LIVE: Kvalifikácia na VC Veľkej Británie | Magazín F1 - F1online.sk

Ta strata AM takmer 5s na mercedes je brutalna

Nezdá se mi, že by byl nějak zásadní rozdíl ve výsledcích Péreze na začátku a konci sezón. Že se mu občas povedlo vyhrát (v r. 2022 v první třetině a na konci, v r. 2023 dvakrát na začátku) může mít jakýkoli důvod. Výjimka je r. 2024, tam už byl ale v problémech celý RB a je možné, že se hodně zkoušelo a Max asi dostával víc novinek a dřív. Postupem času v minulých pravidlech asi taky auto čím dál tím víc vyhovovalo Maxovi a přizpůsobovalo se jemu. To bylo poměrně logické a zase takové spiknutí bych v tom nehledala. Však Mercedes taky využíval např. v r. 2021 Bottase co to šlo ve prospěch Lewise a tým byl postavený kolem Hamiltona. Udělal by to ve stejné situaci asi skoro každý tým (kromě McLarenu :smile: ).

no mne to pride pomerne zjavné ved si to vezmi hlavne roky 22-24, ktore boli ground effectove, na zaciatku same podia a na konci uz poslabsie, ale hlavne by bolo lepsie za mna vidiet gap na maxa napr v quali… pretoze tie vysledky su ovplyvnovane aj formou RB oproti ostatnym timom

Těch faktorů ovlivňujících výsledky může být x, mj. i forma každého jezdce. Asi se vzájemně nepřesvědčíme, radši se můžeme těšit na závod :slightly_smiling_face: .

akoze ja si nemyslim ze max poraza kolegov kvoli tomu to vobec, je to podla mna najlepsi jazdec na gride, ale pride mi, že toto urcite hralo rolu v tom, že prečo ich porazal až tak brutalne… kazdopadne ano na preteky sa tesim a verim, že charles sa konecne chytil a nasiel zase dobry pocit v aute, a dufam, že to nebola len jedna dobra session

2 lajkov

Ta piruetka byla opravdu nádherná.
Na druhou stranu ukazuje Alonsovou velkou chybu, že vrchol duny hodně křižoval. Už při nájezdu na vrchol bylo jasné jak to dopadne.

Gasly dostal zase pentli?

2 lajkov

Situace ve Ferrari je teď hodně zajímavá a mám dost rozporuplné pocity. Přála bych jim zase jednou titul, přála bych Lewisovi ten osmý, který podle mě měl mít, a Charlesovi ho přitom přeju taky… Ještě štěstí, že moje srdce si momentálně pro sebe uzurpuje Lando (a taky Arvid), byla bych z toho všeho úplně rozervaná :smile: . Držím všem ferraristům palce.

1 lajk

Jo bylo to vidět, pro gaučáky, co to měli krásně natočené, jak to vypadá za dunou, to bylo vidět, pro Alonsa z kokpitu to samozřejmě vůbec vidět nebylo. Otázka je taky, co mu v tu chvili řikal navigátor Mark Coma. Nicméně stal se z toho ikonický záběr, proto to furt točí na Eurosportu.

Alonso v jedné etapě na Dakaru skončil 2. - rychlost měl. Třeba se na tvuj oblíbený zavod zase vrátí (dle jeho slov chce) a zase ho budeš moci hltat plnými doušky. :relieved_face:

2 lajkov

Znáš to :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 lajkov

Omlouvam se, mel jsem na mysli Tsu ne Had​:see_no_evil_monkey:…. Uz mi to vedro asi spaluje mozkove bunky​:grin:

2 lajkov

to je hroznej chajzl no. :smiley:

3 lajkov

3 lajkov

4 lajkov

Nic překvapujícího.
Nejspíše RB Emilovi naznačuje znění nové smlouvy. :grin:

:sweat_smile: LOL
Takže prdel si z toho dělají všude. :man_gesturing_no:

3 lajkov

Právě jsem to sem dal, aby se vědělo, že se o tom mluví všude, a ví všude, a není to jen výmysl místních haterů Verstappena.

2 lajkov

Moc ten krok ze strany RedBullu nechápu.

Vymění motor, setup a budou startovat z pitu.
A skončí nejhůř 8, protože mezi top4 a zbytkem je propastný rychlostní rozdíl.

A teď budou taky nejhůř 8, ale bude to crying a river.

2 lajkov

No já zase jo, dovedeš si představit, že by to dělali pokaždé co si o to řekne Max? To by se do cost capu nevešli jen skrze výměny motorů :smiley:

2 lajkov

Ještě je jedna možnost… ta, že motor rozbitý není. :smiley:

2 lajkov