Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8154/live-kvalifikacia-na-vc-spanielska
Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8154/live-kvalifikacia-na-vc-spanielska
Zajtra davam velmi velku sancu na vyhru Verstapenovi.
Trochu ma sklamal Ric, na tejto trati som sice od renaultu zazrak necakal ale Q 3 ano.
Kvalifikacia uplne podla ocakavani. Medzi Mercedesmi tesne, dokonca mam pocit, ze sa o pole Bottas dnes pripravil sam, ale dobre, na keby sa nehra. Verstappen vytazil klasicky maximum. Albon - osobne velmi dufam, ze Tsunoda bude v F2 aj nadalej predvadzat dobre vykony, potom sa s trochou stastia tohto platica zbavime uz na dalsi rok. Drzme Yukimu palce!
Pekne Gasly a prijemne prekvapil aj Raikkonen, dostat sa s Alfou do Q2 je celkom vykon. Sklamanie vykon Renaultu.
Vettel mal dnes smolu, na postup chybalo malo, ale napriek tomu, jedenaste miesto urcite nie je to co cakal a vela pozitiv tu nevidim.
Lewis to kolo trafil parádne. Veľká gratulácia 

V Silverstone to bol skvely vykon, ale mysliet si, ze Verstappen bude ohrozovat Mercedes na pravidelnej baze je podla mna mimo realitu. Pneumatiky by tu nemali hrat taku velku rolu a aj keby, v Barcelone sa tazko predbieha. Ak bude Max realna hrozba, tak Bottas prevezme ulohu zatky a je vybavene.
Co říci? Vpředu tradiční nuda (Hamilton, Bottas, Verstappen), oživením zítřejšího závodu by mohla být otázka, jestli Max zase nezaskočí Mercedesy. Druhá otázka, alespoň pro mě: dosáhne už Racing Point na pódium nebo alespoň bude blízko?
Ve věci ostře sledovaného duelu Sebastian Vettel - šasi: zatím se dá soudit, že výměna pomohla. Místo propastného rozdílu mezi Charlesem a Sebastianem jsme v intervalu několik málo desetin, v Q2 to konkrétně byly dvě desetiny. Otázka tím samozřejmě s konečnou platností zodpovězena není, ale je dobré si uvědomit, že v hře bylo i jiné kritérium - kdyby SV stále propastně ztrácet, teorie o podstatném vlivu vadného šasi by byla hodně oslabena. Takto je stále ve hře a působí pravděpodobně. Byť ještě musí projít testem zítřejšího závodu a dalších závodů (nebude-li tedy Sebastian zítra odpoledne vyhozen).
Navíc 9. a 11. pozice na startu taky není propastný rozdíl. Sebastian dokonce může startovat na tvrdší směsi, uvidíme, jak se to vyvine (co on sám a co stratégové).
Tím trochu oponuji kolegovi “Max is faster…”. Byť Seb určitě úplně spokojený není a haters se chytnou toho, že to není Q1.
Vettel přichází o velkou část kreditu, který nasbíral během kariéry.
Proč? Rozdíl mezi ním a CHL není tak velký.
Ferari to je fakt velka ubohost. Chcel som hejtovat uz aj ja Vettela, no ale Leclerc je 9.
a ani v Q 3 sa nedostal pod 1:17. Strata 1,5s na medak je fakt na zamyslenie.Kladiem si otazku co za brloh ste postavili a co ste testovali pred sezonou v Barcelone? .Zajtra ocakavam velku nudu double Mercedes ak nieco nepredvedie Ver na starte.
Tak to vypadá že berlička se šasim Vettelovi psychicky moc nepomohla, takhle fakt nedokončí sezonu.
Vyvráceno - viz výše.
Hej isto Tsunoda do F1 budúcu sezónu. Lietaš v oblakoch
Potvrzeno, viz kvalifikace.
Trošku perlička: v Q2 připravil Sebastiana o jednu pozici Lando Norris (bohužel tu desátou) o dvě tisíciny sekundy, v Q3 Lando posunul o příčku níže Charlese - o tři tisíciny sekundy.
Rozbor máš výše. Číst snad umíš.
Kvalifikacia podla ocakavani, skutocne nic zaujimave.
Ja by som len povedal, ze ma tuto sezonu zatial skutocne nijako neuchvacuju kvalifikacne vykony Hamiltona. Pripustam, ze mam nanho asi vysoke naroky. Ale jeho jediny super v kvalifikacii je Bottas. A medzi nim a Bottasom je to zatial v kvalifikacii pravidelne velmi tesne. Pri jeho uspechoch a postaveni v time by som cakal, ze sa nad svojim nosicom vody bude presadzovat vyraznejsie, tak o dve- tri desatiny aspon.
Preco, do Torro Rosso si to viem predstavit. Nezabudaj, ze Honda ma velky zaujem dostat japonskeho pilota do F1, ak sa Tsundoda ukaze v F2 dobre, neviem preco by nemohol dostat sancu. Taky Kvjat a Albon nie su jazdci, ktorych by bola skoda.
Já jsem před kvalifikací psal že loni tam Vettel dával Leclercovi 3 desetiny, tady teď místo toho pravidelně ztrácel 3-4 desetiny. Jestli už takhle bude ztrácet i na tratích s přítlakem tak chudák Vettel a počítám že do konce sezony nevydrží. A to se obávám že Leclercovi se něco stalo s motorem.
Dnes to bolo medzi Leclercom a Vettelom tesne, to ma Bretnix pravdu. Da sa povedat, ze k tomu prispel fakt, ze sa Leclerc v druhom kole v Q2 nedokazal zlepsit. Ale pocita sa vysledok na papieri, a ten dnes v Q2 predstavoval jednu desatinu. Ale ziadny zazrak to z Vettelovej strany samozrejme nie je, ale to sa dalo cakat.
Ani nevrav tiket zas neuspesny kurz ze Leclerc porazi Sainza 1,40 a nakoniec az za nim o 0.040. Momentalne si F1 vobec neuzivam, tuto sezonu budem musiet vynechat nejaky zavod v Tv. Ps- Kataluna je na nic trat, uz aby bolo Spa.