LIVE: Kvalifikácia na VC Portugalska | F1online.sk

Jedna z mála pekných vecí na celosvetovej pandémii je tá, že sa s Formulou 1 pozrieme aj na okruhy, ktoré nie sú súčasťou pravidelného kalendára. Odbočka do portugalského Algarve na nádherný okruh Portimao plný horizontov a krásnych zákrut je určite príjemným spestrením. Zoznámiť sa s traťou sme už mali dosť času, poďme sa vrhnúť do ostrých bojov Veľkej ceny Portugalska.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/13975/live-kvalifikacia-na-vc-portugalska

A po tomto kole a pod tlakom pod akým je a na Williamse mi povedzte že si zaslúži skončiť.
Toto bola paráda.

Jedno kolo nic neriesi, v pretekoch je zatial jalovy a ak by prisiel o sedacku na ukor Pereza tak je to pochopitelne. Samozrejme ako dvojku z dvojice Russel Latifi je jasne kto je lepsi jazdec. Bez tak si myslim ze Perez uz je v Haase

Nemyslím si ze je jalovy… Skôr ide o to ako musia nastaviť auto aby vôbec prešli do Q2 a aj to ze to auto je pomalšie ako ostatné. Im robí problém predbehnúť aj Haas. A to je o aute nie o nom. Bohužiaľ potenciál v pretekoch on šancu ukázať nemá. Už tie Quali sú zázrak a pomáha mu tam skôr Mercedes ako vlastný tim. Williams je reálne o 5 miest a ako vidíme takmer sekundu za ním. Ak by to bolo len motorom tak by ich pre kvalifikoval aj Lattifi co sa ale nedeje.

Neviem ako vieš v tomto materiále posúdiť že je jalovy v pretekoch… To sa ukáže až ak by dostal normálne auto teraz sú to len dohady… Rýchlosť ale ma a ukázal aj par pekných manevrov… Naposledy napr aj veľmi pekný start… Bohužiaľ Williams potom začali všetci obiehat ako kuzelku tak ako to zvykne bývať… Napr. Alfa tým ze je lepšie auto je v pretekoch proste lepšie ako Williams aj keď nie je v čistej rýchlosti (vďaka Mercedesu) mat normálny motor… Sekaju Williams hlava nehlava aj keby ho pilotoval Senna zo Schumacherom.

Vedel by niekto odpoved na ktoru onu su cervene zmesy ked su pomalsie a este aj menej vydrzia ako zlte ? Pirelli moze dodavat zmesy max na preteky do vrchu na Pezinskej babe…

Podľa mňa by to mala byt voľba tímu… To by prinieslo super momenty ak by mohol mat každý iné gumy. Určite by potom Gumy rozhodovali ale bola by to sranda… Išlo by aj o to aké gumy sedia akej trati a bla bla. A možno by stačilo vrátiť sa späť k Bridgestonom… Stále nechápem prečo si vybrali Pirelli. Aj keď toto je aj o tom ze auta zrychlili a gumy sú rozhodnutím tímov stále rovnaké. Lenže to zase susvysi s neschopnosťou Pirelli urobiť normálne gumy.

Dajte Leclercovi do ruky majstrovský materiál a môžme začať počítať jeho tituly…
Toho druhého uz nebudem radšej spomínať, do mŕtvol by sa nemalo kopať…

2 lajkov

VET wow… ako, to auto aspoň nejaký potenciál zjavne má, ale prečo s ním VET nevie jazdiť? To nie je normálne, aby bol taký rozdiel.

1 lajk

Dnes to bolo celkom zaujimave s pneumatikami, som zvedavy, ako to bude zajtra v preteku. Mercedes sice startuje na zltych, no nie som si isty, ci to bude vyhoda. Mozu mat problem so zahriatim pocas prvych kol. Medzi Mercedesmi a Verstappenom je to vyrovnane, tesim sa na zajtrajsok.
Vysledok inak nijako neprekvapil, prva trojka zase to, co vzdy. Leclerc tiez predviedol dalsie skvele kolo, len dve desatiny za Verstappenom, kvalifikacna forma Ferrari ide hore.
Dnes treba vyzdvihnut aj Russella, postupit do Q2 a k tomu zdolat aj Vettela je skvely vykon. Myslim si, ze nieco take prichadza v najvhodnejsi moment, ked mu hrozi strata miesta. Dufam, ze tentoraz pretavi skvely vykon v kvalifikacii aj do dobreho vysledku v preteku, to bude este dolezitejsie.
Aj McLaren dnes dobre, po dlhom case zdolali Renault.
V poli porazenych tiez ziadna zmena: Albon, Vettel, ako vzdy.
Ten okruh je jednoducho krasa, aj ked vysledok neprekvapil, bolo radost sa na to pozerat, tie prevysenia su uchvatne. Dufam, ze sem F1 zavita aj v buducnosti.

1 lajk

S Leclercom súhlasom a hovorím to dávno.
S Vetelom nie podľa mňa sa ešte spamätá.
A keď sme pri mŕtvolach potom by sme už nemali písať a komentovať články o Ferrari… Lebo to je tragédia v pohybe… Ich dá aj Williams v rýchlosti :woman_facepalming:

@Unleash_the_lion Neverím co vidím :face_with_monocle::joy: Ale okrem toho výnimočné vo všetkom súhlasim :joy:

@kawa Nebude to tým ze nemá updates tak ako Leclerc a nemá poznatky co sa deje v tíme? Podľa mňa by mohlo… Inak nie je možné aby mu tak nakladal. Charles je obrovský talent ale zase tak kvalitatívne lepší ako 4x majster sveta nemôže byť.

