LIVE: Prvý deň predsezónnych testov v Barcelone 2026 | Magazín F1 - F1online.sk

Milan Kubaladnes 08:59

Formulu 1 čaká päť veľmi dôležitých dní pred novým ročníkom. Prvé predsezónne testy v novej motorovej ére hostí okruh Catalunya, na ktorom tímy začnú s poctivým preverovaním svojich pohonných jednotiek, systémov na aute a v konečnom dôsledku aj aerodynamiky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/224915/live-prvy-den-predsezonnych-testov-v-barcelone-2026

… přijde mi že je to asi letos první formule co mi přijde ošklivá :thinking:

Všetky motory, okrem Hondy, na trati hneď na úvod. :+1:

image

2 Likes

Livery je vyloženě jen na testy, ale zaujalo mě zadní řešení okolo krytu motoru, tohle je ještě více štíhlé, než u Mercedesu

1 Like

Taky se mne to nelíbí, takhle když to stojí má to 16:1. A to nevypadá dobře.

To je pravda :smile: Z vnějšku fuj, uvnitř fuj :man_shrugging:

1 Like

Tak snad to aspoň pojede rychle. :grinning:

no tak Mercedes uz vala jedno kolo za druhym.

vieme preco ferrari nejazdi? je to kvoli tomu, že nestihaju? alebo to ma nejaky iny dovod

haas tiež jazdi poctivo vyzera, aj ked pomalšie, ale samozrejme casy su zatial neni podstatne

Williams ma vraj 30kg nadvahu a nepresiel troma crash testami.

colapinto - red flag :smiley:

aha tak vraj mu zdochlo v pit lane uz :smiley:

Príjemné testovanie všetkým a hlavne Mercedesu za mňa :hugs:

Williams škoda, ale ak naozaj neprešli testami, tak to sa dá označiť skôr za ich chybu než za smolu. Ale nič ešte nie stratené.

Tu máte live timing asi niekto sa dostal do okruhového live timingu https://www.youtube.com/watch?v=7GOpAio5M34

1 Like

30 kg nadvaha = predikovana strata priblizne sekundy na kolo, dvakrat nepresli narazovymi testami, budu radi, ak stihnu testy. Podla mna je viac-menej vsetko stratene.

Mclareny vypadaji luxusne.

Podla mna je viac-menej vsetko stratene

Až tak čierne by som to nevidel. V najhoršom prídu testovať s nadváhou a potom ju budú musieť postupne skresávať. Rozhodne zlý štart do sezóny, ale núdza častokrát dokáže motivovať ku kreatívnym riešeniam.

ten link je aj v clanku.
live timing je priamo z okruhu, asi je potrebna nejaka akreditacia. F1 na tento live timing nema prava. Testy zorganizovali stajne mimo oficialneho kalendara.