LIVE: Kvalifikácia na VC Austrálie 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Vyrok, ze nemas co posrat, ked je dazd, navyse podlozeny rychlosotu za sucha, je skratka nezmysel.
O tomto bol zaklad debaty, ak sa cita s porozumenim.
A posr.at to moze cely tim, vratane jazdcov.
Napokon, s tymto nastavenim som si uplne isty, ze ak by napr. McLaren mal snolu na okolnosti a tym by im nevysia strategia/zavod, aj tak bude kritika. V Kanade sa to tiez stalo.

McLaren bol dokknca kritizovany aj za Q v Baku, ze kedy vyslal Landa, pritom ten siel kusok sa Maxom a pred Ferrari :smiley:

Ono, kto chce psa bit, palicu si najde.
Len mi prislo nie fajn, hladat tu palicu hned po tom, co ten pes ziskal Q double a “dvojka” zaostala najmenej oproti konkurencii…
Ale ked sa s tym stotoznujes a vlastne chyba je vo mne a hned som kysly atd., OK…

1 Like

Zbytočne na to nabaluješ teraz iné premenné, aby si si obhájil svoj point.

7mi krát - bavíme sa o tom, že team niečo poserie. 7mi krát ti píšem, že sa nebavíme o SC, nehodách či o tom že niekto Landa/Oscara zostrelí.

Napriek tomu tu zase napíšeš, že niečo sa može posrať. Vieš čo? može máš pravdu. Aj v suchom závode sa môže niečo posrať. Ale sa tu bavíme že MCLAREN NIEČO POSERIE LANDOVI ALEBO OSCAROVI.

A máš pravdu, performance na suchu nie je 100% ukazateľ performance na vode tak isto ako Q nie je performance ukazatel na závod. Ale surprise, surprise asi je extrémne málo pravdepodobné, že dnes McLaren dnes naložil každému 0.4 a zajtra ich obehne pol pola, lebo ten monopost zázračne prestane fungovať (a zázračne zase celému zvyšku pola začne fungovať)

Toto tiež nechápem prečo furt omielaš. Potrebuješ tu verejné uznanie, že McLaren je najskvelejší na svete a alebo o čo ide?

2 Likes

Vidim, ze je to zbytocne, unika ti podstata.
Nepisal som to ako utok na Charlesa.
Ale je povabne, ze za to vlastne mohol tim…

Podstata bola, ze to o com sam pises, zlyhava aj v inych timoch, vratane Ferrari a ty sa teraz tvaris ze nie, lebo vsetko obkecas?

Preco Ferrari nestihalo Alpine rychlostne si doteraz nevysvetlil.

2 Likes

no ak ma teda McLaren lepsie pretekove tempo ako kvalifikacne tak to na predplatne F1 tento rok asi nevyzera.

Proč? Když dominoval RBR tak ti dominance nevadila

2 Likes

no neviem
jasne, ak by zajazdil to co lawson tak je to pre neho koniec, ale neda sa na to pozerat takto negativne, ale skor tak, ze ak by jazdil to co v bcku tak by mal sancu si udrzat miesto aj v acku a to by mu karierne pomohlo

takto moze buduci rok skoncit bud uplne alebo niekde v time na konci pola
jedine by mohol dufat, ze marko zacne k jazdcom pristupovat tak ako v minulosti a ak lawson bude podavat taketo vykony tak ho vymeni rovnako ako kvjata.

Na dnes stacilo :slight_smile:

1 Like

Musel si správne nastaviť hodinky.

To je zbytečný, mají svojí pravdu a chcou se jen hádat

1 Like

Lebo v daždi keď sa ocitneš vpredu, je veľmi ťažké obiehať. Však som ti odpovedal. Keď je dážď, tú rýchlostnú výhodu až tak nevidíš a Alpine sa dostal dopredu lebo SC a ostali na trati, kde následne padla RF, takže pit zdarma. A v daždi len tak neobehneš. Takže pokiaľ nepadne SC alebo RF, tak McL je v najlepšej pozícii.

zajtra si to mcl asi postrazi ale nehadzal by som flintu do žita… ferrari najviac prekopalo auto cize urcite potrebuju pochopit nastavovanie a ten gap v quali je trosku nafuknuty aj tym, ze na konci sa zlepsila trat a charles isiel na pouzitych, realne su 4 desiatky… a mam taky pocit ze zajtra bude vela ludi prekvapenych… v cine uvidime na com sme naozaj a cca po 5 pretekoch mozeme zacat robit nejake zavery

Rec nebola o najlepsej pozicii, to samozrejme suhlasim.

