Áno, ale tak zase narovinu - o faktoch toho veľa zaujímavého nenakecáme a emócií je tu niekedy asi až priveľa.
Že je Charles veľmi talentovaný súhlasím, ale tá nevyrovnanosť môže byť takisto “inherentná”. Totižto to môže ísť oba smermi - vo Ferrari je veľký tlak, ale či by ho do iného tímu tak rýchlo a tak jednoznačne zobrali k hviezde ako Vettel? Ale inak za mňa, ja by som aj Charlesa rád videl v inom tíme, napr. ten Mercedes by mu mohol dobre padnúť.
Súhlas, ale myslím, že psychicky ešte väčšiu rolu hralo že už bol majster. Jednoducho jarmo spadlo a hlavne tie 3 ešte dobré roky 2010-2012 jazdil s veľkým prehľadom, aj preto tie solídne body voči Lewisovi. Doslova na mňa z neho sršalo, že “získal som v kariére asi maximum v čo som dúfal, už je to určite úspech, tak si to poďme užiť” - na rozdiel trebárs od VET, HAM, ALO ktorých by ani 5 titulov takto neuspokojilo (veď Lewisa ani 7)
Chápem, že si to napísal s nadhľadom, čo cením. Ale zase aj tak som to nemyslel nejako v zlom. Skôr ma to prekvapuje, že taký jazdec bol Tvoj obľúbenec a napriek tomu holduješ inak relatívne dosť tvrdému jazyku, ktorý je ale pre porovnanie jazdcov v F1 dosť častý.
Lebo naozaj si Jarna pamätám ako veľmi rýchleho, veď tie jeho Q boli často excelentné. Ale vyrovnanosť jednoducho nebola a preto to ťažko porovnať so 4-násobným či 7-násobným.
Neviem veru čo by si o Georgeovi napísal, keby takto prehrával s niekým ako Jarno (úplný ekvivalent v terajšej F1 myslím nemá).
Ale aj tam to bolo, že plne som si niekedy okolo roku 2000/2001 vedel predstaviť Jarna ako budúceho majstra sveta. No ale potom kocky zapadli a ukázalo sa, že vie jazdiť veľmi dobre (prvá polovica 2004 aj 2005), ale na majstra to asi nebude.
Na druhej strane, to ako zdolal v H1 2004 Fernanda bolo plne zaslúžené! Šak ma preto to spomínam, dúfal som, že Fernando sa vzchopí a nie preto, že by to bola hanba, ale preto že Jarno nebol orezávatko. Hocako to tiež vtedajší diskutéri videli všeljako.