LIVE: Kvalifikácia na VC Španielska | Magazín F1 - F1online.sk

Ja skor verim v lepsi menezment pneumatik a vdaka tomu sa mozu dostat pred Medveda.
Minuly rok sa vysmievali, ked Fer vyhralo nejaku kvaldu,ze body su az v nedelu, tak uvidime, ako to bude zajtra.

McLaren už tam prostě je na každé trati, řeknu to, dominance RedBullu skončila.

Norris na pole je krasny potvrzeni trendu z Kanady, plus Suchar nestihal ani pres pomoc Pereze. Red Bull muze vyhrat jen se stestim.

Mercedes parada, Ferrari hlavne Sainz bude tlacit.

V GP Španělska 2023 se odehrálo 65 předjíždění, z toho 42 v přímém přenosu.
To je nejvíce od roku 2013, kdy se ve Španělsku odehrálo 74 předjížděk. Loňský závod měl 48 předjíždění, v roce 2021 jich bylo 51 a v roce 2020 32. Průměr předjíždění na okruhu v hybridní éře je 35. Rekord okruhu je 94 z roku 2011.

1 Like

Chvilku to vypadalo na relativně přesvědčivé vítězství Maxe ale Norris řekl ne :smiley:
Letošek se mi začíná líbit

3 Likes

Minulý rok zvykli byť overcuts omnoho silnejšie, tento rok zatiaľ takmer všade za normálnych podmienok fungovali undercuts, čiže Ferrari ide presne naopak. Zajtra to bude rovnaká situácia a zostať na trati o 3-4 kolá dlhšie im ďaleko viac ublíži než pomôže. Alpine desatinu za Ferrari svedčí znovu raz o kvalite vylepšení Ferrari. Zajtra sa ešte bude predierať dopredu Piastri, teoreticky aj Checo tak ešte aby vôbec uhrali aspoň pozície, z ktorých štartujú …

Protest kdy? :face_in_clouds: :face_in_clouds: :face_in_clouds: :face_in_clouds:

2 Likes

Modra sila, druhe misto se neslavi? Zvykejte si :drooling_face:

2 Likes

Zábava to byla, když jsem věděl jak to skončí. Tohle je akorát stres. :slight_smile:

1 Like

Můžu otázku? Že ty jsi vsadil na Ferrari, že jo? :grin:

Velice podarena kvalifikacia👍🏼 krasne vyrovnane a tesne rozdiely… Dobry pretek nas zajtra caka

3 Likes

Ne, ale chtěl jsem. :smiley: Byl to pro mě hlavní favorit a černý kůň víkedu po těch velkých upgradech.
Pak jsem na to naštěstí zapomněl. Takže uff. :smiley:

Tato trat dost poziera gumy,hlavne lavu prednu, tak si pockajme, ci budu min 2 pitstopy.
O upgradoch basnili zase media, skutocnost je skor o odstraneni problemov a nie o enormnom zvyseni rychlosti. FER je zname slabsim vyvojom, tak realne zmyslajuci fanusik nemoze cakat zazraky.

2 Likes

Ten Alonso je hrozný lůzr, dokáže zničit už i tak mrtvý tým.

FIA po nich nechce jít, takže protest by byl jen nastavováním tváře.

Ak by sa to išlo riešiť tak mi z toho vychádza AM RBR ale aj Ferrari na jednej strane, čo by bola slušná palebná sila

To máš špatnou rovnici. Bylo to:
RB: “McL, Ferrari a Mercedes, mají ohebná křídla, prosíme Aston, aby podali prostest.”

Takže ve finále by to bylo Aston vs McL, Ferrari a Mercedes.

Tak ještě holky. Už jenom z kolegiality se musím dívat :smile: .