Leclerca hnevá problém s čerpaním energie: Na rovinke som stratil polovicu sekundy | Magazín F1 - F1online.sk

Charles Leclerc to na štarte sobotňajšieho šprintu bude mať o niečo ťažšie ako v Austrálii. V šprintovej kvalifikácii totiž zajazdil len šiesty najlepší čas so stratou sekundy na držiteľa pole position Georgea Russella. Výsledok však mohol byť aj lepší, keby sa nevrátili problémy s čerpaním energie.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/229187/leclerca-hneva-problem-s-cerpanim-energie-na-rovinke-som-stratil-polovicu-sekundy

je to len šprint, lepsie v Q na Sprint ako v Q na Race… GO GO CHARLES

1 lajk

V pretekoch ste bližšie len preto, že Mercedes chce, aby ste boli bližšie.

To mas uplne jedno :smiley: co by z toho Mercedes mal? O zmene merania kompr. pomeru je uz rozhodnute.

Keby mas pravdu tak v kvalde nemaju naskok 0,8s na druheho. Tak blbi niesu.

Čo by z toho Merc mal? Jednoducho a stručne ADUO. Povedal by som, že to budú môcť uplatniť všetci výrobcovia motorov. Ferrari má nový motor už niekoľko mesiacov na dynamo metroch.

neviem, či v pretekoch budú mať šanu, lebo na tej rovine dokáže naplno šľapať len Meredes … Takže 1. a 2. miesto je zajtra úplne jasné …. :frowning:

Ak by vyhral o minútu nad druhým, tak by bol politický tlak konkurencie na zmenu pravidiel a zastavenie dominancie oveľa silnejší.

F1 by sa mala vrátiť o takých 20-25 rokov dozadu, keď proti Ferrari bojovala po každej dominantnej sezóne. Prípadne o cca 15 rokov dozadu, keď to isté robila proti RB.

Potom z nepochopiteľných dôvodov nechala Mercedes dominovať dlhých 7 rokov, a potom opäť po 2022 nechala pravidlá pomerne stabilné, ale tam to bolo dobré rozhodnutie, keďže RB dominoval len jeden (celý) rok a pole bolo veľmi blízko pri sebe.

Ono to nemusí byť tak ľahké teraz ešte odhadnúť. Navyše keď je šprintový víkend a mali len jeden tréning. Aj v 2014 to riešili pravidelne, že koľko môžu maximálne ubrať, aby v Q vyhrali, ale zas nie o 3-4 sekundy, a predsa vyhrávali kľudne aj o sekundu.