Já byl vždy proti štěrku. Je to nesmysl.
I štěrk má více rozumu než FIA.
tak zase něco tu formuli zpomalit musí, ale tohle jí k tomu ničí…
treba vymenit sulajema za vrece strku.
Klidně ať si ten štěrk nechají i se Sulayemem.
Jezdí se po trati A tam až na určité výjimky štěrk není.
Ale aspoň je vidět, že štěrk je řešení jen někde.
Jenže to je více o té podlaze s pozemním efektem. Ale jako ohraničení tratě to mám za to nej, byť nevýhoda je že když tam sjedeš vysokou rychlostí tak se ti to může různě seknout, převrátit a nekontrolovaně letíš.
V Australii, v té zatáčce, co byl vyházený štěrk, měl být pruh trávy třeba a pak štěrk…
Ak by takto skoncila kvalifikacia, tak to pre Lawsona bolo vlastne povysenie a Max by mal ísť za ním od budúcej VC ked bol medzi nim a Lawsonom taky rozdiel, tak v Racing bulls by mal byť na čele
Paradoxne bych řekl, ze kdyby byly vybehove zóny bez štěrku, tak to zpomalí vice. Ale nemam to podložené, jen si to myslím
To ale nie je pravda. DRS sa nezatvára automaticky. DRS nemá ohraničený koniec zóny, iba začiatok. DRS sa zatvára stlačením brzdy. A do prvej zákruty na Suzuke sa nebrzdí, preto tu musia piloti deaktivovať DRS tlačítkom, a vyzerá to tak, že on zabudol.
Ano, tak zní teorie. Když bude jezdec brzdit na povrchu s dobrou přilnavostí, tak bude brzdný účinek vyšší než při štěrku. Samozřejmě tě pak napadne, že to neplatí když bude kolami vzhůru. Ale tam se předpokládá, že se to stává jen ve zlomku případů, navíc když bude slidovat vzhůru kolama, tak ani ten štěrk nebude brzdit bůhví jak. A naopak ve štěrku je mnohem větší šance na to převrácení, což se na asfaltu nestane.
Plus štěrk má ty vedlejší účinky, které poznává Alonso v poslední době.
… moc prostoru na předjetí tam nevidím
Kdysi hodně dávno jsem četl, že tě štěrk odhodí do vzduchu a pak už pouze letíš. Pak se začal dávat asfalt, ale ten jezdci začali brát jako součást dráhy.
Písek rozfouká vítr.
Tráva je dobrá, ale pouze do ranní rosy.
FIA měří pokaždé jinak.
Asi nejlepší řešení bude to americké. Žádné obrubníky a pak už stačí dostatečně prostorné pole ať si vozy naráží do plotu mimo dosah kamer. Co srdce nevidí to oči nebolí a mezitím vozy stejně zpomalí tak, že se kromě časové ztráty nic nestane.
Ešte je tu riešenie typu Paul Ricard
Myslíš to počmárané letiště?
Grafiti do F1 nepatří.
Rodak z Ovieda skonci v strku a hned sa rozobera, ze strk je zly.
To nevymyslis.