V zimě toho v zahraničí moc nenajezdíme, tak mě to moc nepálí. Které to jsou?
Už nevím přesně. Slyšel jsem to v rádiu nedávno, ale myslím, že v Německu a na Slovensku?
Nebo Rakousko?
Německo asi určitě. Ti jsou na toto přebornící.
Teď na to koukám. Asi můžeš mít celoročky, ale musí na nich být ještě nějaká vločka s horou.
A nejde tam o konkrétní symboly, které mohou mít i celoročky? Koukám, že už jsi to tam dal, než jsem dopsala příspěvek . To bychom měli být ok.
Jinak já zase takový jezdec nejsem, takže rozdíl určitě nepoznám.
Ale přezouvám letní, zimní. Vlastně mi je jedno, co tam mám.
Taky jsem jeden čas jezdila celý rok na zimních, takže takhle je to určitě lepší .
Nejakú dobu bolo avizované, že v SR od tejto jesene bude nutné mať zimné pneu s týmto novým symbolom 3PMSF (three peak mountain snow flake), lebo že inak môžu dať pokutu 40e, ale minule tu na fóre niekto dal článok s aktualizáciou, že to nakoniec ešte nebude platiť a naďalej bude možné používať a dojazdiť staré zimné pneu s označením M+S.
Ja inak tiež mením na aute letné/zimné kolesá.
Mam celorocky standartne, ale uz sjety takze slicky.
Já měl tu možnost si porovnat celoročky s letními gumami na škole smyku v Mostě. Výsledek byl že celoročky nyly na brzdné dráze asi o 30% horší, než letní gumy a to je pořádná darda.
Když je celoročka tak tvrdá, aby se zvýšeným vzorkem zvládla letní podmínky, tak si určitě dokážeš představit jak se bude guma chovat v zimě až začne mrznout.
Ještě si dovolím připomenout, že zimní gumy jsou vyrobené z mnohem měkčí směsi, než mají letní gumy.
Kazda pneumatika (zimna aj celorocna) musi mat symbol 3pmsf (tie 3 kopecky vedla m+s)
Aby splnala veci pre poistovnu respektive to ze je “zimna” a teda s nou mozes jazdit legalne. Ak ten symbol nemas na zimnej - tak nemas zimne pneu
Vsetky normalne znacky pneumatik ten symbol maju na celorocnych pneumatikach.
Tie clanky su skor pre majitelov aut z minuleho tisicrocia s m+s pneumatikami
Tohle loudání mám komentovat?
Vzdej to. @Ferda nemá rád počítače, elektromobily a celoroční pneumatiky, ale jinak je to družný člověk
Zapomněla jsi na ajťáky.
Ajťáky v tomhle případě beru s počítačema jako jeden celek, stejně si netroufám odhadnout, jestli je bereš víc jako lidi nebo jako stroje .
Techniku mám rád a obdivuji co všechno dokáže.
Stále môžeš používať a dojazdiť aj staršie zimné pneu s označením M+S (bez kopčekov) bez pokuty, lebo podľa zákona ich nechali naďalej v platnosti.
Pokuty kto kedy riesil? (v zivote som nepocul o pokute za nespravne pneumatiky)
M+s nesplnaju ziadne bezpecnostne kriterium na pouzivanie v zime.
Ale pointa bola ze Ferdo ofrflal celorocne na Dacii ze boli uplne naprd, mozno bol problem inde(a nie v pneumatikach) .