LIVE: Prvý tréning na VC Singapuru | Magazín F1 - F1online.sk

To ma teda neprekvapuje, ze koncis, ked vam FIA zobrala akekolvek argumenty a mate nulovu sebareflexiu.

1. Mali by ho diskvalifikovat? Ano mali, kedze jazdili s nelegalnym autom a teraz to FIA potvrdila:

Nie je to tu napisane dost jasne, ze to auto bolo nelegalne?

1. Ziadal som ja diskvalifikaciu?

Odpoved je - Neziadal. Pisal som, ze by diskvalifikovane byt malo, ale neziadal som to. Pisal som len to, ze ziadam aby bolo zakazane.

To co @major odcitoval, tak z pohladu toho je nelegalne kazde jedno auto, lebo do istej miery sa ohyba kazde jedno kridlo. Takze z pohladu prava ste vedla chlapci.

K tomuto mas odomna komentar vyssie, kopirujem ti ho uz asi tretikrat:

Viem, ze tebe sa to tazko cita, lebo na sebareflexiu nie si zvyknuty, co tu teraz dokonalo predvadzas.

Asi vsetky nase diskusie boli slusne, bez urazok a osobnych utokov.

Tazke ignore kvoli tomu, ze tvoje ego nezvladlo to, ze som mal pravdu, co teraz potvrdila FIA. Za kazdu cenu si sa bil za to, ze to kridlo nie je nelegalne, ale len v sedej zone, co som sa ti snazil vyvratit a teraz to potvrdila aj FIA.

A namiesto toho, ze napises “sorry, mylil som sa” (tak ako som napisal ja vyssie, ze som utocil na FIA predcasne), tak tvoje ego to nezvladne a idem do ignoru. Tak toto je cista fantazia. :smiley:

Ziadne zial netreba, je to tvoja vizitka. Ja som ti nic neurobil, neurazil som ta ani nic. Len som ti daval argumenty a citoval pravidla a ty si neustale oponoval. Nakoniec mi v podstate dala FIA za pravdu. To je cely problem. :smiley:

1 Like

Nie, je tam výslovne napísané “údajne” a všetko sú len špekulácie od autora článku. Žiadne oficiálne vyjadrenie FIA. O legálnosti rozhodujú jedine komisári a tí rozhodli jednoznačne – auto McLarenu v Baku bolo legálne.

Z tvojho pohľadu by to tak bolo (pokiaľ sa nejedná o Red Bull, samozrejme). Lenže je to presne naopak – čo prejde testami je legálne. Vrátane McLarenu v Baku. Až McLarenu zmerajú užšiu štrbinu, než určujú pravidlá, tak bude diskvalifikovaný. Zároveň má FIA právo zmeniť merania flexibility a nik nemôže proti tomu povedať ani pol slova, pretože je to v pravidlách.

FIA môže dať medzi klapky napr. laserové senzory merajúce veľkosť štrbiny každú sekundu aj v priebehu pretekov. Môže umiestniť špeciálne kamery na monoposty ako tak robí v prípade prekročenia limitov trate, ale momentálne žiadny taký nástroj nemá.

V roku 2021 kvôli Red Bullu upravili statické testy, teraz sa to (zatiaľ) obišlo len “malými úpravami”, ktoré sám McLaren “proaktívne ponúkol” spraviť po rozhovoroch s FIA. :slight_smile: