, 2x 12. místo v trénincích…
Zaráží mě také nepoměr mezi Carlosem Sainzem a Lando Norrisem, tentokrát ve smyslu náskoku Carlose Sainze. Ale dobře, i tady uvidíme v kvalifikaci.
Uz zacinaju prve spekulacie, ze Vettela by po tejto VC mal nahradit bud Hulkenberg alebo Raikkonen.
Aby v tom případě nepracovala psychika.
Myslim, ze ta uz pracuje bez ohladu na to.
Apropos, co sa tyka Sainza, ten ma tusim novy motor, tak mozno ma trochu vyhodu.
To je otázka. Včera se Sebastian zdál být v pohodě. Pokud se dneska šíří zvěsti, že má stejně nůž na krku, pak ho to nějakým způsobem srážet bude. Jestli to je ta podpora ze strany Ferrari, potom potěš pánbůh.
Tak povedal by som, ze Seb je dost velky profesional na to, aby interne problemy v time nevynasal na verejnost. Vraj ma byt tento vikend kazdopadne ultimatum. Ak sa Seb zlepsi ostava, ak nie, pride Hulk alebo Raikkonen. Ale vravim, su to len dohady, pravda moze byt inde.
Pokud je to míněno tak, že Sebastian mohl včera vytvářet zdání, že všechno je v normálním režimu, pak bych poukázal na to, že jeho časy byly solidní. Dnes je to horší. Ale vyvozovat něco z tréninků stojí na vratkých nohách. Uvidíme, no. Určitě mu ty spekulace nepřidají.
Uprimne, nemas byt z coho nervozny. Anomaliou bol sekundovy rozdiel v prvom preteku v Silverstone, ale pri sucasnej Vettelovej forme a podpore zo strany Ferrari je strata na Leclerca v rozmedzi od 0.3 do 0.6 sekundy absolutne ocakavatelna. Naozaj sa nesnaz verit v to, ze Vettel tuto sezonu predvedie este nieco dobre alebo sa Leclercovi vyrovna. Nestane sa to.
Ono napriklad v Madarsku alebo Stajersku sa to uz stalo…
O Hulkenbergovi by sa dalo uvazobat, aj ked podla mna by to prilis nepomohlo. Najatie Raikkonena by popieralo vsetky zakony logiky. Uz v Alfe nema sancu proti Giovinazzimu, jeho bilancia oproti Vettelovi bola mizerna, akurat by sa vo Ferrari totalne znemoznil a jazdil este o triedu horsie, nez teraz Vettel.
Ztráta 0,1 - 0,3 je pro mě hratelná, okolo 0,6 je to už moc. A jinak, nevím, proč bych měl být takový skeptik, v Maďarsku se Sebastian Charlesovi vyrovnal. Samozřejmě jsem si vědom toho, že za a) Charles je psychicky v laufu, b) tým jede na něj, c) na Sebastianův vůz nebudou nasazována vylepšení. Ale od Sebastiana očekávám bojovný přístup.
Ano, tiez sa mi zda zmysluplny iba Hulkenberg. To by som dokonca povazoval za rozumny krok. Nico by bol urcite velmi motivovany, zaroven je aj dost kludna povaha na to, aby to s Leclercom nejako zvladli. Ktovie, mozno este Ferrari olutuje najatie Sainza.
Medzi Hulkenbergom a Sainzom je podla mna maly rozdiel, takze Ferrari moc lutovat nebude.
Trochu se obávám, že Binotto se chce mstít a setnout Vettelovi hlavu stůj, co stůj. Nějak mi to zapadá do jeho osobnostního profilu. Ale nechci zase dělat závěry na základě spekulací.
Ja sa u Sainza bojim toho, ze sa psychicky zosype, ked bude na Leclerca vela stracat. Hulkenberg je skuseny a bol by v pozicii, kde by prestupom do Ferrari mohol len ziskat, myslim, ze by k celej veci pristupoval viac s kludom. Navyse je aj jazdecky podla mna o kusok lepsi.
Každopádně teď všichni uvažujeme trochu ad hoc.
Ja teda od Vettela prilis bojovny pristup neocakavam, podla mna uz minulu sezonu isiel pod svoje moznosti, zatial jednoznacne ide aj tuto, neviem, preco by sa to malo zmenit k lepsiemu. Ved vztahy Vettela a Ferrari su coraz horsie, Vettelova motivacia tiez.
Toto by som za tym nehladal, ak sa Seb bude trapit aj v Spanielsku, tak by takato vymena asi bola najlepsia pre obe strany. Ci myslis, ze Seb bude chciet byt v time, kde ho bude drtit Leclerc po zvysok roka? Ale samozrejme, by to cele bolo v rozpore s tym, ako sa Ferrari dusovalo, ze je ich povinnostou Sebovi pomoct.