On chce řešit Maxe a souboj o titu, ale píše tu dva zavody před konce že je vhodné upozornit jak je daleko Stroll za Alonsem. A ted tu brečí že nechce číst o Alonsovi. Kdyby to nebylo smutný, tak by to bylo vtipný.
Taky dobrý postřeh.
Ano, ale zase to som uz pisal pred tyzdnom v Katare @Evap, v momente, ked ides to, co “potrebujes” a snazis sa ist v klude na P2, velmi lahko sa moze stat, ze skoncis P4.
Arafinwe ma pravdu. Ked Max zajtra bude v dobrej pozicii a na cele, moze sa stat vselico. Obaja jazdci McLarenu su bez titulu a pod enormnym tlakom, v takej situacii sa napriec sportami uz zahodili aj podstatne slubnejsie sance.
Může být, ale Verstappen je dostatečně mentálně odolný, aby takovou hru zvládl. Koneckonců Hamilton se v roce 2016 svou cílenou pomalostí v Abú Zabí o výhru v závodě nepřipravil, byť o titul nakonec Rosberga neobral. I s přispěním toho, že Vettel, který se takto dotáhl, si dával pozor.
Čímž mě napadá, zda by vůbec Russell, mít možnost dostat se v závěru před Norrise, raději nezůstal vzadu. Vzhledem k tomu, jako averzi k sobě s Verstappenem navzájem mají.
Souhlasím každopádně s tím, že každá strategie otvírá určité možnosti. V Red Bullu budou dneska asi hodně intenzivně diskutovat.
https://www.reddit.com/r/formula1/comments/1pfqvtk/at_44_years_old_alonso_has_outqualified_stroll_in/
Někdo tam správně píše, že Stroll během te šnury 36-0 porazil každého aspon jednou v kvalifikaci. 
Ak bude Max držať pole pokope, tak undercut veľmi nehrozí, lebo McLaren padne do premávky.
Naopak Max si to môže manažovať a hneď ako sa rozbehnú pitstopy v strede poľa a otvorí sa mu okno, tak zatlačiť v inlape a zastaviť a McLareny keďže budú blízko seba, tak double pitstop urobiť nemôžu.
A ak pitne Norris naraz s ním, tak Max ho v outlape môže brzdiť a nechať sa prípadne predbehnúť Russellom a Leclercom alebo niekým iným a zariadiť ich overcut, a potom ich predbehnúť s čím môže mať následne McLaren problém kvôli maximálke.
Když pomineme DSQ atd. tak
Piastri potřebuje za každou cenu vyhrát, prostě musí vyhrát.
Pokud bude jasné, že Piastri nevyhraje, tak neexistuje důvod proč by to mělo dostávat McLaren pod tlak. Vlastně ujetí Verstappena rozváže McLarenu ruce.
Ale jako kdyby Piastri vedl, pak Verstappen, tak by to mohla být dobrá bitva.
Bude to to iste vo vtedy u Vettela. Urcite nenecha Norrisa dobrovolne pred sebou bez boja, ale tiez vie, o co tam kazdemu ide a asi nebude ziadneho z kandidatov na titul ohrozovat riskantnymi manevrami.
„Je dvojnásobným mistrem světa a lidé ho vnímají jako š■■■■■■■■■ jezdce Formule 1 a v kvalifikaci je to čtyři na čtyři,“ řekl Stroll kanadskému deníku The Canadian Press. „Body trochu klamou, protože někdy se může stát, že u jednoho jezdce selže motor,“ dodal. „To někdy na konci sezóny body rozlišuje.“
Před svým domácím závodem tento víkend Stroll v posledních třech velkých cenách překonal v kvalifikaci Alonsa. „Když se podívám na své poslední víkendy, myslím, že byly silné,“ řekl. „Když se podívám na aktuální tempo a rychlost, jak jsem řekl, v kvalifikaci je to čtyři na čtyři. Lidé říkají, že je super dobrý a já jsem ho v posledních víkendech porazil, takže si to berte, jak chcete.“
… Alonso se pak asi hodně zdravě naštval, od té doby neporažen, 36-0 
Ted to obrátim…kdyby to nebylo vtipný, tak je to smutný. 
Ne, prostě parádní práce od Padreho. 
Max se bude snažit Landa vyplonkovat v první zatáčce, a když to nevyjde, pojede tak natěsno aby tam Landovi dělal absolutní peklo 
Ale Norris má dobrou pozici.
Pokud bude vést Verstappen tak mu stačí P3 nejhůř, co by měl být a McLaren udělá vše, aby byl.
A pokud Piastri P1, tak může být myslím i P5…
Nevypadá to, že by je Mercedes nebo Ferrari měli nějak ohrožovat.
Za normálních okolností (bez nehod, dsq atd.) se Norrisův titul blíží k jistotě.
SAI ztraci na ALB celkove 9b
Jo, dá se říct, že jediná reálná šance je, aby Norris nedojel.
To mu v klidné zimě nepomůže, věř mi.
Když jsem tohle napsal já, tak jste se mi akorát smáli 
To ja jen tak obecne pro info, koukl jsem na tabulku protoze SAI v poslednich zavodech decela jede, jak na tom oba jsou.
Tak matematicky jistý ho nemá.
to byla blbost od začátku
A ani to není 99%.
Pokud budou normální okolnosti, žádné nehody ani diskvalifikace, tak to má v podstatě ve svých rukou.
Vypadá to, že Ferrari a Mercedes mu hodně ulehčili.
Sám přece chceš aby to Max (Max nebo kdokoliv) zdramatizoval. Nebo máš stále to trauma? 
Russell s Mercedesem by mohl za Mclareny cistit pole, VER nema rad.