LIVE: Kvalifikácia na VC USA | Magazín F1 - F1online.sk

SPA taky do by se říct.

Vratilo, aj ked myslim, ze Lando by radsej bral variantu start z cela v Baku a tu P2 ako realitu.

Sam som zvedavy na ich vykon a chyby, Lando uz musi riskovat, on ma stratu a teda logicky pojde viac na limit a ak cez, pride chyba.
Tie sa stavaju aj Maxovi, vid. Miami a ine…

Ale aj celkovo po sprinte aj prejave monopostu na trati mi pride na tom RB lepsie, uvidime race pace. Oscar je od Pereza nepochybne lepsi a tiez nezaziaril v Q (aj ked len 1 pokus), cize preto favorizujem Maxa…

1 Like

Trochu mimo, ale COTA se mi nikdy nějak nelíbila - trať na placce a vedle trasy obrovské pruhy v americké trikolóře.

Po prvom sektore v poslednych pokusoch to bolo takto:

Verstappen mal prvy sektor v zaverecnom pokuse o viac ako 2 desatiny lepsi od Norrisa, takze sancu na PP mal podla mna vacsiu ako Lando. :frowning_with_open_mouth:

1 Like

On hlavně ten výsledek bude pro další vývoj šampionátu v jistém smyslu kritický. Pokud závod skončí tak, že Max se dostane na náskok přes 60 bodů (scénář 1. MV 2. LN - nepodceňuji Ferrari, ale pro zjednodušení takto), pak bude mít poměrně komfortní pozici pro zbylých pět závodů. Pokud naopak klesne pod 50 bodů (scénář 1. LN 2. MV), hon pokračuje, jakkoli stále Maxovi dává solidní náskok.

2 Likes

Přesně to jsem měl na mysli. :+1:

1 Like

To si nemyslim. V Spa je tusim PP na vnutrajsku a do prvej zakruty je to pomerne kratko.

PP by malo byt vyhoda vsade, ak by mal prvy a druhy pilot na starte rovnaku reakciu aj rozbeh, ale vieme, ze v Mexiku a Rusku to neplati kvoli velkej dialke do prvej zakruty a vyraznemu slipstreamu. Inde uz su to spekulacie o tom aka je prva zakruta. :slight_smile:

No snad budes mat pravdu a tvoj favorit to aj vyhra. :stuck_out_tongue:

Ja zas uplny opak. Jedna z najkrajsich trati.

Layout, prevysenie do prvej zakruty, sceneria, vlajky, zapad slnka a krasne suboje kazdy rok. :us:

Neviem ci si ju niekedy jazdil, ale ak nie, tak si ju skus zajazdit na dobrom volante a mozno zmenis nazor. Po Spa a Suzuke su COTA spolu s Mexikom a Braziliou moje najoblubenejsie trate na jazdenie z aktualneho kalendara.:slight_smile:

Prvy sector mal Verstappen rychlejsi o 0,15s aj po prvom pokuse ale Norris bol rychlejsi v druhom a tretom sectore dostatocne na to aby mal celkovo rychlejsi cas. Takze taka ista ta PP nebola.

Maxovi stacilo dokoncit druhy pokus druhy a treti sektor s priblizne rovnakymi casmi a mal by PP, nepotreboval sa v nich ani zlepsit (kedze v prvom sektore sa oproti svojmu prvemu pokusu zlepsil o skoro 0.05s). A v rozhovore povedal, ze trochu casu este mohol najst tusim v niektorej zakrute v druhom sektore. Skoda toho Russella fakt, bol som zvedavy aj na Ferrari. :confused:

Nevravim, ze ista, ale rozbehnute to mal solidne a podla mojho nazoru bola jeho PP pravdepodobnejsia ako Norrisova (samozrejme je to subjektivny nazor na zaklade prveho sektoru).

Jezdil, nikdy se mi nelíbila. Hlavně se mi nelíbí ta scenérie kolem tratě než trať samotná.

Koukám Lando na pp.
Super zotavení po včerejšku. :+1:

3 Likes

Lando super práce, Piastri si to pohlídal a je to cajk, Fernando vytáhl maximum z AM (i když udržet body bude extrémně náročné)

2 Likes

Alonso odvedl výbornou práci :+1:, ale zase upgrade nejde hodnotit pozitivně. Slibovali že poslední závody budou v lepší formě s výhledem 2025, vypadá to ale spíše na pořádný trápení. Ještě že díky Fernandovi je ta pátá pozice pro tým dost stabilní, ale nevím zda si tu pozici výkonem auta zasluhují. Bída. Ale ok, možná potřebují trochu času z balíku vytáhnout více, jenže to se říkalo o každým jejich upgrade a teď to nevypadá jinak :neutral_face:.

1 Like

Zrušte ty sprinty, to je zmatek na zmatek a vejkend je krátkej chytráci.

Alonso opět míle daleko před potenciálem svého vozu i týmu :slightly_frowning_face:

Alo po Q říkal, že problém je ten, že nestihli najít ideální nastavení balancu monopostu. Že po spritnu to upravovali, ale samozřejmě neměli možnost si to odzkoušet a doplácí na to, ale zase tvrdí, že novinky přináší zlepšení ve vykonnosti, a ukáže se to při optimálním setupu

Tak nie sú to krásne lesy v okolí ako napríklad v Rakúsku, ale tie zápasy slnka sú v Austine pekné. Každopádne je to vec vkusu. :slight_smile:

No, něco říkat musí, stále dokola, ale je to zklamání a blbě se to schovává.