LIVE: Kvalifikácia na VC Austrálie 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

:sweat_smile: odborník Triper, alias airobot no. :man_facepalming:
Pěkný double McL

2 Likes

Posunuté štarty až na štarte kvôli počasiu, teraz chcú hádam prvý krát posúvať, že tým o tom bude vedieť dopredu.

To je umění se někomu vysmívat, když tu několikrát napsal takový nesmysl :smiley:

2 Likes

A čo tým vlastne chceš povedať?

Nechal som si to cez AI vysvetliť. Údajne teraz podľa pravidiel to je takto:

• 4h môžeš odkladať štart (Napr. odklad 3h 30min, tak stále sa ide full distance)
  • akonáhle prejde zavádzacie kolo, začína sa rátať 2h času závodu
  • môže sa dodatočne skrátiť, napríklad na základe nedostatočného svetla (4h odklad v AUS, znamená štart v 19:00 a v AUS zapadá slnko teraz 19:38, takže si myslím, že by skrátili závod na 30 min.

Je to v reguliach ako článok 5 a odstavec 3 až 6

1 Like

Já bych si tipl, že dnešní přísavný efekt působí jako vysavač a vycucnutou vodu pak vypouští za vůz v podobě mlžného oparu.
Voda za pneumatikami dělala z proudu vody takový vodní kotouč, ale dnes je za celým vozem mlžná stěna přes kterou pak není vidět.
Procentuálně máš možná pravdu, ale největší problém je ta jemná mlha.

Nejde vyriešiť aj preto v 2026 budú zase ploché podlahy

To si nie som isty, mne sa zda ze aj take bolo.
Ale ci to posunu teraz alebo rano, dovtedy nic nemozu menit a podmienky su rovnake pre vsetkych.
Ci mas pocit, ze Ferrari vsadilo uz do Q na silny dazd a doplatia na to?

Opravdu neříkám, že piloti mají závodit v každém extrému, ale jsou situace, kdy si zjevně troufnou, a přesto převáží úzkostlivost ředitelství závodu. A otázka zní, zda se neposouváme na škále úzkostlivosti až do bodu, který je zbytečně ustrašený. Na něco takového se naráželo loni v Brazílii, kde se odkládala závodní kvalifikace na následující den. Kritizoval to například i Hamilton.

“You should have sent us out,” the seven-times world champion chided the Liberty Media chief. “It’s ridiculous, we should go out. I want to go out. If you give us better wet tyres and [tyre] blankets, we’ll be able to run in this.”

Chápu ohledy na bezpečnost, článek, z kterého pochází citace, Hamiltonovi oponuje ve prospěch odkladu, který ředitelství udělalo, ale pokud se opět zvažuje posun, nyní startu závodu, a to už s denním předstihem, alespoň podle @Nordotor, pak se začíná vyvíjet a ustavovat nová praxe: déšť = rostoucí pravděpodobnost odkladu akce. Pokud se bude na delší škále situace vyvíjet směrem k takovým opatřením, nevyhnutelně to povede ke kritice: za a) za strany pilotů (tam, kde budou toho názoru, že by dokázali závodit), za b) diváků, hlavně na tribunách (koupí si drahé lístky a možná nedostanou žádnou protihodnotu). Někdy se to stane, že to nejde (vyšší moc), ale má otázka směřuje k tomu, zda se nezačíná vyvíjet trend, kdy jeden precedent bude zakládat systematickou praxi. Zvažovat na základě 24hodinové předpovědi oficiální odklad závodu, navíc vyhlášený s předstihem, mi totiž přijde přehnané. Reagoval bych až na aktuální stav, když už. (Ale možná je to jenom malá kachna a nikdo nic takového nezvažuje.)

1 Like

Ve skutečnosti tu vodu kterou vytlačí pneumatiky s sebou vezme tlaková níže za autem od difuzoru a křídla a zvedne ji vysoko.

Ano plochá podlaha je jediné správné řešení. A nejen kvůli vody. Mám na mysli zbytečné zvyšování přítlaku, když jsou vozy samy o sobě moc těžké.

To je tak, když je někdo egoistickej narcis. :smiley:

2 Likes

Píšeš to správně, ale nepočítáš s kreativitou ředitele závodu jako byl Masi, který nechal zastavit hodiny a tím už přerušený závod přerušil úplně dočista, že se 2 hodiny přestaly počítat… Já o tom něco vím, však jsem tam mokla a mrzla :smile: !

Máš pravdu, ale ground effect tomu ještě pomáhá. Podlahy pod vozy jsou taky moc široké. Ulámat je a hned bude líp.
Musím letět, tak až večer. :wave:

Je docela velká změna…
Děšť by ani neměl být problém.
Horší je ten vítr.

image

2 Likes

Inak Helmut si plánuje po odchode otvoriť stávkovú kanceláriu?
image

1 Like

Ten vietor inak viacero spomínalo, že bude omnoho väčší prúser a autá náchylné na stabilitu budú mimo

Ale zase je ta trať celkem krytá okolím.

1 Like

Akože je to mestská trať, ale viem si predstaviť sektor 3 nemá moc stromov a tie bariéry vedia vytvoriť nepríjemné víry a náhodné nárazy.

Helmutovi tieto stávky na Maxa väčšinou idú. Jediný kto ho dokáže poraziť v stávkach je sám Max. :sweat_smile:

Už vieme kde sa Gábor Borároš inšpiroval v tých stávkach na seba. :joy: