LIVE: Druhý tréning na VC Japonska 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Kulhavka je hrozná choroba. :stuck_out_tongue:

S jakým tématem jste se tam rozešli? :slightly_smiling_face:

1 Like

Odmítl jsem tam napsat celé své jméno, tak mám holt dištanc.

2 Likes

podla komentaru je to bud liftoff, brzdovy pedal, alebo tlacidlo na volante. DRS zony nemaju deaktivacny bod iba aktivacny.

1 Like

Divím se, že nestačí obyčejné povolení plynu.
Teď je otázka jestli je na vině technika, nebo jezdecká chyba.
Hodně se píše, že by tak čerstvé jezdce neměli střídat v tréninku.

to sa coskoro dozvieme. liftoff znamena obycajne povolenie plynu. To nebol Doohanov pripad. Z onboardu je jasne, ze ide naplno. Co nevidime je ci sa dotkol brzdy aby deaktivoval DRS, alebo na to zabudol.
Moja domnienka je, ze posuval zavretie DRS hlbsie do zakruty a jednoducho mu to ustrelilo skor ako stihol DRS zavriet.

Bianchi číslo 2?
Tehdy se to ututlalo. Si myslím já, přitom stejný problém měl i Kimi na výjezdu z boxů, když se mu zasekl plyn. To ale byly počátky ERSu.

??? Bianchi nespomalil v dazdi tak ako mal a traktor nemal byt na trati ked sa preteka. pri vyjazde z boxov sa DRS nepouziva. Pri vsetkej ucte, to co si spomenul nema s Doohanovou nehodou vobec nic spolocne.

1 Like

Už jsem příspěvek poupravil.

z onboardu vidno, ze DRS sa zavrelo, ale to uz bol v smyku. Je to logicke, pretoze vtedy uz urcite zlozil nohu z plynu. Preto si myslim, ze to bola Doohanova chyba pri hladani limitov.

DRS se mohl zaseknout a při poskakování povolit. Nebyl by to první případ.
Hodně lidí teď proti setrvání Doohana brojí, ale mi se to zdá být hodně v afektu. Celá F1 je hlavně o penězích a ty bývají hodně silnou přesvědčovací metodou.

Pepici nam tu nieco budu rozpravat o banoch a multinickoch a sami v CZ pozbierali permice vsade kde sa dalo. :joy:

(nic proti Ferdo, ty si tu zatial cisty)

Co v pripade, keby pocas Q alebo GP nezavrel DRS (alebo ho zavrel za deaktivacnym bodom) a tu zakrutu by presiel v pohode. Mal by nejaky trest alebo strike?

ano mohlo sa zaseknut, ale DRS je nadizajnovane tak, ze ked je s tym problem tak sa skor zasekne zavrete - zaviera sa pod tlakom vetra. Neviem ci to nahodou nie je takto v pravidlach od 2022.

@helmutko Myslim, ze Magnussen alebo kto uz raz pred rokmi mal takuto nehodu v treningu, kedy sa mu nezavrelo DRS a hned na vjazde do zakruty isiel do hodin a do bariery.

A kde? Povídej, přeháněj… :thinking:

2 Likes

urcite boli. Nechce sa mi to hladat, nebolo to este pred 2022?

Taky už jsem jinde dostal Ban. A dokonce za pravdu, jen proto, že moderátor chránil své ideály.

1 Like

toto nebol magnussen, ale takisto ide o nefunguce DRS.

3 Likes