Tretia vec je, ze sa bavime o jednej kvalifikacii…
No tak Kimi, proč ne! Možná to přece jenom bude mít trochu náboj. Škoda Charlese, i když asi by to stejně nestačilo. Lando asi v rámci možností, hlavně že jezdí…
To jo, ještě se toho může hodně změnit. Ale Max je vůbec na nastavení auta hodně citlivý, to jsme mohli vidět už dřív. Když se to pak podaří doladit, dokáže vytěžit víc než kdo jiný. Těžko ale bude po mistrovských sezónách motivovaný k boji o páté místo, stejně, jako dřív třeba Lewis nebo Seb…
Gratulujem podvodnikom s mrcedesu.
Ale Gasly zatím taky hezky, už by slušnou sezónu zase potřeboval a moc se to nečekalo.
Ty jsi vizionář, jak jsi to věděl? ![]()
Som rad za Antonelliho, tuto kvalifikaciu bol v kazdej casti evidentne najlepsi a v tomto smere si vyjazdil zasluzenu pole position. Sklamala konkurencia Mercedesu - najma Mclareny a Leclerc miestami vyzerali, ze by sa mohli zapojit do boja o pole position, ale strata bola v konecnom dosledku velmi velka a neohrozili ano trapiaceho sa Russella. Najma u Leclerca nechapem, co sa stalo, v Q1 a Q2 vyzeral ovela lepsie.
U Hamiltona som po Cine aj chcel napisat, ze by nemal byt prehnane euforicky a vyckat par pretekov, ale nechcel som byt kazic zabavy. No dnes to opat pripominalo skor minuly rok, aj ked strata na Leclerca v Q3 nebola na konci tak hrozna, ale to skor preto, lebo to Charles neposkladal.
Sklamanie samozrejme Red Bull a osobitne aj Max - nechat sa porazit timovym kolegom vzdy ukaze, ze nevytazil maximum a ked sa pred neho pichne aj Lindblad na Racing Bulls, je to este bolestivejsie. Hadam to bude lepsie aspon v pretekovom tempe. Lindblad sa mi inak velmi paci, na novacika su to posobive vykony. Hadam to udrzi.
Inak velmi slaby vykon aj Norris. Piastri mu kvalitne nalozil, ale tiez by bolo fajn, keby mal Mclaren bezproblemovy vikend. Takto je priame porovnanie celkom narocne, no nic to nemeni na tom, ze Lanod zatial neposobi ako uvolneny sampion, ktory sa vie postarat o rozdiel.
Kvaldy letos OK, ale co z toho, když v závodě vůz nestíhá. Prý je to gumožrout. Říkali v F1 TV.
Tak môžeme zodpovedne vyhodnotiť, že RedBull konečne má druhého pilota k Maxovi, ktorý sa mu môže vyrovnať. Ale asi nikto nečakal, že ich métou bude boj okolo 10. miesta.
Naši veľmi dobre. Ak takto pôjde sezóna, Kimi sa kľudne môže stať aj majstrom. George má určite viac skúseností a rozvahy, no zatiaľ je to úplne otvorené pre oboch a náš mladík podáva veľmi sľubné výkony.
Mclaren super, už jsme jen kousek na Mercedes a to na monopostu který je starý jak Jeruzalém, je to super výsledek. Po upgrade budem slavit.![]()
![]()
Podla mna je najvacsi problem v tom, ze ma Red Bull tolko problemov. Max kazdy vikend riesi skor to, aby vobec dosiel do ciela a potom tam nie je priestor na to, aby optimalizoval nastavenie auta a sustredil sa na maximalizaciu svojho vykonu. Red Bull ma 100 bodovy checklist a vyladenie nastavenie je tam niekde na mieste 92. Chcelo by to par cistych vikendov, to by podla mna celej veci dost pomohlo.
Inak nesuhlasim ani v jednom bode - Max podla mna nie je na nastavenie auta citlivy, naopak, je to velmi prisposobivy jazdec. Vykonnostne bol skoro vzdy schopny vytazit z auta maximum a to bezohladu na jeho specificke charakteristiky. Na rozdiel napriklad od takeho Vettela, ktory mal v tomto smere vacsie vykyvy.
A co sa tyka motivacie, tak podla mna je Max motivovany viac nez dost. Skor by pomohlo, keby mu v pretekoch auto nevypustilo dusu, to je v sucasnosti hlavna pricina jeho slabych vykonov.
To mám už od narození. Prostě vnuknutí jak to dopadne!![]()
To si nejsem jist, nový styl jizdy se uči všichni , nikdo to neumí dokonale , takhle to nejde řici .
Ohledně spolehlivosti auta si s Landem můžou podat ruce
. Ale však uvidíme.
2026 Qualifying H2Hs:
PIA 3-0 NOR
GAS 3-0 COL
ALO 3-0 STR
HAD 2-1 VER
ANT 2-1 RUS
LEC 2-1 HAM
LAW 2-1 LIN
BEA 2-1 OCO
SAI 2-1 ALB
BOR 2-1 HUL
PER 2-1 BOT
Hadjar porazil všetkých troch kolegov. Na “jasnú dvojku” to vôbec nie je zlé, opäť. Nakoniec ten RB nebude až taký zlý a radí sa hneď za tradičné F1 tímy? ![]()
Škoda toho Hulka. AUDI má celkom nádej na to byť 4-5 najrýchlejší tím už v tejto sezóne. Zázemie na to majú a predpokladám, že časom budú konkurenciou aj top trom tímom F1.
Audi příjemně překvapuje. Zatím jsou hezky potichu, jak se na nováčka sluší, ale o to více se věnují zlepšováním svého týmu.
Ten Aston musí vyladit továrnu. Nekorelujií jim data aero tunelu a simulátorem, no je toho vice. Všude něco. A Honda taky špatný. Tam neni zatim nic dobře.
Je velký rozdíl , když přišel Adrian Newey do Mclarenu Williamsu, kde továrny byly zcela funkční a on byl ta třešínka na dortu. Tady je AN třešinka, ale chybí ten dort.
Mercedes opäť klasické divadielko, ktoré mu už v Q1 a Q2 nežerie nikto okrem Eiseleho.
- Kimi - super, ale aj tak nechal na trati nejaký čas a top výkony to ešte nie sú, stále môže vďačiť primárne autu.

- Russell - uvidíme zajtra, či bolo niečo s autom alebo čo bolo vo veci. Dnes sa body ešte nerozdávali a P2 nie je žiadna tragédia.
- Piastri - P3 výsledok nad očakávania, snáď sa zajtra dostane na štart.

- Leclerc - škoda chyby v poslednom pokuse, ale asi by to nič nezmenilo, akurát by Lewis dostal viac desatín a bol by naspäť v realite.
- Norris - ťažko hodnotiť kvôli problémom v tréningoch.
- Hamilton - vyhovára sa na softvér a po tom, čo sme už videli v Číne, tak je to možné. Skrátka tieto pravidlá sú sra.čka.
Zvyšok len v skratke - Gasly solídny obklad Colapinta, Max prvá objektívna prehra s tímovým kolegom v Q snáď po dvoch rokoch, jeho trápenie ako aj trápenie celého tímu pokračuje (ale ako povedal Leclerc - súčasná F1 a tieto autá odmeňujú priemernosť namiesto jazdy na hrane), akurát Hadjarovi treba pogratulovať, snáď mu forma vydrží. A vyzdvihol by som ešte Bortoleta s Lindbladom. ![]()