LIVE: Šprint na VC Číny 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

Da sa to kvalifikovat ako racing incident, ale zo strany Alonsa to podla mna bolo zbytocne tvrde branenie. Sainz tam za nic nemohol.

Mozno tichy rezim?

Fakt ne, normálně to vždy zvonilo, vibrovalo, jako teď na test 6:30. Bude to jedna ze záhad kterou zdá se nevyřeším. Leda že bych skutečně na budík nereagoval, to se mi ale ještě nestalo a žena vedle mě taky nic.

Jinak náskok Maxe, velmi demotivující pro všechny.

Další výsledkový propad Alonsa oproti loňské sezóně.
Už 10 let se pravidelně ukazuje že auto které se podle něj vyvíjí se okamžitě propadá. A fanatici se pořád diví, že ho v dobrém týmu nechtějí.
Letos bude mít Aston díky Alonsovo vývojové neschopnosti třetinu, možná i čtvrtinu bodů oproti loňsku.
Vettel byl o několik tříd lepší technicky, jezdecky a hlavně výsledkově.

Hm, jak jinak

Nakonec moc hezky sprint. Charles a Carlos pekny souboj, ktery se Charlesovi nelibil, ale co, Carlose stejne dal. Ze by Carlos byl na Charlese tvrdsi si nemyslim, Carlos ma hodne tvrdou obranu proti vsem, pokud ma pocit ze to ma smysl. Checo podle me slaby i kdyz beru ze byl v DRS vlacku (jeho predjeti Carlose a Sainze zapadne, ale kdyby se jmenoval Hamilton koukame na to jako nej manevr vsech dob).

Alonso. Ta kara neni nic moc. Souboj moc hezky, uz jsem necekal ze se do nej vrati. Je videt ze na to porad ma. Ze to nevyslo? No jo no. Asi dostane flastr. Pokud ano, bude to za ty reci po Australii. I pokud ji nedostane, tak je to bububu.

Max je ultimatne rychlej a Checovi by ty gombiky mohl Marko aspon chvili prestat mackat :grin:

1 Like

Tak Vettel byl dobrej, copak o to, ale lepsi? Co pises si nemyslim. Byl v Alpine - Renault a neprijde mi, ze by se Alpine po jeho odchodu zvedla.

AM proste nema zkusenosti s vyvojem. MInuly rok trefili auto a byli prvni kdo vicemene uspesne kopiroval RBR. Jakmile sli svou cestou, kolaps. Ostatni teamy po pul sezone pochopili (Mercedes na to potreboval celou) a auta opravili. Vsichni zrychlili. Pilotuv feedback urcite roli hraje, ale myslim, ze v dnesni dobe ma dost omezeny dopad.

Mozna ze Vetteluv feedback byl lepsi nez Alonsuv, to nedokazu posoudit, ale rozhodne ma Alonso vetsi vuli po vitezstvi, je konzistentnejsi a psychycky silenjsi. Co se tyce umeni ridit, v pozdejsim veku uz na nej Vettel nestacil. To je videt na srovnani Stroll - Vettel, Alonso.

Samozrejme je Verstappen v nedelu favorit, ale myslim si, ze to moze byt tesnejsie nez dnes. Verstappen dnes tazil aj z toho, ze mal za sebou Hamiltona v pomalom Mercedese. Jeho najvacsi superi, teda jazdci Ferrari, sa zle kvalifikovali a potom postracali cas v subojoch. Keby boli za Verstappenom oni, tak je naskok snad podstatne mensi.

Vzhladom na doterajsie rozlozenie sil nemoze prekvapit, ze s Hamiltonom si Verstappen velmi lahko poradil.

Tak Ferrari je evidentně best of the rest, ale tady bych řekl že je rozdíl i tak signifikantní. Jet na maximum tak myslím že rozdíl půl minuty v závodě tam bude.

Není sporu že Alonsovo jedinou životní náplní je točit volantem nejlépe ještě v 50 letech.
Jde o to že všechny dobré týmy už dávno pochopili že Alonso je dobrý jezdec, ale všechno okolo je tragické.
Vždyť on nepozná jestli je auto rychlé dříve, než pri porovnání v závodě s ostatními.
Kolikrát už se stalo, že před sezónou deklaroval skvělé auto a boj o vítězství a v prvním závodě zjistil že vyvinuli šrot.
Alonsovo (Now we can fight) je legendární fail ktery mě bezpečně rozesměje kdykoliv.
Vůbec netuší v čem sedí dokud mu to ostatní neukáží.

Mě vettel osobně nepřesvědčil.

Dejte Hamiltonovi aspoň druhý nejlepší vůz a ne pátý … a on vám ještě ukáže. :slightly_smiling_face::+1::+1:

Mě později jako jezdec taky ne, ale při vývoji byl podle mě jeden z nejlepších

No jo no. Holt treba tohle opravdu nema.
Ale to nema ani Hamilton. Ten je v tomhle legenda. :grinning:.

Sainz, Leclerc to maji, Max podle me taky. Vettel? Veril bych ze on ano. Preci jen to je fakticky genius. Ale treba Kimi ten to mozna mel, ale zase nemluvil. :grin:

Dneska bychom ovšem měli poděkovat Alonsovi za první, sezónní souboje na špici.
Nebýt jeho včerejšího výkonu s potenciálně pomalejším strojem, nejspíš by dnes všichni odkroužili za sebou až do cíle.
:green_heart:

1 Like

U Hamiltona nevím ale oceňuji u něj odvahu v rozhodnutích a mentální a morální úroveň.
To co on ustál s obrovským kreditem by Alonsa poslalo do svěrací kazajky nebo kriminálu.

V tom se neshodneme. Hamilton kolabuje od 2022. Nechce jezdit, pak chce. Nezajem. Jeho chovani na trati vuci teammate, katastrofa. Hamilton by to co predvadel Ocon na Alonsa nikdy nedal.

Hamilton je dobrej jezdec, vynikajici jak je ted videt. Dobre snasi tlak ve smyslu, utocim na titul, nesesypu se. Ale jinak s tebou nesouhlasim. Vsechno mu vadi.

Kdyz je auto spatne je to problem. Ano to maji Alonso a napr. Max take, ale oni stale jedou, nevzdavaji se.

Jak by rekla @Evap , asi jsme si vyjasnili sve pozice, na tomhle se neshodneme. Pojdme dal. :wink:

2 Likes

Alonso bojoval, ale pak už to bylo neudržitelné. 3 místo bylo bohužel nereálné. Do závodu nic moc vyhlídky. Stroll se vzadu dokazal posunout o jedno místo…o to Alonsovo po odstoupení. :woozy_face:

1 Like

Já měl budíka na 4:55. Jediný co vím - první co jsem otevřel oči a levou rukou trefil display - 7:27. :sweat_smile:

2 Likes