LIVE: Kvalifikácia na VC Austrálie 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Posúvať sa môže iba neskôr, keďže sú tam support series.

Samozřejmě mám na mysli zdravý střed - nikdo nevolá po závodění v úplném extrému, ale jsme v éře, kdy trochu zaprší a ve hře jsou červené vlajky nebo odložení startu.

@Unleash_the_lion, OK, ale pouze vypichuji skutečnost, že prakticky začne pršet a vzniká otázka regulérnosti závodu. Když to dovedu do extrému, kalendář by se měl omezit pouze na země, v kterých prakticky neprší.

F2, F3 a super cars

Spa 2021 odjazdil Russell na vode akurát tak jedno výborné Q kolo. Tam sa ani nepretekalo.

Ked som pisal, ze aj BRA posuvali a prerusovali si napisal:

Tak sa v tom stracam, ale zistime :slight_smile:

Posúvať sa môže akokoľvek a support series sa môžu zrušiť, priorita je vždy F1. Spomínaná Brazília 24 sa neposúvala náhodou skôr buď Q alebo GP?

Kolik je času na závod? 3h?

1 Like

Ja to chápem takto:

• Dopredu = neskôr (v tom význame ako to píše Nord). Dopredu v čase. :slight_smile:

To fakticky nesedi. V dazdi sa aj v dnesnej dobe preteka absolutne normalne. Kedy sa zrusili preteky preto, ze len “trochu zaprsalo”?

1 Like

Preco presne by nemal byt Norris dobry na vode?

Len dnes už auta nedovoľujú v takom daždi pretekať …

dozrálo to jako mléko

5 Likes

Obrat “úplné zrušení závodu” jsem nepoužil. :slightly_smiling_face: Narážím na to, že scénář “prší” je v posledních letech mimořádně únavný, protože se rovná neustálému zvažování, jestli ještě jet, případně už jet, dále čekat, přerušit… That´s all.

Taký adept na Majstra sveta Norris to poslal do štrku

Súťažíme ?

Více než 80% aerosolu vody je způsobeno pneumatikami.
Ground effect na to má marginální vliv.

Pirelli to už má za úkol vyřešit léta, ale nemá to při dnešní styčné ploše řešení. Proto se pořád vymýšlejí nějaké verze blatníků.

1 Like

Pokiaľ už teraz chcú posunúť štart na neskôr, tak by mali otvoriť PARC FERMÉ. Uvažuje sa iba o posune štartu na neskôr. F2 a F3 sa môže rušiť, ale je to nepopulárne lebo sponzory. BRA 24 sa Q jazdila ráno, lebo sobotu sa nestihla.

To menili po Spa ne? Nejako je že pokiaľ sa do 1,5 hodiny od štartu nezačne začne sa odrátavať ten limit 3h

Proč by se měla otevřít parc fermé?

Myslim, ze posunute starty sme tu uz viac krat mali, zas vedu by som z toho nerobil…

Ale samozrejme, ak v originalnom case to bude dostatocne bezpecne, nech sa ide vtedy.

Pozri si Brazíliu 24 napríklad. A to mal najrýchlejší monopost a tuším aj štartoval z PP.