Tuto sezonu sa Vettel uz nespamata. Dalsiu podla mna ano, otazka je, ako dlho mu to vydrzi v aute ako Racing Point.

1 lajk

1.No ved tato sezóna je odpiskana už dávno… Pre mňa bola už na jej začiatku. Nedalo sa čakát od neho nič zásadné.
2. Ja si nemyslím ze Vettel ma dlhodobé plány ak uvidí že nič lepšie sa mu neotvara tak po roku skonci…to prečo neskončil teraz je len o tom ze nechcel skončiť takto a budúcoročný RP mu môže trosku pomôcť vylepšiť renomé.
3. Vettel vie ze potrebuje ešte výsledky inak odíde ako idiot o kt. Každý pochybuje prečo je MS a RP mu ich vie dat ak sa spamätá.
4. U Seba ide aj o prístup k nemu. Jeho rozhlodal prístup Ferrari a spôsob ako oni s ľuďmi jednaju (oni sa nie úplne pekne rozsili ešte aj s MS keď ho donútili skončiť kôli Kimimu :woman_facepalming:). Podľa mňa on je aj sposobom jazdy aj ako človek skôr pilot do anglickej kultúry. A v RP ju dostane. A najmä on čaká za svoju lojalitu a prácu aj lojalitu od tímu a to mu teda Ferrari nedalo. Bez toho on NEBUDE FUNGOVAŤ na 100%. nehovoriac o tom ze ta 6 rokov nepostavili auto čo by mu sedelo… RP by mohol byť ako auto pre neho fajn.

Nehnevaj sa na mna, ale aby ho porazil este aj Williams? Nemozno vsetko hadzat na Ferrari. Je jasne, ze nema najcerstvejsie info, ale jeho vykony absolutne nezodpovedaju jeho skusenostiam.

3 lajkov

Alebo schopnosti pilota kt. Ho predbehol nezodpovedajú autu kt. Riadi aj to by mohlo byt nie? V kombinácii s Vetelom co nemá info možno ani všetky vylepšenia a momentálne aj výkony lebo a Ferrari mu to proste uz nefunguje. Je výsledok jasný… To je komplex veci. Ja som čakala už dlho kedy Ferrari schyta od Williamsu GR v Quali a konečne to prišlo. Ja netvrdím že Vettel ide svoje best a maximum ale stále verím ze budúci rok sa novom prostredí s novou výzvou a dovolím si povedať aj lepšiu technikou spamäta.

Toto je komplex zlého výkonu Seba, zlého auta o kt. Nemá info, prístupu Ferrari a výkonu GR. Toto nie je len čierno biele.

A keď nie? Tak to bude fórum plné “je tam nový, musí si zvyknúť”?

Suhlasim s tebou, ze co sa tyka buduceho roku, bude na tom Seb lepsie, ale po tom, ake vykony podava Ferrari vs Williams v poslednej dobe si myslim ze je nemozne, aby Williams mohol porazit Ferrari v kvalifikacii, nech by uz v tom Williamse sedel hocikto. Tato potupa ide zial cisto na Sebastianovu hlavu.

Nie ak tam zlyhá a aspoň po pár pretekoch (kt. Aši bude potrebovať a potreboval by každý) sezóny nezačne podávať výsledky tak JA ochotne priznám ze je čas skončiť kým ešte ma aké také renomé a úctu ľudí k nemu. A aj to ze na to viac nemá.

1. Suhlasim
  2. Ano, ani ja si myslim, ze Vettel Racing Point nevnima ako dlhodoby projekt. Kvoli laske k sportu este nechcel skoncit a kedze sa mu nic lepsie neponukalo, podpisal s Aston Martinom. Jeho hlavnou motivaciou je podla mna nadej, ze v roku 2022 sa zacne od nuly a Racing Point ma sancu bojovat tam o celo. Ked tomu tak nebude, podla mna skonci.
  3. Nemyslim si, ze Vettel potrebuje este niekomu nieco dokazovat. Jeho kvality a styri tituly sa podla mna spochybnit nedaju. Samozrejme sa vzdy najde zopar ludi, ktori budu spochybnovat to, co v sporte dosiahol, no to sa neda brat vazne.
  4. Sucasna situacia vo Ferrari Vettelovi urcite nepomohla a vztahy v time nie su dobre. To urcite tiez nepomaha jeho vykonom. No faktom je, ze jeho vykony su uplna katastrofa a neda sa stale hadzat vinu len na okolnosti. Vettel ma na tej tohtosezonnej mizerii tiez svoj podiel. Aj taky Ricciardo odchadza po sezone z Renaultu a Renault jeho odchod tiez neprijal s nadsenim, no vykony, ktore predvadza, su skvele.
1 lajk

Toto povedz mnohým tu na fóre lebo podľa nich sa pomaly tieto autá dajú merať a keď GR predbehne Ferrari co pre kvalifikoval je idiot a mal mat body.

Ako som napísala toto je komplex veci co sa zišielv jeho neprospech (rovnako ako X krat práve u Russella) a tak ho prešťal Williams. A ako idiot vždy vyzerá pilot lebo veď on to riadi.