LIVE: Kvalifikácia na VC Emilia Romagna | Magazín F1 - F1online.sk

Věřím tomu, že vidět to prostředí, absolutně prostoupené vášní pro značku i pro F1 jako takovou musí zapůsobit asi na každého. Je to legenda a není to tým jako každý jiný. Ale co dál? Pokud je ten tým prostě personálně podvyživený, ne snad počtem, ale kvalitou, tak je to průšvih. Snad nejhorší možnost je, že všichni pracují nejlíp jak můžou.

2 Likes

Piastri jazdi tak, aby vyhral titul, kym Norris posobi, ze sa ho snazi neprehrat.

Otazka je, ci sa bude Piastrimu darit podavat taketo vykony aj vtedy, ked sa ocakavania presunu na neho.

Vůbec si nejsem jistý, že jim ta výsledková bída v F1 nějak zásadně vadí.

Snad aspoň někomu a aspoň trochu… Třeba piloti nevypadají bůhvíjak happy.

:grinning: znáš můj názor na důležitost pilotů.

Jen trochu odbočím.
BYD staví v Číně výrobní závod o rozloze kolem 150 km2.
Myslím, že by automobilky měly mít jiné myšlenky než na investice do F1.
Docela dost jich tu totiž za 10-20 let nebude.

Já se s Tebou přece nehádám o důležitosti pilotů, jenom jsem napsala, že mi nepřipadají spokojení. To můžou být i jako nedůležití…
Osud automobilek za 10-20 let je myslím jenom jedna z věcí, která nás může pálit. Pokud se ovšem chceme zabývat věcmi, které nemůžeme změnit. Tuhle jsi nám to rozmlouval a dala jsem na Tebe, v klidu si počkám :slight_smile: .

Dobře děláš, já si taky klidně koupím čínské elektrické auto až přijde čas.

Mimochodem v pondělí si jedu pro elektrickou motorku :smile:.
Dám foto, dokud bude ještě bez šrámů.

1 Like

Já mám čínský notebook. :wink: A taky na elektřinu. :slightly_smiling_face:

Fred ma cas do 2026. Ked bude 26 taky ako teraz tak do 27 uz asi nenastupi ako sef Ferrari.

U Ferrari je bych rekl jedno kdo je vede, kdyz vysledek je plus minus stejny, neni dulezite zvitezit, ale zucastnit se mozna nove heslo, ale i docela nedavno to bylo mnohem lepsi, piloty maji spickove.

U Ferrari sú dôležité čísla a tie sú super.

Max aj George ozaj vytlačili čo sa dalo z tejto Q, zase raz… Super výkon od obidvoch, myslím,že viac tam už nebolo. Zajtra by si zaslúžili pódium všetci traja z top 3, takže ja nechcem žiadne nehody, ale férovo bojovať ( aj keď boj s Mclarenom je dosť náročná snaha)

Norris nedoručil, zase raz. ( Myslím,že moje dlhoročné slová, ako je Russell lepší pilot, táto sezóna potvrdzuje krásne ). Ten chlapec robí zbytočne chyby, nedostane to z toho auta a nie je to len tým,že mu úplne nesedí. Nezvláda ani tlak a myslím,že v McLarene bude čoskoro o 1 pre túto sezónu rozhodnuté …a bude to úplne fér ak to urobia…

Piastri si to ide s prstom v riti, zase raz. Presne takto jazdí MS v najrýchlejšiom aute. Klobúk dole v takom mladom veku, po pár sezónach Oscar ide ako stroj. Zatiaľ na neho síce nikto netlačí, ale do tých situácii sa dostáva práve on, tým že robí všetko dobre.

Franco to kvalitne rozstrelil ( neznášam auto v bariére v tejto zatáčke a Yuki nám našťastie ukázal, ako odvtedy pokročila bezpečnosť …vyšiel z toho zdravý a po svojich= pôsobilo to hrozne.

Haas tiež tragédia. Veľmi nekonzistentné auto, ale tak apsoň keď ho majú tak ti dvaja ťahajú maximum, občas sa to ale správa ako dnes a nedá sa.

