Hore máš vyjadrenie Nordáka na môj post kde som napísal
A on na to odpísal
Hore máš vyjadrenie Nordáka na môj post kde som napísal
A on na to odpísal
Myslíš si, že celá strata spočíva vo väčšom zadnom krídle a nastavení na dážď ? Sú minimálne pol sekundy za McLarenom aj pri ideálnom nastavení a dokonale to dokresľuje beznádejne posledný Haas, o ktorom si všetci mysleli, že blafujú a pritom ukazovali plný potenciál. U mňa prevláda obrovské sklamanie čo sa týchto dvoch stajní týka.
Treti krat sa pytam, preco to neplatilo u Ferrari oproti Alpine a ich vlastnej suchej rychlosti.
A hlavne, dokola ignorujetw realitu ako to cele zacalo tvojou reakciou na Kiks a prepac, melete odveci.
Ked si myslite, ze pre naskok za sucha v Q v zavode tim nema co pos.rat. zite si v tom, uz ma to nebavi…
Však Alpine zarobil na SC? Doslova som si teraz pozeral ten závod znova. Bola mokrá Q, dnes bola suchá úplne rozdiel a v R sa to nehýbalo.
Ferrari neobulo na hlavné kolo čerstvé softy, zdvihli včera podlahu, majú úplne prekopanú mechaniku auta čo chce čas na pochopenie. Sám Toto a Stella povedali, že Ferrari je reálne možno dve tri desatinny za McL a na úrovni RB/MERC. Po prvom kole Q3 boli skoro všetci na isto, okrem McL ktorý urobil chyby. Reálne tam rozhodlo neobutie nových softov. A Charles to druhé kolo ani neodjazdil na starých urobil OUTLAP a hneď zamieril do boxu. Takže v Q3 odjazdil 1 merané kolo. Reálne si myslíš, že Ferrari stráca pol sekundy? A v RP sú na tom zrazu dosť podobne ako McL a zbytok?
Vyjadrenie nordaka na teba je uvod a podstata debaty?
Je fakt tak tazke uznat, ze to co, a ako to napisal, tak nie je?
On nepisal o posr.ati zavodu McLarenom a ze pre naskok nemaju co posrat?
To ides popierat a tvrdit, ze nie je co posrat a hladat dokola obkecy?
Inak v prvom vyjadrení tímu sa hovorilo, že poškodenie podlahy nespôsobila chyba pilota, a že to bolo spôsobené neustálim trením. Ale Kimi to vzal plne na seba, že to urobil on,že on to cítil hneď ako prešiel tu zákrutu, hoci to ešte nemal reportované z boxov.
Takisto ako povedal, že problém nebola žltá guma a to rozhodnutie bolo správne a urobili ho ako tím.
Že problém bol asi nedať ešte jedno kolo na žltej lebo bola rýchlejšia v 2 kole, a nemať referenčné kolo skôr ako šli pre cervenú, ale že to bolo ich rozhodnutie a bohužiaľ nevyšlo.
18 ročný chlapc dokáže dať kompletne profi odpoveď, za nič sa neschovať.
Ja si stále myslím, že to bola chyba, stále si myslím,že to auto príliš posadili nízko a to rozhodnutie bolo zle u nováčika lebo, že inak by to poškodenie asi nebolo tak veľké ak vôbec, ak by nešiel tak nízko ako bol.
Ale je to veľmi sympatické, ako k tomu pristúpil.
To sme tu nevidali na tejto strane garáže minulý rok
Tak rozhodne takýto prístup je správny viz. Charles. Proste zobrať v ten moment chybu na seba je jednoduchšie pre tím aj keď na jazdcovom PR to nepridá voči fanúšikom, tak tímu to pomôže. A tiež si myslím, že MERC to prehnal a Kimi rád jazdí obrubníky, takže sa to spojilo.
Neviem o čom teraz sa snažíš ale jediný kto robí obkecy si ty.
Napísal si text v ktorom som na teba reagoval, že si to pochopil zle lebo celá podstata debaty zo začiatku "tzn. niečo napísala Kiks a Nordák na to reagoval bola v zmysle že:
Na čo mi Nordák zareagoval, že mám pravdu a jeho reakcia na Kiks bola presne v tomto zmysle.
To máš čierne na bielom napísané ako bola myslená Nordáková reakcia na Kiks. Jasnejšie to už nedostaneš.
Boze nordak, mam ta rad, ale toto je usmevne…
Pamatam sa ze dokonca ty sam si vtedy pisal, ze to Ferrari tak na vode nesedi (neviem ci charakteristikou alebo nastavenim), ze maju horsie tempo ako na suchu a nie je to jazdcami…
Takže nejvíce prodělal Ocon.
Skutočné RP si ešte nevidel a očividne budeš veľmi sklamaný z toho čo uvidíš ak nie zajtra kvôli dažďu tak o týždeň. Tie vaše tabuľky čo si tu posielate, kde relevancia vstupných dát je mizivá ti dávajú falošnú nádej, že zrazu v RP ožijú ale v realite sú tam kde ich vidíš
Nesedela im Q. Ferrari v 2024 nevedelo zahriať pneu a Ferrari je obecne horšie na vode historicky. McL je historicky silný na vode a keď je chladno.
