Leclerc verí, že nové predné krídlo bude spásou Ferrari | Magazín F1 - F1online.sk

Nová podlaha z Bahrajnu sa príliš neosvedčila. Ferrari sa s ňou nedokázalo výraznejšie priblížiť k čelu poľa, no všetky nádeje ešte nie sú pochované. Charles Leclerc avizuje, že vylepšené predné krídlo by mohlo talianskej stajni poskytnúť celkom nový vietor do plachiet.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/196413/leclerc-veri-ze-nove-predne-kridlo-bude-spasou-ferrari

Je z tohto článku niekomu jasné kedy príde nové predné krídlo ?

Bude to na najbližších pretekoch v Miami alebo v Barcelone ?

“Scuderia taktiež na tento víkend pripravuje nové predné krídlo, ktoré by však nemalo byť len reakciou na technickú direktívu, ale malo by poskytnúť aj viac výkonu.”

“ Myslím si, že veľkým zlomom tejto sezóny bude Barcelona s novým predným krídlom.”

Alebo budú 2 nové krídla ?

No nabližšie upgrade Ferrari plánuje do Imoly. To krídlo je možno už reflexia na nové TD a preto v Barce to vypadá, že bude rozhodujúce. Ono MERC a McL sú v tej flexiblite predných krídiel fakt extrémny. Za to RB a FER jedny z najmenej.

3 Likes

Dovolim si nesuhlasit s autorom clanku… co do kvalifikacie tak ano ten rozdiel ostal na urovni 3-4 desatin, ale v pretekovom tempe a degradacii pneumatik prislo k vyraznemu posunu oproti cine a suzuke, kde bolo ferrari jednoznacne 4tym autom, v bahrajne a saudskej arabii sa dokazali dostat niekde na uroven mercedesu a rb, v bahrajne lepsie ako rb, v dzide lepsie ako merc a podobne ako rb, cize upgrady rozhodne pomohli o com svedci aj vysledok, koniec koncov nebyt smolneho sc v bahrajne tak to malo ferrari rozbehnute na 2-3 miesto

1 Like

Vela teamov dava nadej do “novych” menej flexibilnych kridiel. Uvidime kto to zvladne najlepsie. Som zveday ci niekto neprejde testom a bude diskvalifikovany.

Je to trochu nešťastný pohľad na Ferrari. Raz majú dobrých pilotov, potom auto, potom zastávky a stratégie. Len nikdy nie všetko naraz. Už to musia dať dohromady a konečne vyhrať.

1 Like

ano, je to jasne, staci si to dat spolu do kontextu

Veľká cena Španielska bude dôležitá pre všetky tímy. Viaceré z nich budú musieť upraviť svoje predné krídla, aby spĺňali prísnejšie testy flexibility. Scuderia taktiež na tento víkend pripravuje nové predné krídlo…

Nič iné nám ani neostáva len veriť… škoda… po minulej sezóne, kedy sa Ferrari výborne zdvihlo, som očákával, že v tejto budú bližšie k mclarenu. Je mi ľúto najme Charlesa… odvádza neskutočnú prácu pre Ferrari a je top jazdec. Za mňa on jediný sa môže vyrovnať Verstappenovi. Bohužiaľ je na zaplakanie, že toľko rokov je vo Ferrari a nedostal možnosť zabojovať o titul. Jazdec jeho kvalít by si minimálne boj o titul zaslúžil…Snáď s novými pravidlami v 2026…tento rok zatiaľ vyzerá že opäť budú len doháňať neskoro…

2 Likes

Nevidim to letos na vetsi posun u Ferrari, spise solidni sympa umisteni v top 5, vicemene u Leclerca, toho bude spise bavit udrzet se celkove pred Lewisem.

Ja som bol spokojný s jazdou CHLE. Myslím, že odviedol naozaj dobrú prácu a výsledok skôr zodpovedá výkonu jeho auta. Ak sa tento výkon zlepší, tak predpokladám, že sa zlepšia aj výsledky CHLE … :slight_smile:

Lewis zdrzel Landa, jinak by ho dojel.

Z tohto mi skôr vychádza, že front wing Ferrari nespĺňa parametre, ja to vidím na nulový posun, niečo ako vlani v tejto fáze sezóny. V druhej polovici sa možno nejak čiastočne preberú a rehabilitujú ale na boj čo i len o celkové top 3 to nebude.

Ferrari dalo nové video a vypadá to na veľmi odvážnu livery pre Miami

1 Like