LIVE: Kvalifikácia na VC Bahrajnu | Magazín F1 - F1online.sk

Bretnix ještě nerozdýchal jak Vettel nekonkurenceschopně skončil a nikdo ho nechce? :face_with_hand_over_mouth:

3 Likes

Vettel dostal výprask hned od Ricciho, pak i od Leclerca. Kdy takovej výprask měl dostat Alo, kterej měl vedle sebe Hama, JB nebo Kimiho?

3 Likes

Ja som nedavno videl velmi zaujimavu statistiku, ze Mikaela Shiffrin nikdy nevyhrala preteky z horsieho ako stvrteho miesta po prvom kole. V jej pripade ale hlavnou pricinou bolo, ze skoro nikdy nebola na horsom ako stvrtom mieste po prvom kole. Posobive.

5 Likes

to je japonská panda a jak jsem už psal, to livery RB z Japonska se mi líbilo fakt hodně. Měli si to nechat.

1 Like

Williams chce od FIA odpovědi na bizarní opožděné vymazání času na kolo, které vedlo k předčasnému vyřazení Albona z BahrainGP kvalifikace:

… nedivím se :smile:

1 Like

Ja celkom nerozumiem, preco sa nemoze Alonsove majstrovstvo vychvalit bez toho, aby sa zaroven musel zhodit Vettel a vice versa.

3 Likes

jj, ale to bretnix nepochopí. je to to neuvěřitelné, souhlasím

3 Likes

A víš proč je tak dobrá? Nebo proč má takovou statistiku? :relieved:

1 Like

Tak Vettel sice nevyhrál z horšího než třetího místa na gridu, ale byl například druhý z posledního místa na gridu. Je to statistika, která nic nedokazuje.

2 Likes

Holt se ten Vettel uměl dobře kvalifikovat.

Myslím, že je zbytečné vést při o to, kolikrát někdo zbabral nebo nezbabral Q, případně byl penalizován. Když se Vettel v roce 2011 ve Spa po velmi brzkém prvním pitstopu (Red Bull tehdy jezdil s velmi agresivním náklonem kol = rychle sjeté gumy) ocitl v provozu, bleskově se prokousal zpátky na P1, stíhací jízdu zvládl opakovaně, i v Abú Zabí 2012, takže opozice si tady pomáhá marnými argumenty. Startovat ve Spa 2011 dejme tomu ze zadních pozic kvůli pentli, s největší pravděpodobností by ten závod býval vyhrál taky (a nejen ten).

1 Like

2011 a 2012? A příklady, kdy Vettel neměl nejrychlejší monopost?:grinning:

2 Likes

Ono vitazstva z horsieho ako tretieho miesta ani v F1 nie su prilis caste. Aj taky Alonso ich mal “len” 5 (2x 4, 1x5, 1x6 a 1x15) resp. styri, ak odratas Singapur 2008. Podobne ako v lyzovani u Shiffrin je to do velkej miery sposobene tym, ze ked jazdec ma formu na to, aby zvitazil z horsieho ako stvrteho miesta na starte, tak sa velmi casto kvalifikuje uplne vpredu.

1 Like

Já nerozumím, proč se tu začalo kopat do Alonsa dneska, za to, že skončil 13 a Strollovi dal 0.8s

2 Likes

:smile:

… nebo chceš porovnání se společným Kimim? :face_with_hand_over_mouth: Pohádky Bretnix, pohádky. Dnes už to víme :wink: Hlavně na to nereaguj, data nepustěj.

4 Likes

Ale tak byl to přece trochu bonmot, resp. nadsázka. Samozřejmě v poukazu na nesrovnatelnost různých ér máš pravdu. :wink:

No dobře, ale lyžování není ovlivněno technikou ani zdaleka tolik co F1. Snad mi nechceš říct že Shiffrinová je něco podobného jako Vettel. To bych nechapl zase já. :smiley:

2 Likes

Kombinacia neskutocnej techniky a velkej vitaznej mentality povedal by som. A neuveritelnej konzistencie.

Ale je to zaujimavy kontrast k muzom, tam sa dvaja najlepsi slalomari poslednej ery (Hirscher a Kristoffersen), ze zvykli mat slabsie druhe kola a casto dokazali vyhrat zozadu, najma druhy menovany.

Já jsem někde četl, že jí prý máma učila žonglovat na jednokolce a že z toho má prý takovou stabilitu. :innocent:

2 Likes

Ve Valencii 2012 mimochodem Vettel odstupoval pro poruchu z P1, bez toho by tam FA nevyhrál, protože SV byl v tom závodě suverénně nejrychlejší. Nemluvě o velmi příhodném a fakticky přehnaném SC, které významně pomohlo Alonsovi stáhnout ztrátu na přední pozice, kterou by jinak svými silami nestáhl.

1 Like

Vobec nie, Vettela na slalomarskej trati v Schladmingu si radsej nechcem predstavit o nic viac, nez Shiffrin za volantom Red Bullu v Spa.

1 Like