Ja tu obkecy pri oponovani k teme ze argumentovat rychlostou v suchej Q sa neda tvrdit, ze McLaren nema co pokazit, nepisem.
A na nordaka som ani nereagoval utocne, cisto vesne. Ty tu riesis moju kyslost, dodavas dalsi vyklad, ktory prisiel neskor, namiesto uznania toho uvodu. A este prekrucas ze chcem glorifikaciu McLarenu, tahas sem Helmutka a pod. To su obkecy.
Pripomenul si mi tu Braziliu minuly rok a ako ste sa zachovali… Preto uz naozaj staci, pekny den.
Haas zatím vypadá mizerně, snad se aspoň trochu vzpamatují. Ocon neměl na výběr, tak co - vždycky bude někdo poslední a myslím, že by tam klidně šel i vicemistr světa Bottas .
Ja naozaj neviem ako jasnejšie ti mám napísať, že “McLaren si pri náskoku ktorý ukázal v Q može dovoliť spraviť chybu a je vysoko pravdepodobné, že by napriek tomu vyhrali” bezohľadu na to, či bude pršať lebo je extrémne málo pravdepodobné, že sa zrazu nejakým zázračným spôsobom ich výkon monopostu na vode totálne zmaže (a zvyšným teamom zase zlepší). Aj keby stratili polovicu “náskoku” na vode, stále budú celému polu nakladať 0.2s, o to lepšie minimálne pre Landa, že ešte bude jazdiť prvý a nebude mať externé vplyvy ako spray.
Ak tu ideš do toho motať nejaké premenné typu chyby jazdca alebo hocičo, máš pravdu, lebo stať sa to može ale to nie je žiadny dôsledok vody ale rovnakú chybu može spraviť jazdec na suchu, alebo može prísť ku kolizii, alebo može nastať technická chyba. Ale snáď pre možné “keby” ktoré v tomto prípade sú externé vplyvy za ktoré asi tažko budeme môcť obvinovať McLaren nebudeme znižovať náskok McLarenu a teda ich vysoko pravedpodobné vítazstvo. (akurát tá šanca na vode je o pár % väčšia, lenže tu zase možeš riešiť ako moc bude pršať a drobiť to na extrémne malé kúsky).
To nie je moja chyba, že od začiatku, napriek niekoľkým mojím správam tebe, si to nepochopil. Evidentne od začiatku rozprávame s Nordákom o tom istom, čo som dodatočne potvrdil aj vyššie absolútne polopatisticky. Namiesto toho aby si prišiel ty a uznal, že si to tak nepochopil tu ideš teraz zo mňa robit d3bila, že som tomu dal iný kontext nakoniec cool.
Áno, lebo tak ako som napísal vyššie, aj keby výkonnosť McLarenu zázračne zmizne na vode oproti zvyšku pola (a zvyšku pola zase zázračne nezmizne, lebo sa tvárime jak keby iba McLaren mal trpieť na vode) tak je vysoká pravepodobnosť, že budú mať dostatočný náskok robiť si náskok aj na vode. Aj keby sa znížil o polovicu.
Takže mi to príde vtipné, že miesto toho aby si uznal a povedal “áno, McLaren podal dominantný výkon za sucha a je vysoko pravedpodobné, že rovnaký výkon podajú na vode” tu čítam od teba vopred nejaké znižovanie nárokov na McLaren, jak vlastne to zajtra bude na vode a jak vlastne ich celá výhoda zrazu pominie a bude to “vyrovnaný závod”. Áno, tak nepríde zajtra Lando s náskokom 30s do ciela prvý ale len 15s.
Zaujímavé, že keď Max mal dominantný monopost a malo pršať počas preteku, nikto nechodil a nerozprával o tom, jak to može dopadnúť hocijako ale všade boli reči o tom že “no to sa mu dokrúži aj na vode s dominantným monopostom”.
Same different name.
Toto hovorím celý čas, že preto to bola chyba. Je nový a reze to tak dat ho nízko bola zvláštna taktika ak George nebol takto nízko.
A veď ja ten prístup práve chválim. To mi vždy vadilo na LH. To je niečo čo George vždy dokázal.
A ja mám týchto pilotov rada, sú mi sympatický.
Klobúk dole ale ako to dobre zvládol. Aj komunikačne.
Sa mi paci, ako tu ludia chceli koniec RedBullu pod zamienkou ukoncenia dominancie a aby sme mali zaujimavu sezonu. A zatial to vyzera, ze sme sa len prepli z jednej dominancie na druhu. Ale tak hlavne ze RedBull nebude vyhravat, ostatne je druhorade, ze? Ach
Máš pocit, že jsou tu všichni spokojení? Nebo jsi klasicky přišel jen rejpat