Tifosi síce na prvé víťazstvo Lewisa Hamiltona čakali dlhšie, než dúfali, ale napokon to prišlo. Sedemnásobný šampión dokonca pre svoj tím vybojoval prvé víťazstvo od Sainzovho triumfu v Mexiku 2024, takže dlhé čakanie mu rozhodne nemôžeme vyčítať. Podľa Landa Norrisa ukázal všetkým neprajníkom, že ešte nepatrí do starého železa.
Tak zase treba ferovo priznat, ze je to 7 nasobny sampion a druhy najlepsie plateny pilot v poli. Ze sem tam poda 100% vykon sa svojim sposobom ocakava.
Som rád že sa mu to podarilo a obhajoba pred istými lokálnymi “akože-fanúšikmi” Ferrari má teraz po týchto víkendoch silný základ, chytil fazónu, a máme teraz dva silné červené kone
Aj teraz mame na gride ešte okrem Lewisa zopár šampiónov, zle jazyky by možno povedali že práve nepodávajú výkony ale nie je to tak. Verím že väčšina z nás tu vieme, že F1 je komplexný šport a nie je všetko len jazdcova zodpovednosť. A tých zopár čo F1 vôbec nerozumejú budú aj tak hovoriť to čo hovoria vždy.
Veď práve. Skvelých pretekárov je tam celá kopa, ale pokiaľ nemajú železo, tak žiadne pódia či nebodaj víťazstvá neprídu (ak sa neudeje niečo nepredvídateľné). Ferrari ukázalo rýchlosť, otázka je, ako to bude s predbiehaním, ak ten motor výrazne nevylepšia.
Anyway, Lewis ukázal, že stále vie (nevyhral len v jednom tíme, o to je to cennejšie) a Lando ukázal, že je gentleman - vlastne viacerí, evidentne to Lewisovi dopriali. Samozrejme, pri hodnotení šancí na titul som veeeeeľmi opatrný, Kimi ukazuje, že je generačný talent a auto má. Pokiaľ sa mu tá technika pod rukami nerozsype. Odpisovať netreba ani McLaren a dokonca ani Red Bull, uvidíme, kto bude mať v druhej polovici ročníka najlepší vývoj.
Úplne súhlasím ja sám v sebe tlmím nadšenie. Víťazstvo je to pekné ale bude ich treba ešte viac.
Ako je F1 komplexná tak musí byt aj pilot, nestačí jazdiť najrýchlejšie časy. Treba aj vedieť čo od auta chce a pretaviť to do vývoja. Tu sa podľa mna Leclerc ešte ma čo učiť, odmietam to že zlé auto je len zodpovednosť tímu jazdec musí vedieť v čom chce jazdiť a ďalej aj treba dotlačiť tím aby mu to dodal. Ďalej psychika videli sme to na Norrisovi aké chyby robil kym si nedal dokopy hlavu. Takže parametre majstra sú tiež komplexnejšie. Našťastie aj z tímu ide zopár dobrych signálov ( hlavne povznesenie sa nad nacionalitu - Brembo a sústredenie sa na výkon - CI) a dúfam bude takýchto transformácii viac. Tak snáď tie výkony budú ešte gradovať.
no jasne ted podme hamkačovy bozkať nohy lebo konečne doručil vysledok ktory od necho očakavame hele jasne je to super vysledok otom žiadna ale bud realisti jednak mu velmy pomohla strategia (konečne Ferrari zvladlo strategiu ) za 2 spravny momet VSC taktieš pomohla a za 3 Mercedes sa viac zaujmal o suboj svojich pilotov ako o hamiltona 4 nezabudajme že keby Leclerc nebol v Q havaroval tak možno by sa pridal do boja o prve miesto
Tiež som nečakal, že Hamilton ešte niekedy vyhrá ale prekvapil a podal dobrý výkon Leclerc zachvíľu takýmito výkonmi stratí tím. A Norris, žeby bol jeho fanúšik extra …
Chucky by zase prostredniky ukazoval. To je ale inteligentny sampion.
Je este skoro na velke vyhlasenia a plati to aj pre Freda, ktory vyhlasil, ze aj bez VSC by porazili medveda. To vobec nebolo iste, lebo ostatni po 2.zastavke pomaly zacali jazdit vyrovnane aj rychlejsie kola a Sirov naskok by sa zmensoval. Po pitstope by sa vratil za Chuckyho a predbehnut 3 auta by nebolo jednoduche. Len aby o 2 tyzdne Fredko nepadol na hubu.