LIVE: Kvalifikácia na VC Kanady | Magazín F1 - F1online.sk

To nie. Kimi ma 18 a potvrdzuje, ze je talentovany. O dva roky moze aj o titul bojovat. Tam vyhrady nemam.
Ale potvrdzuje sa aj to, ze kludne mohol rok ci dva jazdit vo Williamse, ze Wolff obetoval sezonu pretoze na top stajnu to zatial z absolutneho hladiska nie je.

Nemyslím si, že to Wolff obětoval, tohle je nejlepší příprava Kimiho na dalšího roky, včetně tlaku od médií

Oproti Verstappenovi a Russellovi napríklad, s ktorými ho najmä treba porovnávať, sa mu takéto veci ako rozbitie auta v tréningu alebo pokazenie rozhodujúceho pokusu dejú veľmi často.

Už odkedy jazdil so Sainzom vo Ferrari. On skrátka tlačí až moc a často to prepáli. Teraz to už je druhýkrát za víkend. Raz je to nárazový vietor, potom špinavý vzduch, špinavá trať, atď.

Sainza mal v Q porážať víkend čo víkend, keď jazdili spolu, ten sa na neho rýchlostne nechytá ani náhodou, ale tie štatistiky vôbec neboli v takom pomere ako sa čakalo práve kvôli takýmto častým chybičkám.

Som na neho tvrdší ako na priemerného pilota, lebo ho považujem za lepšieho ako priemer, a preto ho zrovnávam s tými najlepšími.

Ak raz chce titul, tak takéto chyby bude musieť prestať robiť.

obetoval koli priprave antonelliho. Skusenosti z inej stajne su tiez vyborna priprava. Mozno aj lepsia ako Wolffov babysitting. Ja ale nekritizujem ani Wolffa ani Antonelliho len som poukazal na fakt, ze Kimi je v hodnoteni v specialnej kategorii.

…Leclerk,SAINZ,môžu poďakovať,Hadjarovi,ten ich odrovnal,:thinking::racing_car:

Kimi jel poprvé v životě v Kanadě.
P4 je téhle trati nádherný kvalifikační výsledek.

Takto, trošku aby si si to dal do perspektívy - 0,5s je naozaj dosť, ale Kimi (1) mal už použité žlté a (2) aj tam urobil menšiu chybu.

A Georgeovo kolo bolo naozaj výborné - to uznal aj Peter Windsor, ktorý už je do Kimiho zamilovaný (nice touch, short corners - usual stuff, každý máme na niečo slabosť) a keď George niečo urobí dobre, tak je to “DID YOU SEE MAX? Absolutely beautiful! And George, yes, great work from George, seemed to be a little on edge as usual, but…”

To samozrejme neuberá z oprávnenosti straty - za obe veci si mohol sám, ale trochu mení jej príčiny. Inak je to celkovo na veľkú debatu či Kimi predvádza tohto roku výkony hodné generačného talentu - možno aj áno, možno nie, ťažko povedať. Nie je totiž referenčný bod = nikto v jeho veku do takého tímu nešiel. A to si myslím, že Russell je všeobecne skôr podceňovaný, čo tomu tiež nepomáha.

Ale je to tak trochu moot point, Toto je do Kimiho tiež zamilovaný, chlapec je sympatický a zase veľa prešľapov nerobí, takže čas asi dostane a za rok-dva, ako aj sám píšeš, budeme múdrejší.

1 Like

Oproti Verstappenovi určite ale oproti Russellovi, čo sa rozsypal v poslednom kole z pódia ? :smiley: Tak to ťažko. Leclerc robí skôr nevynútené chyby, pod tlakom, na rozdiel od Russella, doručí vždy, potom si vyberie 1-2 víkendy v sezóne s takýmito stupídnymi chybami a zase žmýka 105% z auta

1 Like

Príde mi, že Leclerc robí viac takýchto chýb v tréningoch alebo kvalifikácii a úplne zbytočných, nie pod tlakom. Teraz žiadny veľký tlak na ňom nie je a už vôbec nie v tréningu.

Russella si vystihol dobre, tam spraví 1-2 poriadne kiksy za sezónu v pretekoch.

Ale pocitovo tá početnosť zbytočných chýb alebo rozbitých áut mi u Leclerca príde vyššia ako u Russella.

Zrovna teraz je na Hama a Leclerca najväčší tlak. Média a odvolanie Freda, pokiaľ nedoručia výsledky. To aj HAM zažíva prvýkrát šokovú terapiu.

Zajímavé, že Ferrari a McLareny nemají 2x žluté.
To vidím jako chybu. Šel bych cestou strategie č.2.

Taky myslím že se pojede spíše dvojka, i když nejdřív možná zkusej čtyřku

Já bych možná zkusll č.3.
Ale SOFT-WHITE-MED
Nebo něco takovýho. :smiley:

Hej, hlavne v FP1 alebo v Q kde od nich nikto nič nečaká. Ak je na niekom tlak, tak je to McLaren kvôli najlepšiemu autu.

Hamilton jediné čo zažíva prvýkrát je ten náklad od kolegu. To je jediný jeho tlak.

Doslova ide o miesto ich obľúbeného TP

1 Like

Čtyřka nepůjde, dopadnou jako Ferrari 2012 v Kanadě s takovou strategií

AM zajel jen instalační kola na hardech, myslím, že u nich se pojede první varianta

The highest temperature recorded during the weekend was in yesterday’s qualifying (21ºC aprox) In FP2 it was below 20ºC Today’s race will be between 24-25ºC

To může hrát do karet McLarenu, Mercedesu naopak. A Astonu vyšší teploty taky vonět nebudou.

1 Like

ale AM netrpěl na zadní pneu s přehříváním tolik, jako Mercedes :thinking:

1 Like