LIVE: Prvý tréning na VC Rakúska 2026 | Magazín F1 - F1online.sk

Milan Kubaladnes 13:19

Kráľovná motoršportu sa tento víkend presunie tesne za naše hranice. Európska časť víkendu pokračuje Veľkou cenou Rakúska na populárnom Red Bull Ringu, kde sa 22 jazdcov vo veľkej horúčave pobije o ďalšie body do jazdeckého a konštruktérskeho šampionátu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/237093/live-prvy-trening-na-vc-rakuska-2026

Tak pojďme! Je někdo na místě? Musí to být pěkné peklo. Hezky jsem se tam hned v pátek spálila, a to bylo sice pěkné vědro, ale takové ne.

1 lajk

Favorit víkendu je RedBull.
Obrovský upgrade, váha monopostu na limitu. Dále nejsilnější motor.

Verstappen vyhraje kvalifikaci i závod.

No zatím si to dost šetří… Ale nejen oni, nikomu se asi moc nechce ven.

Rec Lewisova vozu mi rika ze v Rakousku vyhraje.

Je hic, ale líp nebude, takže není čas čekat. :grin:

Jj. Ale tradičně jsme se toho zase zatím moc nedozvěděli :slightly_smiling_face: .

VER se nikam neposune, jede na max.

Zatím Alonsa porazil i Crawford, takže něco ano. Že je starej a pomalej.. Ale to jsme asi tušili i bez toho tréninku.

Řekla bych asi tak - jsem ráda, že se Jak Crawford svezl a stále nechápu, proč ho jako pořád ještě jediného Američana s licencí přehlížejí ti, co volají po “Američanovi v F1”. Ostatní nechám tak. Až začnou předvádět aspoň něco, bude o čem diskutovat :slightly_smiling_face: .

Já se kdysi jako čtrnáctiletý galgan chlubil, že jsem přeběhl poušť na štorc (byla to pravda) a ani ve snu mě nenapadlo, že jednou doma budu mít možnost ve stáří stejnou vzdálenost probelhat o hůlce. Samozřejmě taky v poušti a doufám, že se tak nikdy nestane.

Už jsem zase tady. Úplně jsem nepochopila, určitě moje chyba v tom vedru :smile: . Ale nevadí, jdeme koukat na dvojky, ne?

1 lajk

Jako čtrnáctiletý fracek jsem byl na pionýrském táboře v Lebě, která sousedí s Národním parkem Slowinski. Jedná se o minipoušť s největšími dunami v Evropě. Písečné pahorky byly běžnou součástí ranní rozcvičky, takže přeběhnout poušt později nebyl žádný problém. Samozřejmě od Baltu fouká trochu svěžejší vzduch, než máme tady ve vnitrozemí. A navíc to mládí taky přidávalo do života pár oktanů navíc.
Pro letmé cestující se jedná o docela zajímavou destinaci.

Jo takhle, tak teď už rozumím! No a koukals na dvojky? Celkem bez překvapení, kluci, co by měli být vepředu, jsou vepředu :smile: . Ten Herta ale teda nevím, zatím nic moc… Ale mj. komentátoři taky mluvili o tom, že by snad údajně od příští sezóny měl Tsolov střídat Lawsona, tak jsem zvědavá.

U mě trochu překvápko bylo, když Stenhorne nebo jak se píše pořádně pohořel. Předposlední jako Alonso. Možná proto, že taky používá číslo 14.

Já jsem ho zatím pořád nějak moc nezaznamenala. To samozřejmě neznamená, že mu nemůžu křivdit, zvlášť, když jednou už vyhrál. Uvidíme dál, jak se bude stabilně prosazovat.

Hádat s nebudu, ale myslím, že to je už podruhé co v trenálu Alonsa pokořil.

Já si ho všiml v nějakém mokrém závodě. Už od dětství mám vsugerováno, že na suchu poznáš kvalitní vůz a na vodě jezdce.