Len hmotnosť a motor stoja Alpine pol sekundy na kolo | Magazín F1 - F1online.sk

Továrenský tím na samom chvoste Formuly 1? Alpine obsadil v roku 2022 pekné štvrté miesto a pred sezónou 2023 dúfal v zníženie straty na najlepších. Nestalo sa a továrenský tím Renaultu obsadil vlani šieste miesto. Zopakovanie podobného umiestnenia nebude v tomto roku vôbec jednoduché, keď na verejnosť preniká stále viac a viac informácií o problémoch monopostu A524.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/144504/len-hmotnost-a-motor-stoja-alpine-pol-sekundy-na-kolo

deset kilogramů nadváhu

… a co tam v tom vývoji teda dělaj? To čekaj že to samo zmizí nebo co?

2 Likes

Ani se mi nechce věřit, že by vůz na váze tak moc nakynul.

‘It’s a 100-race project’ - Laurent Rossi

5 Likes

To je ten Gaslyho titanovej šroubovák

2 Likes

Nebo tam zůstala nějaká hniloba po Alonsovi.

Ty taky bez Alonsa nemůžeš žít :joy:

2 Likes

Gasly rozšrouboval pulku auta a auto přibralo 10 kilo. :man_shrugging:

1 Like

Takhle dopadla i AT, s random vítězství se propadli na poslední místo

1 Like

mali by zmenit dodavatela motorov

1 Like

Možno by urobili lepšie keby vytiahli minuloročné auto .

3 Likes

Ja už len čakám kedy to niekto v diskusii hodí na Alonsa. Tento amaterizmus čo predvádza Alpine je tak nechutný že ich celkom pekné auto by som nekúpil ani keby som na to mal peniaze :joy: Keď majú takéto procesy aj pri štandardných vozidlách tak to musí byť kvalitka.

2 Likes

Už to na něj Ferda výše hodil, jeho chyba, protože si ho to necháme pořádně vyžrat :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Do ty doby než tam přišel zlatej šroubovák, tak na tom byli docela dobře.

:+1:

1 Like

Najtragickejsi tim posledne roky…teda dobrych 10 rokov

Asi Puff zapomněl na to, že Mercedes nedělá chyby a Ham je jednoznačně posouval furt dopředu :thinking:

Další důkaz, že nemají peníze.
Hmotnost v této fázi vývoje je pouze otázkou investic do drahých materiálů a technologií.

Nebo je nechtějí dát. Pochopím, že peníze nemá Haas, ale u továrního týmu to musí být jenom otázka priorit, přece to není rozhodná částka pro celý Renault. Pořád nechci věřit, že je u nich situace tak strašná, jak to zatím vypadá, ale všechno tomu zatím nasvědčuje. Třeba nechali na letošním autě dělat svůj učňák :smile: .

2 Likes

Nie je reálne, že na konci sezóny Alpine bude posledný, že ich predbehne aj Sauber a Haas. Možno v niektorých pretekoch, ale až tak hlboko snáď ani nemôžu padnúť. Tretí rok vývoja týchto áut a oni majú snáď ete väčší problém s váhou ako na začiatku sa nedá pochopiť. Keď si predstavím, že tam mohli uviaznuť Fernando a Oscar to je až strašidelné. Ešteže to Szafnauer a spol. zariadil a obaja mohli beztrestne odísť. Uvidíme mne sa ale zdá, že tu sa rozplynuli všetky nádeje.