LIVE: Štvrtý deň predsezónnych testov v Barcelone | Magazín F1 - F1online.sk

Prý to bylo z garáže Aston Martin. Nejde jim sestavit monopost, takže to prý polili benzínem a zapálili.
Teď jedou na letiště.

alebo honza doviezol alonsa z monaka, a ked uvidel čo sa tam deje v garazi, tak si musel zapalit :smiley:

1 Like

Já jsem viděl, že jsou v černém, ale tak rychlou kremaci jsem opravdu nečekal. :joy:

To vypadá, že Honda (potažmo Aston Martin) je na tom hůř, než Audi.

ja by som to tak cierne nevidel…

ale na porsche nie na astone ze?

Ty máš přehled o všem. Nevíš, co týmy používají za paliva?
FIA na tyto testy povolila všechno možný.

Seš surovej :smile: .
Ale vážně, já to všechno sleduju půlkou oka. Takže zatím bez výrazných problémů:
Mercedes
Ferrari
McLaren
Red Bull (s výhradou, jestli se jim to přehřívá nebo ne)
Racing Bulls
problémy zjevně mají:
Haas
Williams
Cadilac
Audi
stranou zatím nechávám
Aston Martin
Alpine

Vidím to zhruba správně?

myslim, ze pouzivaju presne to iste co budu pouzivat. Mne sa zda, ze ta vynimka sa tyka nejakych certificatov, ze paliva su 100% carbon neutralne. Niektori vyrobcovia s tym mali problem, ale mozem sa mylit.

Ake problemy mal Alpine? vsak odjazdili vcelku dost.

FIA povolila na testy běžné paliva. Syntetické budou muset být až na závody. Tak nějak jsem to četl.

Ačkoli se předpokládalo, že Formule 1 bude v roce 2026 jezdit na stoprocentně udržitelných palivech, podle Motorsport se zdá, že týmy v Barceloně v současné době jezdí na jakési přechodné palivo. Jeho náklady jsou o 85 procent nižší než náklady na nové e-palivo, které se očekává od Melbourne.

V posledních měsících se hodně mluvilo o nových motorech a vozech ve Formuli 1. Tento sport se však potýká také s novým palivem, a ačkoli to možná není příliš vzrušující téma, od nové sezóny bude hrát významnou roli. Záměrem je, aby dodavatelé paliv (Shell, Petronas, BP a ExxonMobil) od tohoto roku dodávali stoprocentně udržitelné palivo, ale v praxi se to ukazuje jako obtížnější, než se předpokládalo.

Proto je nechávám zatím stranou. Žádné velké problémy jsem nezaznamenala, na druhou stranu si vzhledem k jejich celkové situaci netroufám na nějaký odhad.
U AM asi nebude jejich zatímní představení známkou úspěchu, ale radši si počkám, až doopravdy vyjednou.

Pokud bude good Mercedes, Ferrari, tak budou dobří i Alpine, Haas a spol.
Spíš bych měl strach o Audi a Aston, ti jsou v tom sami. :confused:

Ale jinak bych řekl, že testy probíhají hladce. Čekal jsem větší drama. Ty jsou tak připraveném, že ono fakt nebude v tom Bahrajnu 6 dní, co dělat.

Možná beru zpět. Bahrajn bude zajímavý.

“Původně se předpokládalo, že nový palivo bude od začátku tohoto týdne používáno v Barceloně, ale zdá se, že tomu tak není. Během testovacího týdne v Bahrajnu se však nové palivo očekává, aby ho týmy mohly otestovat. Kromě toho musí být před testovacími dny v Bahrajnu dokončen také proces homologace paliva u FIA.”

mne sa zdá, že Shell nema synteticke palivo ale už maju to biopalivo, ale @Nordotor bude vediet lepšie povedať, ja uprimne ani neviem poriadne aky je tam rozdiel

Nevím, jestli se s tím dá tak úplně počítat, uvidíme. Ale stejně mě štve, že první bahrajnské testování asi nebude v F1TV. Tohle je na houby… I když zaplať bůh aspoň za tenhle on-line.

Jojo, Ferrari má auto z oktobra a jako jediní biopalivo.

Ono to je dobře, lidem pak z toho hrabe.

Podľa mňa Aston zobral niečo z lokálnej benzínky lebo zabudli na palivo, ale nie ešte na tento test dovolili aj staré neekologické palivá. Takže to môže skresliť spolahlivosť. Ale čo viem, tak top tímy už používajú to čo majú na 100%