Z kandidáta na double štvrté a piate miesto v cieli. To bol maďarský víkend v podaní Ferrari. Všetko začalo zbytočnou penalizáciou Lewisa Hamiltona po kvalifikácii, pokračovalo nevydareným štartom Charlesa Leclerca a od tej chvíle sa tifosi len ťažko pozeralo na vystúpenie ich obľúbeného tímu. Na tragédii tento víkend pritom majú nemalý podiel piloti.
Wheelspin sa stane ale potom to neurobil dobre, isiel opatrne po strede a preto ho max a lewis zavreli do sendviču, bud mal ist agresivne na vnutornu stranu, alebo si urobit pekny nabeh z vonkajska, toto bolo zle riesenie a minimalne P3 mohol po starte udrzat, a jeho preteky by boli uplne ine…
precitaj si co povedal, vobec nepovedal ze to neni jeho chyba ale ze proste zvolili zle mapovanie alebo nastavenie na start… a on je jeden z tych co o tom rozhoduje spolu s inziniermi, len povedal ze procedura bola spravna… nadpis je totalne zavadzajuci
aha.. takze prilnavost na cervenych kolesach bola problem.. skoda, ze Maxo o 1 vzadu na zltych bol v prvej zakrute pred tebou, on ten problem asi nemal.. S horsimi gumami ta predbehol na tej superkratkej rovinke… no tiez by som sa vyhovaral, ze to nieee jaaaa…
Za mňa ako fanúšika Ferrari obrovské sklamanie. Po piatku a nakoniec aj po kvalifikácii som si naivne myslel, že Ferrari bude mať najlepšie tempo a bude útočiť na víťazstvo, možno aj na double. Napokon to bolo slabé. Na McLaren nestíhali.. síce Redbull mal pomalšie tempo, ale zato Verstappen to urval pred obe Ferrari. Neviem čo bolo horšie, či Charlesov hrozný štart alebo celkový výkon od Hamiltona. Ten sa nevedel dostať pred Maxa, ktorý mal slabšie tempo a napokon, keď ho undercutnú vďaka stratégom, tak to Lewis trápne pokašle. Napokon dostanú šancu ale pri VSC to zbabrú znova stratégovia a aj samotný Lewis prekročením speed limitu.. hrôza.. a to som čakal že toto bude najlepší víkend pre Ferrari..