Pekný výkon aj od Bortoleta, často sa tu na neho zabúda, lebo zažiariť v tom čo riadi, je ozaj ťažké …a P14 je veľmi pekný výsledok.

Lawson bussines as usuall= nič. Hadjar ho zase naložil a podal ďalší krásny výkon, skvelé od neho…prekvapuje ma najmä mentálne.

Gasly ukazuje,že je extrémne podceňovaný jazdec lebo to čo tiež ťahá z Alpinu je super. Zaslúžil by si aspoň miesto dobrej 2.

Astonu sa čo porobilo? Žeby im Imola takto sadla? Nemyslím,že by priniesli nejaký extra upgrade.

Williams :ok_hand:t3::muscle:t2: suverénne 4 najrýchlejší tím momentálne v rukách 2 skvelých, skúsených a konzistetných jazdcov. Parádna robota od oboch. Carlos nakladá už najnovšie oba Ferrrari vo Williamse, hrozne sa musí baviť. To auto reálne po X rokoch vyzerá reálne dobre na tej trati, veľmi ma tešia…

A tá Talianska tragédia 11-13? To nie je utrpenie Tifosi dostatočné? Alebo prečo ? Lebo ak ich boh za niečo trestá, nevyzeralo by to inak. To červené už neprekvapuje.

No ale tentoraz si bohužiaľ Kimi vybral slabšiu Q. Veľká škoda toho práve tu, ale nedá sa nič robiť…snáď niečo získa zajtra, ale bude to mať veľmi ťažké na Imole sa moc neprebieha. Čakala som ,že toto mu sadne, pozná to tu ako vlastnú dlaň a je to asi na dlho posledná GP v Imole… Ale tu vidieť ako nováčikovi stačí jeden update a rozbije mu zase sebavedomie. Zase sa učí, lebo auto reaguje inak. Plus mam pocit, že mu toho tento víkend naložili privela, dali sa stiahnuť hypom celý Mercedes, čo neviem či bolo dobré. Škoda toho, že nepostúpil do Q3, takto má mizivé šance na pekný výsledok doma, ak sa nič nedeje, čo sa samozrejme môže.

1 Like

No jo, ale… Ferrari je momentálně za RB, kterému zatím boduje až na 6 bodů jeden jezdec. Abych byla spravedlivá, bez diskvalifikace z Číny by byli kousek před RB třetí - za Mercedesem, kterému se pořád ještě zajíždí mladý Kimi. Při dvou zkušených kvalitních jezdcích, mezi kterými není nijak výrazný bodový rozdíl, je to děs.

2 Likes

Dostat se pred Red Bull aspon v tymech je povinnost.

Ked Je nakoniec šťastie,že ťa vykopli z Ferrari do Williamsu.

Pár rokov dozadu nereálna vec = presne sa ukazuje ako dôležité je vedenie tímu.

Souhlasím de facto se vším, ad Aston, přepracovali bočnice plus několik dalších změn, např. difuzor, takže marginální změny to nejsou. Zda jim pouze sedly podmínky nebo se jim změny vydařily, uvidíme. Čili tady bych připustil i úspěch aktuálního “redesignu”.

K Sainzovi: stále se dá s Ferrari odjet víc než s Williamsem, trápící se Hamilton tady není úplné měřítko. Ale je fajn, že Williams není taková katastrofa.

No, nevim jestli bych to zrovna porovnával s BYD.
Lenovo je asi tolik čínské jako třeba Volvo.

Ale dobrá připomínka že Lenovo je IBM.
Pamatuji ještě doby, když IBM byla nejrespektovanější technologickou firmou světa.

2 Likes

Je to Lenovo Yoga. :wink:

Že kdysi dávno to bylo IBM, to vím. Ale notebook se už znovu vynalézt nedá, takže takhle.

1 Like

Tak to se omlouvám, dočetl jsem se , že řada Yoga je už plně produktem Lenovo.
IBM je řada ThinkPad…
Měl jsi pravdu, máš plně čínský notebook.

1 Like

Díky. :wink: Je dobré jít s dobou. :wink: Ale popisky na klávesách jsou české. :slightly_smiling_face:

1 Like