LIVE: Štvrtý deň predsezónnych testov v Barcelone | Magazín F1 - F1online.sk

Shell je jediný na bio palivách a zbytok sa snaží o syntetiku. U syntetiky je problém dosiahnuť takú efektívnosť ako u bio paliva. Len na bio palivo musíš mať skúsenosti a shell ich má z indycar, kde to dodáva celému gridu tuším.

Tu to AI trošku aj zhrnulo prečo shell ide cez bio

Ale mně hrabe z toho, že venku je bezslunečné hnusno a efjedničky jsou jenom na papíře, i když ve skutečnosti jezdí :smile: !

@PUFF A nemalo by dostať nejaký trest Ferrari, že Shell už vyvíja palivo od 2022?

Že si Ferrari něco zase přes FIA protlačilo, tak na to jsem už za 30 let u Fiarri zvyklej.
Takže mě to nechává chladným.

Musíš otevřít twitter a sledovat účty nebo hledat.
Pak tam vyskakuje info, nebo fotky nebo videa. :slight_smile:

1 Like

Však to všetci schválili, že buď bio alebo syntetiku. To že Shell má na to zázemie kvôli indycar nikoho nenapadlo. Všetci museli testovať palivo iba na dynamometri a shell 3 roky na okruhoch v plnom tempe

Syntetické palivo není žádná novinka.

nejazdilo ferrari aj vo WEC už so syntetikou? čiže by mali mať už dáta z indycar na biopaliva, a z wec na syntetiku nie?

Ty vycucane casy me fascinuji, nema cenu to sledovat.

No není, ale toto je trošku iná syntetika. A musíš na to vybudovať zázemie. Shell už na bio mal celý subdodávateľský retazec overených firiem. Áno Ferrari má dáta syntetiky z WEC.

Jo, je konec. Game over.

image

@forzaferrari1 tak Lec už na to začína šlapať pomaly

1 Like

Jdu vsadit na Ferrari, jestli nevyhrajou, tak mi to pak proplatíš, ok?

Jo ale kdo a jak to meri, kdyz live time neni k dispozici, jeste na tisiciny hmm.

Však livetiming není akorát veřejný.
Na okruhu to vidět je.

Jo a kde, nic nevidim.

Oni budou dobří, já jim věřím. Jestli to bude stačit na titul si netipnu, ale myslím si, že budou vepředu a bude se na ně dát koukat. Kdy, když ne teď :slight_smile: .

jos tam stojí so stopkami, a dáva echo

1 Like

sbskarov poslal do prdele