Leclerca vraj Piastri neprekvapil: Myslel som si, že ho dokážem predbehnúť | Magazín F1 - F1online.sk

Charles Leclerc zažil v Baku po nádhernom víťazstve v Monze nepríjemnú facku. Monacký pretekár mal dobrú príležitosť na ďalší triumf, ale do cesty sa mu postavil Oscar Piastri s mocným McLarenom. Austrálsky mladík predbehol pilota Ferrari a potom sa tridsať kôl bezchybne bránil. Leclerc si podľa vlastných slov myslel, že to súperovi dokáže vrátiť, ale to sa nepodarilo.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/172058/leclerca-vraj-piastri-neprekvapil-myslel-som-si-ze-ho-dokazem-predbehnut

v cool down room povedal, ze necakal, ze to tam Piastri posle.

3 Likes

Budúci rok bude Piastri veľmi silný. No stále nechápem prečo napríklad nerozráža vzduch v Q Norrisovi, bojujúcemu o titul. Hlavne na takýchto tratiach s dlhými rovinkami.
Veď Norris ma šancu na titul a takto ho zadarmu darujú Verstapenovi, čo konečne nemá dominantné auto.

2025 - Mclaren je jasny favorit, ale Ferrari s mega star Hamiltonem pozadu rozhodne nebude. Mercedes realne vstoupi do sezony 2025 jako treti nejlepsi, necekam posun vpred, prakticky pro vsechny to bude jasna preklenovaci sezona. Newey s Astonem nic moc nevykouzli, s Red Bullem, hlavne VER nepocitam, Perez jezdi podle nalady, pokud by dokazal sam sebe srovnat mohl by sbirat obcasna podia.

Preco Charles sa nevyjadri k tomu, ze mu mohol zatvorit vnutro tak, ako mu ho zakazdym zatvoril Piastri ? Nechal mu tam priestor ako krava, co Oscar nedovolil ani nahodou. Leclerc musi byt agresivny ako Piastri, nic sa neda robit. Pokazil to s tym, ze to nikdy neprizna a teraz sa vyhovara spôsobom ako v tomto clanku.

Je to jednoduche. V McLarene nielen ze nepouzivaju teamovu reziu ale ani si neplnia taketo zakladne veci akoze jeden druheho taha na pole a pod. Je to velmi divne toto vidiet v dnesnej F1 - navyse, ked ide o titul.

A jak se měli tahat na PP, když Lando vypadl v Q1?

2024 bol taktiež Red Bull jasný favorit …

Vies dobre ze to bolo myslene vseobecne, ze sa ti chce vypisovat taketo zbytocnosti …

1 Like

Podle vedeni ne.

Lebo to vysvetľoval. Mysleli si, že majú pace a mal studené gumy. Aj v cool down roomke hovoril, že on nechápal, ako tam oscar zabrzdil, že on by kvôli gumám určite prebrzdil a preto nechcel riskovať+ si myslel, že majú lepšie tempo a dajú ho na trati.