Rec bola, ze konkretne ty, si argumentoval, ze McLaren nema co posrat v dazdivom zavode, LEBO v suchej Q mal naskok 3 desatiny.

Na to som reagoval, ze to tak nie je a prisiel ta podporit @rHapo (to je zaroven aj odpoved tebe).

A aby namiesto uznania, ze takto to zacalo a ze samozrejme McLaren (ci tim, ci jazdci) maju co posrat, bezohladu na suchu Q, tak sa tu vsetko mozne obkecava a specifikuje a otaca, ze potrebujem glorifikaciu McLarenu a podobne BS.
Smutne, som z toho sklamany, ale vpoho, ide sa dalej :slight_smile:

2 Likes

zlepšenie 2024 → 2025 (najlepšie časy v niektorej časti kvalifikácie):

1. Alpine (Ocon → Gasly): 1,637 s
  2. Williams (Albon): 1,393 s
  3. McLaren (Norris): 1,219 s
  4. Mercedes (Russell): 1,178 s
  5. RB (Cunoda): 1,118 s
  6. Sauber (Bottas → Bortoleto): 0,824 s
  7. Red Bull (Verstappen): 0,434 s
  8. Ferrari (Sainz → Leclerc): 0,430 s
  9. Aston Martin (Alonso): 0,422 s
  10. Haas (Magnussen → Ocon): 0,253 s
4 Likes

úplne inak ale nevadí.

Celá pointa toho bola, že pri náskoku aký má McLaren si može dovoliť aj chybovať a nebude ich to stáť vítazstvo.

Miesto toho tu do toho motáš nehody, chyby jazdcov, a “keby” situácie.

Ešte, že tu 3 dni šijete do Helmutka jak RB za rok ´24 posúva nižšie jak ich bol reálny výkon monopostu a dnes tu máme absolútny náklad McLarenu zvyšku pola a to zrazu ideme rozprávať, že ich výhoda zmizne, a jak vlastne to nebude náklad lebo voda.

1 Like

Nie okej, keď si to myslel, takto, že majú jazdci čo posrať aj strategicky McL keď bude prechod wet-dry tak to uznávam v tom máš pravdu. Samozrejme, že každý môže niečo posrať, ale úplne by som to zajtra za normálnych WET podmienok nečakal

1 Like

Presne ich výhoda v daždi nezmizne, stále tam budú 0,3 a hlavne ich auto je stabilné a jazdí ako na koľajniciach. Ale pokiaľ to myslel, chybou stratégie a jazdcov, tak to mu vôbec neberiem v tom má pravdu.

1 Like

Poprosim citat, kde to takto Kiks a Nordak na uvod napisali…

To ze rychlost za sucha v Q nie je rychlost a chybovost za mokra v zavode, je keby? :smiley: OK.

A to s tym Helmutkom co uz tahas, absurdne…
Nikto neznizuje vykon McLarenu v dnesnej kvalde, nezavadzaj, bol najrychlejsi.

1 Like

Áno, je keby sa tváriť, že dnes McLaren naložil na suchu polu 0,4s a zajtra zrazu budú krúžiť o 0,5s horšie časy ako zvyšok pola.

Este poprosim tie citaty.

A podstata nebola ani o tempe, ale ze argumentovat, ze niekto nema co posrat za mokra, lebo za sucha bol rychlejsi o 3 desatiny.
Nikto sa tu nevyjadroval o zmiznutom tempe McLarenu okrem teba.
Tak si to 7x precitaj od uvodu a nepis nepravdy.

1 Like