Nojo vlastně. Jsem zapomněl. Alonso vymazal 90hp deficit rozdílu výkonu motoru.
Škoda, že to nezvládne vždy.
Původní myšlenka byla, že se pro 2027 změní ICE poměr a zruší Aduo.
Ferrari to odmítlo. Zařezalo jich Ferrari, a ne pravidla.
No některé trati to nepustí, vlastně drtivá většina. Gasly se naštěstí zdržel s tím Cunodou který na boj měl, a Alonso si to vyjel na čistém vzduchu s ušetřeným pitstopem. Alonso výkon plus vše klaplo
Realita je tvrdá a v body letos už nevěřím ani na Singáči, možná to mokro, ale kdo ví, snad teď.
Však to píšu. Do nějakého výkonu je Honda relativně even.
Pak, když se začně oddělovat zrno od plev, tak odpadávají.
Celkom logicky, ked vsetky navrhovane zmeny boli proti Ferrari, nemoze vo vsetkom len ustupovať… to je take, že uparavime startovu proceduru, ale kompenzacia pre Ferrari žiadna… potom zistim že Ferrari straca na ICE, tak podme zvysit pomer ICE, a ešte im zrušme aj ADUO, a Ferrari maju akože len držať ako hluchy dvere? K tomu im zakažeme FTM, a ako čerešničku na torte im zakažeme difuzor, a potom nechame pol roka taky isty difuzor mercedes použivať… tebe by sa najviac pacilo keby Ferrku zakazali aj červene lakovanie a dali im preventivny trest ešte 50kg zavažie na predne kridlo
A tu fotku si zmeň, nemas ju co použivať každy tvoj prispevok je namiereny proti Ferrari a Leclercovi…
Kdyby se zrušilo Aduo, tak by z toho profitovalo i Ferrari.
Ferrari si pouze myslelo, že díky tomu, že budou mít vylepšení a ostatní ne, tak že je přeskočí.
Ale však v pohodě. Pouze Rbpt ostrouhá mrkvičku, a to mi ve finalé nevadí. ![]()
Lewis mu z hlavy ale jen tak nezmizne ![]()
No Ferrari si (celkom pochopitelne) myslelo, že Mercedes ADUO nedostane, a budu sa moct postupne dotiahnut… avšak opak je pravdou a čierneho petra ma RB… na 2027 bude mať Ferrari už tiež vačšie turbo a mala by sa zmazat ta strata ktoru maju na konci roviniek, dovtedy bojuju s jednou rukou za chrbtom…
Na to, že ADUO je nezmysel mohol aj RB myslieť predtym, než na nho doplatil, dokym nevyšli vysledky merani tak RB s tym zasadny problem nemal, pretože si myslel že Mercedes bude ten, kto nedostane vylepšenia
A ak sa nemylim tak okrem vylepsenia ma Ferrari vdaka ADUO aj navyseny rozpoctovy strop pre motorove oddelenie oproti RB aj Merglu, boli by blazni keby odsuhlasili zrušenie
Já s Aduo měl problém i bez výsledků.
Tyhle pokřivené praktiky k dovršení spravedlivosti jsou zhouba lidstva.
A vůbec nejde o to, který tým to postihne.
Líbilo by se ti, kdyby všichni okolo vylepšovali motor, a ty ne? No asi ne.
No jasne že nie, a tie pravidla su hlupe, ale ked sa už raz nastavili pravidla nejako, Ferrari na to doplatilo, a urobili sa aj zmeny pravidiel (startova procedura a systemy merania), na ktore Ferrari doplatilo, tak prečo by mali prijať dalšiu zmenu, ktorá ich zase poškodí, to tiež nie je férová súťaž, ak každá zmena ma ísť len na ich ťarchu, ak sa raz tímy zaviazali doržiavať nejaké pravidlá, tak sa nemôžme tváriť, že to teraz už nebude platiť lebo sa nám to nepáči
Jasný.
RedBull 0 vylepšení motoru a 0$ navíc.
Ferrari 2 vylepšení 2026, 2 vylepšení 2027, a + 5.000.000$
Spravedlnost alá Ferrari.
Jj a zmena štartovej procedury, ktora poškodila len a len Ferrari, zákaz FTM s odôvodnením, že by to bolo nákladné pre ostatných, ak by to chceli vyvinúť, to je Spravodlivosť alá AMG Ostereich Vĺčik
A ak ma prist nejaka zmena zasadna, tak nech je naozaj zásadná, napr návrat k V8 + pridanie malej baterky ako nejaky KERS na predbiehanie alebo niečo… a nie že no Ferrari stráca 50 koni na ICE, tak v zásade pravidla nechame rovnake, ale iba zmenime pomer na 75 ku 25, to je totalny non sens
To se pleteš. Jen protože to je Ferrari, tak to FIA pro 2026 povolila.
Jinak FTM porušuje asi 11 pravidel.
FTM mělo být zakázáno dávno. resp. dle pravidel nemělo být nikdy povoleno.
Nie FTM je v súlade s pravidlami 2026, na 2027 sa do pravidiel vkladá nový článok, ktorý je formulovaný vyslovene tak, že FTM už legálne nebude, ide o zmenu pravidiel ako takých
Jediný kto tu jazdil nelegálnym difuzorom je Mercedes, ten bol zakázaný a nebola k tomu potrebná ani zmena pravidiel, takže môžem slobodne konštatovať, že FIA tolerovala Mercedesu porušenie pravidiel
Využívat výfukové plyny k aerodynamickým účelům je pravidly zakázané.
Že to ve FIA nějaký kamarád povolil, protože to uznal jako držák výfuku je absolutní výsměch.
Jak říkám. Nikdy to nemělo být povoleno, a je velká otázka, kdo to povolil.
No tak to mas asi ako s kompresnym pomerom, je niečo zakázané, ale dokázať to, že to využívajú na základe meraní ktoré majú k dispozícii nemôžu, ja tiež neropzrávam, že Mercedes má nelegálny motor