LIVE: Druhý tréning na VC Las Vegas 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

V zimě toho v zahraničí moc nenajezdíme, tak mě to moc nepálí. Které to jsou?

Už nevím přesně. Slyšel jsem to v rádiu nedávno, ale myslím, že v Německu a na Slovensku?
Nebo Rakousko? :smiley:
Německo asi určitě. Ti jsou na toto přebornící. :smiley:

Teď na to koukám. Asi můžeš mít celoročky, ale musí na nich být ještě nějaká vločka s horou. :smiley:

1 Like

A nejde tam o konkrétní symboly, které mohou mít i celoročky? Koukám, že už jsi to tam dal, než jsem dopsala příspěvek :smile: . To bychom měli být ok.

1 Like

Jinak já zase takový jezdec nejsem, takže rozdíl určitě nepoznám.
Ale přezouvám letní, zimní. Vlastně mi je jedno, co tam mám.

2 Likes

Taky jsem jeden čas jezdila celý rok na zimních, takže takhle je to určitě lepší :smile: .

@Evap

Nejakú dobu bolo avizované, že v SR od tejto jesene bude nutné mať zimné pneu s týmto novým symbolom 3PMSF (three peak mountain snow flake), lebo že inak môžu dať pokutu 40e, ale minule tu na fóre niekto dal článok s aktualizáciou, že to nakoniec ešte nebude platiť a naďalej bude možné používať a dojazdiť staré zimné pneu s označením M+S.
Ja inak tiež mením na aute letné/zimné kolesá.

1 Like

1 Like

Mam celorocky standartne, ale uz sjety :yum: takze slicky.

3 Likes

Já měl tu možnost si porovnat celoročky s letními gumami na škole smyku v Mostě. Výsledek byl že celoročky nyly na brzdné dráze asi o 30% horší, než letní gumy a to je pořádná darda.
Když je celoročka tak tvrdá, aby se zvýšeným vzorkem zvládla letní podmínky, tak si určitě dokážeš představit jak se bude guma chovat v zimě až začne mrznout.
Ještě si dovolím připomenout, že zimní gumy jsou vyrobené z mnohem měkčí směsi, než mají letní gumy.

Kazda pneumatika (zimna aj celorocna) musi mat symbol 3pmsf (tie 3 kopecky vedla m+s)

3pmsf

Aby splnala veci pre poistovnu respektive to ze je “zimna” a teda s nou mozes jazdit legalne. Ak ten symbol nemas na zimnej - tak nemas zimne pneu :vulcan_salute:

Vsetky normalne znacky pneumatik ten symbol maju na celorocnych pneumatikach.

Tie clanky su skor pre majitelov aut z minuleho tisicrocia s m+s pneumatikami

@Ferda

Zacinam mat pochybnosti ci si naozaj jazdil na celorocnych pneumatikach

Koniec hlasenia.

1 Like

Tohle loudání mám komentovat?

Vzdej to. @Ferda nemá rád počítače, elektromobily a celoroční pneumatiky, ale jinak je to družný člověk :smile:

2 Likes

Zapomněla jsi na ajťáky. :grin:

2 Likes

Ajťáky v tomhle případě beru s počítačema jako jeden celek, stejně si netroufám odhadnout, jestli je bereš víc jako lidi nebo jako stroje :smile: .

1 Like

Techniku mám rád a obdivuji co všechno dokáže. :grin:

1 Like

Stále môžeš používať a dojazdiť aj staršie zimné pneu s označením M+S (bez kopčekov) bez pokuty, lebo podľa zákona ich nechali naďalej v platnosti.

Pokuty kto kedy riesil? (v zivote som nepocul o pokute za nespravne pneumatiky)

M+s nesplnaju ziadne bezpecnostne kriterium na pouzivanie v zime.

Ale pointa bola ze Ferdo ofrflal celorocne na Dacii ze boli uplne naprd, mozno bol problem inde(a nie v pneumatikach) .