Nad FIA opravdu zůstává rozum stát.
Tak je to takhle napsaný a daný, takže v pořádku. Přijde mi to fajn.
V 2021 se dávali poloviční body za 1 kolo. To byl skandál.
Raději bych bral tu trapárnu poloviny bodu. Takhle dělají ze závodů šaškárnu. To už rovnou můžou bodování losovat.
Posledně když se ve SPA jela šestihodinovka, možná osmihodinovka, tak se kvůli počasí dlouho stálo. Nakonec se o prostoje závod prodloužil.
Proč losovat? Však je to dané. Přijde mi to fajn.
Ferdo ale WEC sa dá tankovať všetko. Však tým rozhodnutím aj zarezali pár tímov. Ale to je jedno. Vo WEC sa dá tankovať atd, to v F1 není možné. Všetko je vypočítané na kolá presne. Nemôžeš predĺžiť závod a hlavne už išla noc a to nejde takto robíť.
Jenže takhle to teprve začíná. Protože má FIA komisařů jak mladých myší, tak vymyslí podbody za hezké počasí a plusové za sluníčko.
Prostě FIA se jednou přemírou pravidel zadusí.
Jenže WEC se kvůli platícím divákům rozhodla správně. Nejdůležitější jsou přece diváci, bez nich by žádný sport neexistoval.
Když jsem ráno psal, že jsou lidi chudáci, tak jsi psal, že jim to nevadí, protože tam s tím už na SPA jdou.
Diváci věděli, že bude pršet a přesto do toho nepohodlí šli.
Podobně by se měla zachovat i FIA včetně týmů.
Ono totiž divákům nikdo nevrátí třeba 30% vstupného, protože přesně o takovou část viděli méně závodění.
Musí letět do Bahrainu. Určitě to bude levnější a uvidí závody celé.
Do beduínska by mě nedostali ani kdybych se spletl.
Aha… 26.2.-28.2. testy v Bahrajnu… a pak až 14.3. Austrálie závod.
Ono paradoxne tie vacsie kridla budu dobre pre tych ktori sa budu predierat dopredu, ale nie pre tych co pojdu bez DRS, mozno aj preto Verstappen menil kridlo naspat… Budu lietat v druhom sektore a zaroven tak nedrat gumy a na rovinke sa kridlo otvori a je jedno aka je ta vrchna lista velka… Dalsia vec je ze Mclaren a Redbull tu vyzeraju byt strasne silni bez ohladu na kridlo, ja cakam prvu stvorku zlozenu z Mclarenov a Redbullov pokial sa nic netradicne nestane, aj ked vlastne v podani Pereza je vypadnutie skor tradicne a strategicke chyby Mclarenu su tiez viac tradicne ako netradicne
Vzhladom na startovacie pozicie sa to bude asi zajtra poriadne miesat…
Polovina března je pro první závod ideální. Testů by ale mohlo být i více. Vlastně nejsou potřeba, když se žádné pravidla nemění. Rovnou by se mohlo začít závoděním.
Ale zase, když nebudou mít DRS, tak jim budou ostatní v S1,S3 ujíždět.
McL má myslím lepší výběr pneu. Ale předjíždění by ze začátku měla být pro RB formalita.
Jejich straight line speed + efektivita drs je nejlepší. Možná to někde zase vysypou v souboji.
Presne ved preto pisem ze sa to bude zaujimavo miesat… Trosku sa bojim aby to Perez nedal v prvej zakrute premotivovane do Leclerca ako to on zvykne ze teraz alebo nikdy ked ss mu po dlhhej dobe zadari a neznicil/neznudnil nam preteky…
ren je mŕtvy už teraz a budú tam asi nejaké súdy ohľadom engine rF2.
I racing je najjazdenejší, je to super biznis model , ale fyzikálne zaostáva. Je niečo nad rF1.
tytrubka bodka /watch?v=OIKjGsE5aK8
Tohle bylo… big
Jj. Kimi se nám otrkal a dal se pořádně do práce.