LIVE: Kvalifikácia na VC Belgicka | Magazín F1 - F1online.sk

Ano, fandit Russellovi a Alonsovi je momentalne celkom mrzuta kombinacia. Tak trochu opak Verstappena a McLarenu.

Ale posledne vikendy zvykol byt Russell v nedelu podstatne lepsi nez v sobotu, cize este nemusi skoncit tak zle.

Ano, skoda len, ze to vychadza skor v sobotu ako v nedelu.

No je to traktor nemôžeme sa klamať ako MERC po BRA minulí rok. Aj keď náhodou sa niečo podarí je to náhoda.

No Mekies odšiel zatiaľ iba v Q musíme to potvrdiť v R.

Ozaj ja som si nevšimol kde je Aston?

Myslim si, ze v pretekoch budu mat problem udrzat za sebou McLareny a Hamiltona, ak mame brat do uvahy vykony z poslednych vikendov. Verstappen a Perez okolo nich celkom urcite preletia.

9 a 10. 151515151515151515151

Ono nie je tak tazke byt v nedelu lepsi, ked v kvalifikacii skoncis vyrazne pod realnymi moznostami auta. Problemom zlej kvalifikacie je to, ze to potom v nedelu je uz len o minimalizacii skod, ak sa teda v zavode nestanie nieco vyrazne nepredvidatelne. Pekny vykon v nedelu ako napriklad v Madarsku je celkom slaba naplast, ak to v konecnom dosledku staci len na nejake sieste miesto. Nehovoriac o tom, ze Mclaren a Ferrari tu od Mercedesu vyzeraju lepsie, tak by som sa moc nespoliehal na to, ze sa Russell o tolko posunie vpred. O to viac, ked zvolil vacsie zadne kridlo, takze rychlost na rovinkach nebude oslniva.

To neříkám, RB je hlavně zavodech jinde, ale nazývat Ferrari traktorem…to asi ne. :man_shrugging:

1 Like

Co ale předvádí Renault tým :man_facepalming:
Ti to dopracovali.

Ty mi chceš povedať, že to auto je niečo iné ako traktor?

Jojo, je to formule. :smiley: Pravda že na McL bych si v zavodě nakonec asi taky vsadil více, ale tak uvidíme hlavně v neděli no…
Vzpomeň si na 2020, tam bylo dno Ferari, hned ti bude lepe. :eyes:

Fanusikovia Ferrari zo seba celkom radi robia obete, ale realne obete su fanusikovia Alpinu. To musi byt cista bolest im fandit. Najma tento rok.

Nastastie sa Alpine svojimi vykonmi podla mna uz postaral o to, ze mu nezostali ziadni fanusikovia.

2 Likes

Čo sa Russella týka, myslím, že to teraz máš trochu ako Eisele čo tam spomínal to jeho riskovanie so slickmi (evidentne si pamätá ako mu nevyšla minulý rok tá Kanada, ale zase teraz mu vyšiel šprint v Rakúsku, takže skôr 50:50). Ty asi teraz narážaš na Maďarsko a možno Španielsko. Ešte Kanada teoreticky keby to tam nerozbil.

Ale zase napr. v Silverstone bol presvedčivejší v Q, aj keď ani preteky neboli zlé.

Problém je skôr, že toto je jasná prehra a hoci tam asi budú asi aj objektívnejšie dôvody na 7 desatín, sotva ich akokoľvek ospravedlnia. Na rozdiel trebárs od Maďarska. Holt zase skôr negatívny krížik.
Ale je to vlastne prvá takáto nakladačka v Q (tu zase kolega Max is faster asi tiež trochu čerpá skôr z generalizovaného vnemu) - čo je v tejto fáze skôr horšia správa.
Georgovi sa tie near-miss skrátka kopia a myslím, že už sa prejavuje aj psychicky. Je to zbytočne prešpekulované.

A Fernando - v zásade výborný výkon, ako čisto jazdecky možno len chváliť.
Ale to je zase to, začiatok roka bola pekná rozprávka, ale teraz je to zase to “majstrovským výkonom na 7. miesto” (tu 9., ale chápeme sa) - toho sme už za posl. 10 rokov videli viac ako dosť. Ale keď ho to baví.

1 Like

A co má dělat? Měl skončit po Kanadě a 6 podiích?

1 Like

Neviem, podla mna su Russellove vykony jednoducho sklamanie. Hamilton ho ma od Baku vykonnostne jasne pod kontrolou. Od mladeho jazdca o ktorom sa tu rozpravalo ako o majstrovskom talente by som ocakaval viac. Hamilton, pri vsetkej ucte k nemu, uz tiez nie je najmladsi a o jeho motivacii v sucasnom aute Mercedesu sa tiez da polemizovat. Leclerc bol v podobnej situacii vo Ferrari s Vettelom, vynikol ovela viac a ujal sa ako jasny lider. A to predtym nemal tri roky ucenia vo Williamse. Na to sa tiez casto a rado zabuda. Russell uz davno nie je mlady novacik, ale je v F1 uz piaty rok a mal by byt na vrchole.

6 Likes

Osobně si taky myslím, že jakkoli je Russell dobrý, to něco “navíc” mu chybí. Ta přídavná porce v podobě “zabijácké dravosti”, kterou má Hamilton, kterou měl v minulosti Vettel, v které exceluje Vestappen a má ji i Leclerc nebo Alonso. V “young generation” sestavě “Verstappen, Leclerc, Norris a Russell” bych proto Russella zařadil na číslo 4. Neberu mu řadu předností, ale neukázal mi ještě ten v dobrém slova smyslu “vražedný tah na branku”. Tady má blíže k Sainzovi, byť si myslím, že je lepší než Sainz.

Ale rád se nechám vyvést z omylu.

8 Likes

Leclerc to zajtra roztoci.